15 Октомври, 2020 22:00 4 162 19

Бизнесмен прибра две заплати от починала служителка

  • бизнесмен-
  • заплати-
  • служителка

На досъдебното производство подсъдимият се е признал за виновен, като се възползвал от правото си да не дава обяснения

Бизнесмен прибра две заплати от починала служителка - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Съдът в Монтана глоби с 1000 лева 58-годишния бизнесмен Николай Н., присвоил две заплати на своя починала служителка, наета по европейска програма.

Според събраните по делото доказателства в края на ноември 2018 година 31-годишната Цветослава Д. П. била наета с трудов договор като търговски пълномощник към фирма „Ники – Рони" – Монтана, по програма на Агенция по заетостта, финансирана по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси".

Целта на програма била интегриране на неактивни и безработни лица с трайни увреждания.

На фирмата на Николай Н. от бюджета на проекта били преведени 57 848 лева за срок до 24 месеца. Наетата Цветослава Д. П. обаче починала на 17 юни 2019 година – шест месеца след като била започнала работа.

Няколко дни след смъртта, сестра ѝ установила, че на 19 юни, два дни след погребението, от банковата карта на Цветослава е изтеглена сумата от 1350 лева - заплатите за месеците май и юни 2019 година.

След сигнал в МВР по случая започнало досъдебно производство, а извършените действия и направената видео-техническа експертиза на записи от използвания банкомат установили сходство на лицето, изтеглило заплатите, съпругата на бизнесмена Николай Н.- Роза.

На досъдебното производство подсъдимият се е признал за виновен, като се възползвал от правото си да не дава обяснения. 4 месеца след смъртта на Цветослава бизнесменът върнал с разписка на сестрата ѝ сумата от 1350 лева.

Районен съд- Монтана го призна за виновен, но го освободи от наказателна отговорност и му наложи глоба от 1000 лева.

Магистрати окачествяват деянието, извършено от бизнесмена, като мародерство.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фактъ

    44 1 Отговор
    И този е от гербавите айдуци . Всичките са такива .
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бойко редовно пробира нашите данъци

    25 0 Отговор
    в чекмеджета и с Фалкона ги изнася на Кайманите.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Що така ма Цвете?

    24 3 Отговор
    А бе тоя банкянски Кра.ун кога ходи на работа в МС? Виждал съм го на стадиони да рита, виждал съм го да джитка по магистрали, да реже ленти, ама на работното му място или в НС да дава отчет не съм го виждал тази година. Аз ако не ида 1 ден на работа става боза с ла.на.

    Коментиран от #14

  • 6 Eee

    8 1 Отговор
    От ГЕРБ бизнесмените са такива.
  • 7 От кол и въже

    19 1 Отговор
    ВСИЧКИ т.н. "бизнесмени" у нас са от един дол дренки - всички са за затвора! При тях няма цвят - всички те са бандити! 99% имат паралелен "бизнес - далавера" - укриване на данъци, наемат работници без тр договор, под формата на "глоби" ти отнемат от заплатата, осигуряват те на минимална запл. "за твое добро", изработване на заявки без договор, за да не се плащаДДС /половината за клиента другата за мутрата... Но това са бълг работодатели /робовладелци/. Толкова всичко да е гнило и миризливо, та чак ми се повръща от бг "бизнес". Но виж само кой командва парада от жипката и веднага всичко си идва на място... Тъжна и печална картинка!
  • 8 БСП

    2 9 Отговор
    Комундетата на два пъти фалираха държавата знаеш ли колко отнъкнаха, не може да броите толкова.

    Коментиран от #9, #10, #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Коня с капаци

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "БСП":

    От 10 години такова безогледно хайдушко крадене - такъв аналог в историята ни едва ли ще се намери! Но ти си карай по опорките - комунисти, русофили и Путин. Само един въпрос имам - кажи след промените има ли осъдени министри и даже предс. На МС и кои са те? В т.ч. и осъдени за лъжа.
  • 11 Любопитко

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "БСП":

    Като имаш толкова важна информация КОЛКО са отмъкнали комунистите, иди при Каскета и 🎃 те от кога я чакат! Само да не се окаже, че си го чул от пазара. Но, приятелю, давай с този хъс -ако ТОЙ е закъсал може и за министър да те калеса. Това, от което нищо не разбираш - там! Успех! / и не забравяй бидето/.

    Коментиран от #12

  • 12 БСП

    1 5 Отговор

    До коментар #11 от "Любопитко":

    Явноно си много малък и не помниш фалитите на банките, ограбването на държавните предприятия жан виденовата зима имн др. Но на теб така явноно ти отърва. Булката на ДПС Доган и Шиши ще ви оправлява .Честито.

    Коментиран от #15

  • 13 Протестър

    0 3 Отговор
    За ДПС е важно да покаже, че няма връзка с ГЕРБ, а и за ГЕРБ напоследък е важно да подчертае това, смята социологът
    Андрей Райчев: БСП и ДПС не крият, че правят коалиция ХАЙДЕ УМНИЦИ ЩО НЕ КОМЕНТАРИТЕ
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 На краставичар ......

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "БСП":

    Виж какво, ако четеш по-внимателно и вложиш малко разсъдък, щеше да разбереш, че доста съм видял и преживял, но се стремя да говоря истината директно в очите. И от това съм патил и страдал със семейството. Не съм привърженик на лозунгите, и не съм нито червен, нито син. Помня и онова - кой не скача.... И накрая ? Първите паднаха в кърви, последните седнаха първи. Но аз се отървах - мислете му вие с гайдите. Бъди горд и щастлив във кочината!
  • 16 Шайка

    1 2 Отговор
    Значи онзи откраднал 1350лв,съдът го глобил 1000лв и нашият останал с чисти 350 лв да се почерпи,а наказателна отговорност йок и това ако е правосъдие,съдът просто си прибира процент от откраднатото,на това му се вика държавна организирана престъпност.

    Коментиран от #17, #18

  • 17 Шайка

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Шайка":

    Ха сетете се сега кои са истинските мародери.
  • 18 Четене му е майката

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Шайка":

    Не защитавам "бизнесмена" /крадлив Съби/, но в интерес на истината крадльото е върнал цялата открадната сума и отделно е глобен. Но защо е без наказателна присъда? Ами човека е бил коректен - и много е сътрудничил на съда / и наверно подобаващо се е отблагодарил комуто трябва/. Иначе са досетливи идио......
  • 19 Гост

    1 0 Отговор
    МАРОДЕР