14 Октомври, 2020 12:13 2 973 32

Нова акция срещу наркоразпространението около училищата в София

  • наркотици-
  • наркоразпространение-
  • дрога-
  • прокуратура-
  • иван гешев-
  • акция

Операцията се провежда по заповед на главния прокурор Иван Гешев

Нова акция срещу наркоразпространението около училищата в София - 1

Във връзка със заповед на главния прокурор Иван Гешев на територията на София от тази сутрин се провежда специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението на наркотични вещества в районите около училищата, съобщиха от пресслужбата на прокуратурата.

Общо 3101 специализирани операции по противодействие на разпространението на наркотици са проведени в страната след разпореждане на главния прокурор Иван Гешев. На 04 март 2020 г. със заповед на главния прокурор на районните и окръжните прокуратури бе разпоредено извършването на проверки съвместно с органите на Министерство на вътрешните работи срещу производството, държането и разпространението на наркотични вещества. Приоритетно проверките трябва да се извършват в районите на учебните заведения, бе отбелязано още в заповедта.

От началото на м. март до края на м. септември 2020 г. са проверени общо 5066 училищни райони и прилежащи територии. В хода на специализираните полицейски операции, под ръководството на прокуратурата, са разкрити 170 нови места за продажба на наркотични вещества. За производство, държане и разпространение на наркотични вещества са задържани 4140 лица. За посочения период са образувани 3758 досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 354 а-354 в от НК.

В резултат от проведените специализирани операции на територията на цялата страна са иззети общо над 674 кг марихуана, над 6000 кг канабис, над 6 кг хероин, над 19 кг амфетамин в различни разфасовки, както и 3 422 бр. таблетки амфетамин, над 7 кг в различни разфасовки и над 100 бр. таблетки метамфетамин, над 14,5 кг и над 1 900 бр. таблетки екстази, над 3 кг нови психотропни вещества (дизайнерска дрога), различни прекурсори за направата на наркотичните вещества и кокаин, отчитат се пред обществото от държавното обвинение.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    29 9 Отговор
    Последна информация: до столично училище е задържан мъж, който е подавал съмнителен пакет на момченце. Оказало се, че това е баща му, а в пакетът е имало сандвич с шунка!

    Коментиран от #11

  • 2 Георги

    23 2 Отговор
    Хващайте и мятайте яко по затвори откачалките ,които тровят новото поколение. Новото поколение е национален капитал , помогнете им да стоят далеч от дрога , алкохол , цигари. Която раса е по трезва и с повече съхранен умствен потенциал , тя ще доминира в съвременното технологично общество , дано който трябва ме е разбрал.
  • 3 Последния Софиянец

    21 3 Отговор
    Скоро ще затворят училищата и дилърите около тях отиват в Бюрото по труда.ха ха ха
  • 4 Predator

    5 1 Отговор
    Акция наричат кварталната инспекторка да се върти около училищата! И що само 3101 направо 30 102. да бяха си изписали.
  • 5 Дългия

    12 0 Отговор
    Г-жо Атанасова я ако обичате ми обяснете каква е разликата между марихуана и канабис.Като пишете нещо поне го проверете.Пълен смях.

    Коментиран от #15

  • 6 Ивайло

    11 3 Отговор
    Гешо, не ни замазвай очите с тия кокошкарски истории, няма да мине номерът! Оставка!
  • 7 баш тартора

    2 3 Отговор
    полицията виднага да напусне училищата! ква раута има там!? иначи аз как ши суциализирам учиницити зад трансформатора и пред туалетнити
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мирко

    15 0 Отговор
    Имам малък въпрос: Не е ли работа на полицията да лови престъпниците, а после прокуратурата да обвинява? Защо въобще полицията трябва да чака някой прокурор да ги кара каквото и да било? Какъв им е гл. прокурор на полицайте?
  • 10 Мунчо

    10 0 Отговор
    Защо трябва да се чака някой си да даде заповед за акция, не е ли задължение на полицията да ни пази и това да бъде ежедневие?
  • 11 Детето

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иванчо":

    Няма шунка, само две филии бяха, от къде шунка тая скъпотия.
  • 12 сила

    9 1 Отговор
    а тия мошенници които доставят мухлясала и развалена храна на училищата кога ще ги приберат или те са си наши фирмички за справка кмета на община илинден иван печката и неговите фирмички
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    а в ГРАДКОЗЛОДУЙ шаро дрого жигулите бандитите на МОЧИ пласират наркотици и обикалят покрай СОУ ХРИСТО БОТЕВ СВ СВ КИРИЛ И МЕТОДИЙ и зарибяват нашите вашите ДЕЦА къде е мвр
  • 14 Ахахахха

    5 2 Отговор
    Гдбоп се обръща към кражданите във всички квартали на София с молба да не заключват къщите си, понвжв не е ясно къде навигацията ще изпрати мутроченгетата. Все пак те имат платени от нас гражданите телвфони и сметки, но те предпочитат да ги ползват за Грайндер, а не за тъпи нвща като навигация! За да не бъдете случайно пребити и наругани, моля всеки да напише името си с големи печатни букви на табелка и да я окачи надлежмо на врата си за няколко дни!
  • 15 Бнкйх

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Дългия":

    Има разлика по принцип, по принцип в закона пише коноп.
  • 16 Милицията

    4 2 Отговор
    На някое сечейство с деца вратата ще разбием ли щот мапса там сочи
  • 17 Манипулациите

    2 1 Отговор
    Седва ТВ и прословутата джипка на премиера Бойко Борисов предизвикват много критики и подигравки. Не е много смешно обаче, когато във видеомонтажи манипулативно се показва ”внимание” към Борисов в Брюксел. Не е забавно и че вече седмица той изглежда не сменя дрехите си и това прави впечатление. Любопитно е какво е правил през 4 работни дни, за което няма информация нито къде е бил, нито с кого се е срещал. Обърнахме внимание и постовете на Борисов във Facebook този месец. Манипулацията, която открихме в двата видеомонтажа от Брюксел е фрапираща. Какво ли ще обясни за това Борисов?
  • 18 Тулупа

    3 1 Отговор
    Изтегли още 30 милиарда, за мерките ...
    Наяждане нямате.
    Ще гласувам дори за извънземни, но не и за ГРОБ.
  • 19 Матаристите

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: общо над 674 кг марихуана, над 6000 кг канабис,
  • 20 Акция, биене на тъпана,!! Всички ще се

    1 1 Отговор
    Покрият, това е нещо, като Предупреждение, Бягайте идваме да ви Търсиме!!! А цифрите, Килограмите., там "" химикалката" решава!!! Никой няма да остане наркопласьор около училищата, защо е този Шум!!!??? Да се Хванат Пласьорите, Едвали????
  • 21 питам аз

    0 2 Отговор
    От пишещите тук се вижда как некоректно се задържат дилъри на отрови, колко са невинни.... и как ЗАДЪРЖАЩИТЕ ГИ надвишават правата си... Питам кое е справедливото.... колко изкривено мислене имате, и ако вашето дете се друса кой е крив.... кой е извратен, полицията, диларите ,децата или ВИЕ пишещи простотии тук, питам ви...
  • 22 Рошко

    2 0 Отговор
    Мисирките на факти, това не ви харесва истината че" новините" ви водят до затъпяване и веднага ме изтрихте
  • 23 Перо

    4 1 Отговор
    От всички задържани,100% са потребители и нито един наркотрафикант,зареждащ дребните риби със съдействието на митничари и полиция.Даже шефа на отдела за борба с наркотрафика при ГДБОП се оказа помагач и рекетьор на наркотрафикантите. Стига с отчета на дейност и кипенето на измислен труд! В мутренския режим,не може мутри да са потърпевши!
  • 24 Мишкарската история на Гешеф

    1 0 Отговор
    Продължава
  • 25 Мечо

    3 0 Отговор
    ХА ХА СЕГА ТРЯБВА ДА СЕ ВПЕЧАТЛИМ ЧЕ НЯКАКВИ НЕЩАСТНИЦИ СА АРЕСТУВАНИ ТАКА ЛИ???
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Мунчо

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "ПЕНКО":

    Прав си Пене, ама как да стане, знаеш ли колко мишоци лапат по веригата?Това няма как да стане в Бг колкото и да ни се иска.
  • 28 Интересно

    1 1 Отговор
    как при телена ограда, граничари, митничари, ГДБОП, ДАНС и полиция - всички на гърба на данъкоплатеца - с една акция нa тeритoриятa нa цялaтa cтрaнa ca иззeти нaд 674 кг мaрихуaнa, нaд 6000 кг кaнaбиc, нaд 6 кг хeрoин, нaд 19 кг aмфeтaмин в рaзлични рaзфacoвки, кaктo и 3 422 бр. тaблeтки aмфeтaмин, нaд 7 кг в рaзлични рaзфacoвки и нaд 100 бр. тaблeтки мeтaмфeтaмин, нaд 14,5 кг и нaд 1 900 бр. тaблeтки eкcтaзи, нaд 3 кг нoви пcихoтрoпни вeщecтвa (дизaйнeрcкa дрoгa) ????
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Каква е разликата

    1 0 Отговор
    Между марихуана и канабис?Моля редактора да обясни.
  • 31 Безнадеждно и тъпо

    2 0 Отговор
    На път към центъра на Пловдив, минаваме с жената през Сточна гара. Там един ром /абе направо циганин/ продава цигари без бандерол. На 300 метра видяхме двама полицаи и им показахме героя. Разбраха ни и тръгнаха в обратна посока. Та за сега полицаите са на % при дилърите. Не знам как, но докато това не се премахне - тъй ще е! Бог високо, цар далеко.
  • 32 Фена

    0 0 Отговор
    Кога ще направат акция на стадионите?Днес бях на армията да купя билети за мача с Клуж и Като видях Иван кюстенлеца беше поне от два дена на бело.