Last news in Fakti

15 Ноември, 2020 12:22 3 209 8

Задържаха украинец и руснак с дрога и оръжие в Пловдив

  • руснак-
  • украинец-
  • пловдив

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа

Задържаха украинец и руснак с дрога и оръжие в Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Наркодилър и негов клиент са задържани при спецоперация на Трето РУ, съобщиха от пловдивската полиция. При проверка на адрес са иззети над 150 грама марихуана, семена канабис, електронна везна, гриндер и незаконно притежавано оръжие.

Акцията е реализирана в района на квартал "Кършияка", където е обискирано жилище, обитавано от дилъра. Малко след полунощ вчера служители на районното спрели за проверка на улица "Луда Яна" 22-годишен украински гражданин, пребиваващ постоянно в Пловдив.

При личен обиск от него била иззета саморъчно свита цигара марихуана. При проведената беседа мъжът заявил, че е закупил дрогата от дилър, който живее на адрес в близост до мястото на неговото задържане. При последвалите действия била извършена проверка на посоченото място - жилище, обитавано от 25-годишния Г.Р. от Русия. От имота криминалистите иззели незаконно притежавано оръжие, марихуана, семена канабис, електронна везна за разтегляне на дрогата и гриндер със следи от марихуана.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа, а под надзора на компетентната прокуратура са започнати две бързи производства.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    15 2 Отговор
    Братя по оръжие и дрога

    Коментиран от #5

  • 2 Брат ми

    19 1 Отговор
    Каква уникална акция. Феноменално.Това е краят на дилърите в цяла България.
  • 3 Ддд

    13 1 Отговор
    За това колосално количество гръмнаха всички световни медии.
  • 4 Criminal

    8 2 Отговор
    Много ми е интересно тоя не е ли чувал, че за лична употреба за един масур нищо не могат да ти кажат........ама щото е украинец......ама да пита бе.........

    Коментиран от #6

  • 5 Ха ха

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    От района на Донбас,дошли на почивка у нас.
  • 6 Хккхх

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Criminal":

    Няма такова нещо за лична употреба. Единствения вариант е да го пушиш като те сгащят. Иначе пак се разминаваш, по чл.9, щото закона го цени на стотинки. Ама те беседата са я провели, за да имат основание да му отидат на руснака на гости. То не става с ние знаем от радиоточката. Като си има някой да го посочи и да има в себе си и се изчиства процесуално. Обикновено се чакъли дилъра и след това купувача се прави свидетел и го къпят не са мо за държане, а и за разпространение.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.