Last news in Fakti

6 Ноември, 2020 11:21 25 325 19

Килър от Сандански е сред най-издирваните в Европа

  • антон петковски -нашко-
  • издирван-
  • интерпол

Цяло десетилетие никой не знае къде е Нашко

Килър от Сандански е сред най-издирваните в Европа - 1

Двойният убиец, застрелял от упор благоевградския бизнесмен, собственик на "Космос" А. Христов ,а после пръснал черепа и на съучастника си, се разхожда на свобода някъде по света. Цяло десетилетие никой не знае къде е, пише struma.com.

"Няма време за губене, помогнете ни да задържим тези бегълци ", това е мотото на кампания на европейските правоохранителни органи, сред които е и българското министерство на вътрешните работи. Под мотото са поместени снимките на 50-те най-търсени престъпници в Европа, извършители на брутални и тежки престъпления, изнасилвания, убийства, отвличания, разпространение на дрога и трафик на хора.

Под номер 43, сред снимките, е санданчанинът Антон Петковски -Нашко. Издирван вече 10 години, осъден на доживотен затвор, заради убийството на знаков бизнесмен в Благоевград. През 2001 година Нашко застреля пред вилата му в село Селище, собственикът на комплекс "Космос" А. Христов. Уби го хладнокръвно, от упор. Пред очите на съпругата му.

В екзекуцията, планирана заради неизяснени финасови взаимоотношения, Нашко имаше съучастник -Емил Николов - Мъдака, криминалнпроявен, добър познайник на ченгетата, специалист по бягства от арестите. По време на разстрела съпругата на бизнесмена, също щеше да стане жертва на убийците, но Мъдака я пощади и загуби собствения си живот.

Нападната, докато се спуска към съпруга си, жената оказала съпротива, при която свалила маската от съучстника на Нашко и видяла лицето му, докато Нашко крещял на партньора си да я приключи, да я застреля. Разлаяли се кучета, съседи се размърдали и убийците избягали. Полицията бе повикана на място, за да започнат разследване и търсене на бегълците.

Ден, след разстрела, в дере край реката, е намерен трупът на Мъдъка, застрелян с куршум в челото. Ясно станало на разследващите, че другият убиец му е видял сметката, за да не бъде разкрит, тъй като съпругата на бизнесмена може да разпознае Мъдака. Повече от 2 години местната полиция рaботеше по случая, но не се бяха сетили да извлекат ДНК от слюнката, останала по шапката на килъра,открита до трупа на Мъдака..

Припомни им го Ботьо Ботев -легендрен за времето си полицай. ДНК -то отговори на това на Нашко. Така 2 години и 3 месеца по-късно убиецът беше задържан, а процесът срещу него продължи около 10 години. Накрая той бе осъден на доживотен затвор., присъдата си обаче, Нашко чакаше на свобода, подарена му от магистратите.

Веднага след като получи присъдата и трябваше да бъде вкаран в затвора той изчезна. Безследно. Нанесе страшен удар на българското правосъдие. Казваха, че е бил подготвен за бягството си. Сменил самоличността си и заминал най-напред за Холандия, а после за ЮАР. 10 години от Нашко няма следа.

Интерпол го търси от години, но нищо. В Сандански се носеха легенди за него Бил обучен килър, имал и други поръчкови убийства, бил много умен... и предсказаха, че той ще преметне системата и няма да влезе в затвора. И така стана.. Двойният убиец Нашко рзплака две фамилии и е на свобода. Необезпокояван ..Незнайно къде...


Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВлдоШофьора

    27 3 Отговор
    A дали са проверили във ВМРО-БНД на ул. Пиротска 5 в София да не е тоя македонски "герой"? Те ДС-убийците-терористи са техни хора!
  • 2 БРАТЯ ГАЛЕВИ

    48 3 Отговор
    ПРИ НАС Е
  • 3 Факт

    23 6 Отговор
    Тая с днк е ясна като с вируса дето още никой не го е виждал!
  • 4 Ха ха ха

    42 6 Отговор
    Тоя на снимката много прилича на една Тик,ва.Сега да пъхнат в затвора за съучастничество магистратите ,дето са го пуснали вместо него.
  • 5 Холандия ?

    26 7 Отговор
    Не е ли вече Нидерландия? За автора питам

    Коментиран от #6

  • 6 Автора

    27 3 Отговор

    До коментар #5 от "Холандия ?":

    Не бе ,аз таз статия съм я писал преди пет години сега я повтарят
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мюмюн

    18 0 Отговор
    Нашко е криминалец от малечок. Водеха го на отчет в ДПС.
  • 9 Мимч

    37 0 Отговор
    Ами ей такива съдии дето ги пускат убийците и бандитите те трябва да им излежават присъдите в Белене.Това е корупцията на магистратите от най голям калибар...Затова хората им искат оставките,а и Европа...
  • 10 Оня с големия

    13 2 Отговор
    Да това е град Козлодуй ибрикчията на живо
  • 11 Васил

    4 2 Отговор
    Къде е тва Космос бе ?
  • 12 Казус

    11 0 Отговор
    А Киларите Ю. Б. Г. и Ф. Ю. Г от Перник кога?
  • 13 Гешев

    13 0 Отговор
    В Чикаго е. Кара камион
  • 14 Абе Държава ли сме чудо ли е

    36 1 Отговор
    В такива случай трябва магистратите да понесът съдебна отговорност, кой нормален съдия ще пусне на свобода престъпник с влязла в сила присъда за двойно хладнокръвно убийство🤔отговора е Български съдия😂рай за престъпниците си е България и това в🙂
  • 15 БОКЛУК

    5 2 Отговор
    моредатора изтрийте страницата на тази репортерка не се пиши ченгета а полицай нали така АТАНАСОВА
  • 16 Шерлок Холмс

    1 0 Отговор
    В Америка е . Кара камион
  • 17 Удар по

    4 0 Отговор
    Българското правосъдие ? Че то има ли такова .?! Полицията ги хваща, съдиите ги пускат - на това ли му казвате правосъдие ?
  • 18 Мим33

    2 0 Отговор
    Ами сега тоя който го е пуснал на свобода,трябва да влезе в затвора докато открият Нашко,иначе ще лежи до живот,ако не го открият.Танто за тунто ,нали,само така ще се научи съда как да действа и при други случай такива....
  • 19 ДокторХаус

    0 1 Отговор
    Та това е Бойко Борисов, не го ли познахте, цели 3 мандата си изкара, от Банкя и днес акъли раздава !