21 Октомври, 2020 18:00 5 180 2

Акция в Исперих, откриха незаконни оръжия и ловни трофеи

  • исперих-
  • оръжия-
  • ловни трофеи

Извършени са претърсвания на имоти и в селата Свещари, Вазово и Къпиновци

Акция в Исперих, откриха незаконни оръжия и ловни трофеи - 1
Снимки: МВР

Криминално проявен мъж от исперихското село Райнино е задържан за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Това е станало при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на община Исперих под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград.

В имота на 58-годишния мъж са открити и иззети три нерегистрирани по надлежния ред пушки, 144 броя боеприпаси за нарезно оръжие и 98 патрона за гладкоцевно оръжие. На същия адрес са установени 20 ловни трофея от сръндак и благороден елен, които са придобити по незаконен начин, както и 1700 литра алкохол без акцизен бандерол.

Акция в Исперих, откриха незаконни оръжия и ловни трофеи

Извършени са претърсвания на имоти и в селата Свещари, Вазово и Къпиновци. Установено е, че собственикът на имот в Къпиновци незаконно е придобил и укрива в дома си нерегистрирано по надлежния ред огнестрелно оръжие- пистолет с неустановена марка и модел и 10 броя боеприпаси калибър 6х35 мм.

В частен дом в село Вазово са открити и конфискувани 100 литра ракия без акцизен бандерол. По време на проведената специализирана полицейска операция са образувани две досъдебни производства по чл. 339, ал.1 и по чл. 234, ал. 1 от НК и две проверки.

Четири контролно-пропускателни пункта бяха изградени днес на входно-изходните пътища в селата. В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност в малките населени места бяха проверени 84 лица и 60 моторни превозни средства. За установените нарушения по ЗДвП са съставени са 27 фиша и 9 акта.

Акция в Исперих, откриха незаконни оръжия и ловни трофеи
Акция в Исперих, откриха незаконни оръжия и ловни трофеи


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    11 0 Отговор
    Пушлето е много добро ! И аз ще си направя такова !
  • 2 Йдосан

    2 4 Отговор
    А на Цветанов Апартаментите кой ще конфискува