Last news in Fakti

23 Ноември, 2020 15:12 9 488 20

Момче простреля в гърдите дете по време на игра

  • момче-
  • простреляно-
  • пушка-
  • севлиево

Полицаите иззели въздушна пушка, която била преправена да стреля с бойни патрони

Момче простреля в гърдите дете по време на игра - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Момче на 16 години от севлиевското село Кръвеник е простреляло по време на игра свой приятел - 14-годишно момче от същото село.

Инцидентът е станал на 20 ноември около 17,45 часа, а сигналът е постъпил в полицейското управление в Севлиево. Това съобщиха днес от ОД на МВР.

След разследване полицаите установили, че при игра 16-годишното момче е показало на своя 14-годишен приятел пушка, която при играта е произвела изстрел. По-малкото момче било уцелено в областта на гърдите.

Момчето е настанено в севлиевската болница "Д-р Стойчо Христов" с повърхностна огнестрелна рана в областта на мишницата, без да са засегнати жизненоважни органи и без опасност за живота.

Полицаите иззели въздушна пушка, която била преправена да стреля с бойни патрони.

По случая е започнало досъдебно производство по член 339, алинея 1 от Наказателния кодекс, който третира държане на боеприпаси и огнестрелни оръжия без разрешение и предвижда лишаване от свобода от две до осем години.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калашников

    16 3 Отговор
    Българските майстори ме засрамиха.
  • 2 hmhmhm

    28 1 Отговор
    недай си боже гърдите да са ти под мишницата ...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 иванчо

    2 3 Отговор
    Детска работа ,ко да правиш !!
  • 5 Винкело

    17 1 Отговор
    Светът се развива. Пък ние като деца най-много на втвърдим върха на фунийката с лепило "Кале". Ама пък се забиваше в ябълка.
  • 6 Винкело

    8 6 Отговор
    Очната ябълка, имам предвид.
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 5 Отговор
    ако имаше ТВУТА тоя 16 годишния щеше да е за там за превъзпитание

    Коментиран от #9, #17

  • 8 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    8 3 Отговор
    Застреляйте малкия бракониер, че като порасне, ще стане ГОЛЯМ бракониер...
  • 9 45rr3l3

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Козлодуй, пак ли ти бе? За преден път се убеждавам ,че мисленето не и е силната страна. Лошото е, ч ти това не го знаеш и си въобразяваш, че си мозъчен капацитет.
    Това дете на 16 години, е то преправили въздушната пушка на флоберка, а някой доста по-възрастен. Съответно той е виновен и ще бъде издирен и наказан. Сигурен съм в това, щото в БГ се наказват кокошкарите, ако не са роми, разбира се. За едрите риби тук е рай.
    Ако ова дете бе намерило бомба от втората световна война и беше я взривило по невнимание, пак ли то трябаше да ходи в ТВУ?
    Моят съвет към теб е, да спреш да се обаждаш като на барабан малката пръчка, щото и ни се втръснал изрядно вече.
    Поне малко самоуважение имай и спри да се излагаш така.

    Коментиран от #10

  • 10 учителят ти

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "45rr3l3":

    Преброй си грешките бе "професоре".

    Коментиран от #15, #16

  • 11 Велинград

    3 0 Отговор
    Само олигофрени
  • 12 Дъртия- бащата

    7 0 Отговор
    е за панделата.Преправя оръжие, и го оставя без надзор. Пълен кретен, който не знае,колко притегателно за всяко момче- от мъник,до 20 годишно е всякакъв вид оръжие.И то лесно достъпно.
  • 13 SDS

    1 1 Отговор
    Аз тая пушка я помня когато беше още малко пищовче.
  • 14 Генерал BUF

    1 0 Отговор
    Добре де, има си начини законно да се получи разрешение за подборен лов и да се купи карабина, ако толкова е зора за нарезно оръжие. Вярно, ще отнеме време и пари, но си спестявяш неприятности и много повече пари. Преработил е едана китайка 5,5 мм под .22 калибър с подръчни средства. Това е и причината да гръмне в ръцете на детето, защото едно фабрично оръжие има предпазители и изисква специфично зареждане и т.н. За да получиш разрешителното за закупуване, КОС към МВР трябва да са проверили касата или металния шкаф в който ще се съхранява оръжието. С кой акъл държиш достъпно огнестрелно оръжие в къща с деца ? И да си го скрил под кревата, на тавана и където и да е, общоизвестен факт е, че от децата в къщи нищо не може да се скрие. Пак имал е късмет човека, че и палавника. То възрастните, произвеждаме по някой неконтролиран изстрел през живота си, та дете. Народа е казал:"... На 100 пъти пушката гърми веднъж празна..." Да му я прибират и да пали свещ. Сега обаче, вече не може да кандидатства успешно за придобиване на огнестрелно оръжие. Това произшествие и преработения кютук, ще му костват условна присъда, неприятности и задраскване в КОС.

    Коментиран от #18

  • 15 оня

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "учителят ти":

    Случва се в бързината да се правят грешки. По принцип се разбира смисъла на написаното. На мен ми се струва, че ти се заяждаш. Като Козлодуй - на всяко гърне меродия си::))
  • 16 45трф4т

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "учителят ти":

    Мой човек,
    Къде ти е запетайката в изречнието? Къде ти е удивителният знак на края на изречението?
    Ако ти не си разбрал, аз в обръщението си към колегата Козлодуй, не му правя забележка за правописа, а за това, че не може да мисли, а изказва мнение. Защото този, който е гръмнал с незаконната пушка не тоя който е преработил пневматичното оръжие в бойно. Може хлапето да не е знаело, може, може... много неща могат да са били. Инфото от статияте с малко, така, че не може да се вкарват затвора хора, само щото козлодуя не е доразбрал за какво иде реч. Освен това, козлодуя не е ИНСТАНЦИЯТА, която вкарва хората в затвор.
    Изглежда и на теб не ти се отдава мисленето. Искрено съжалявам за което!
    п.п.
    Не претендирам да съм грамотен като теб, така че моля да ми бъдат простени правописните грешки! Още повече тия, които са направени в бързината и от това че на служебният лаптоп му отказват 2-3 калавиша, а "Т"-то изобщо липсва!
  • 17 Бачо Киро

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Абе 16 годишният не е преправил въздушната пушка, баща му е за бой вероятно.

    Коментиран от #19

  • 18 93рои39

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Генерал BUF":

    За придобиване на законно оръжие се иска какво ли не, но най-вече връзки в МВР, КОС и/или много пари.
    За обикновен човек е почти невъзможно да придобие разрешително за нарезно оръжие, още повече за "дългоцевно".
    Както си споменал, възможно е това да стане във връзка с "подборен отстрел". Може би това е най-лесният начин за простите хорица, но за това трябва да си ЛОВЕЦ. Тоест да имаш вече ловен билет и разрешително за лгадкоцевно оръжие- ловна пушка. Карат се курсове, стрелби, минават се изпити. Докато стигнеш до там се минава през психо, КОС, квартален, шеф на МВР-то в чиите район си и пр.
    Сам виждаш, че никак не е лесно.
    Преработката на въздушна пушка кал. 5.5mm в нарезно оръжие cal. 22LR или подобен е сравнително лесно ако "майсторът" има шлосерски умения. За това и това оръжие е най-често преправяното.
    Резултатът е нарезна пушка в посоченият калибър, с възможност да стреля веднъж без презареждане. Презареждането е бавен процес, което прави подобно оръжие по-скоро "от мерак да си имам пушка" отколкото в нещо с висок обществен риск.
    Не, в никакъв случай не оправдавам това, което се е случило. Трагедия е и виновниците ще бъдат наказани със сигурност, понеже са обикновенни хорица, а за такива няма прошка. Присъдата ще е общо-взето 2-4 години затвор. Но това е по-малката присъда. По-голямата сам ще си е произнесе виновният, защото цял живот ще страда, задето заради него е загинал невинен и още повече дете.
    Не бъдете строги, защото никой не
  • 19 43р м34ем

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бачо Киро":

    Бе, няма такива работи бе! Щом Козлодуйската оплаквачка е казала, че 16-годишният трябва да иде в ТВУ, значи това не се оборва и малкият заминава в ТВУ-то :)
    Добре, че такива инфнтили като козлодуя, не ги правят съдии, че на свобода ще остане само Деси, санитарката от Лом и оня, ГРАД КАЗАНЛЪК.
    П.П.
    Макар и силно да се съмнявам ,че Козлодуя и Казанлъка са раздвоение на една и съща личност и като такива сами се питат, сами си отговарят и си слагат плюсове.
    Но трябва да сме снизходителни, понеже човекът е със заболяване и като такъв има право да надува главите на хората с изцепките си .
  • 20 кочо

    0 0 Отговор
    ЕТО КАКВО СТАВА КОГАТО НЕ СЕ УЧИ МЛАДЕЖТА ДА БОРАВИ С ОРЪЖИЕ.МИЛИЦИОНЕРСКАТА ВЛАСТ ЗАБРАНИ ТОВА ОБУЧЕНИЕ В УЧИЛИЩАТА.И ОЩЕ ЩЕ ИМА АКО НЕ НАУЧИМ МЛАДИТЕ ЗА КАКВО Е ОРЪЖИЕТО.