28 Октомври, 2020 14:24 3 518 8

Серия от заседания по делото за убийството на Валери Дъбов, пребит до смърт в Кюстендил

  • валери дъбов-
  • гольовците-
  • гольовци

До края на годината са насрочени общо седем разглеждания

Серия от заседания по делото за убийството на Валери Дъбов, пребит до смърт в Кюстендил - 1
Снимка: БГНЕС

В Окръжния съд в Кюстендил започнаха серия от заседания по делото за убийството на 33-годишния Валери Дъбов. До края на годината са насрочени общо седем заседания, съобщиха от съда.

Престъплението е от 17 февруари 2019 година, при среднощно сбиване между роми и посетители в заведение в центъра на Кюстендил. След убийството в града започнаха серия от протести и митинги срещу безнаказаното, според участниците в тях, ромско насилие. Освен убиийството на 33-годишния мъж е бил направен опит за убийството на още двама души.

Окръжната прокуратура е привлякла като обвиняем 19-годишният Алекс Д. за умишлено убийство и опит за убийство. За престъплението законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор, без право на замяна.

По делото трябва да бъдат разпитани над 50 свидетели и вещите лица, изготвили приложените по досъдебното производство експертизи. Следващото заседание е на 30 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фффф

    41 1 Отговор
    Тъпаци аз ли да ви уча на вендета ! Веднага да намерите начин и да изколите цялата фамилия на манггала и да видиш как тия ще са по тихи!

    Коментиран от #5

  • 2 Румен

    28 1 Отговор
    Отмъщение. Половината махала да е няма
  • 3 Гост

    30 1 Отговор
    Малцинствата, подкрепени от разни организации, съдят хора само за една дума, но когато електората убие човек, делото се точи с години.
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 0 Отговор
    преди години циганите гольовци пребиха пазача на черешовитеградини преди 10 години
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "фффф":

    тартора им получи инсулт защо го спасиха
  • 6 Я яяя

    13 0 Отговор
    В щатите по 4 доживотни
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БПФ

    6 0 Отговор
    Първо - в смъртоносното меле имаше и други пострадали - двама души бяха тежко ранени. Защо подсъдим е само един? Другите хъхрешки зверове защо отново ще останат безнаказани?
    Второ - това човекоподобно - алекс д. - към моментът на убийството вече е имало и други тежки криминални прояви - защо е било на свобода, за да убие Валери Дъбов и кой ще отговаря за това, че е бил на свобода? Впрочем забравих - съдии и прокурори могат да НЕ прилагат законите на държавата и никой не смее да им каже и копче.
    Трето - що за държава е това, която не може да се оправи с една разпасала се хъхрешка рода, тероризираща цял град?