24 Ноември, 2020 08:05 10 422 28

Още зловещи разкрития за Кристина, заклала двете си деца Ивон и Васил

  • кристина-
  • ивон-
  • васил-
  • кюстендил-
  • детеубийство

Кварталният полицай е бил запознат с проблемите в семейството, но полицията не се е намесвала силово, тъй като жалбите нееднократно са били оттегляни

Още зловещи разкрития за Кристина, заклала двете си деца Ивон и Васил - 1
Снимка: Shutterstock

Близки на семейството на бащата, горския служител Георги Трайков, разказаха за живота на семейството, в което майката Красимира закла 2-те деца - 3-годишната Ивон и 5-годишното и братче Васил. Малкият Васко е кръстен на дядо си по бащина линия, дългогодишният горски служител Васил Трайков, пише Struma.com.

Драмата у семейството раздели града на 2 полюса. Едните плюят и проклинат майката - детеубийца, други обвиняват бащата Георги, че я е довел до лудост с тормоза, които упражнявал върху нея. Преди дни адвокатът на Кристина Дунчева, през сълзи разказа потресаващи неща за семейството на Георги, като изненадващо в изявлението си, защитникът и използва квалификации и отправи обвинения срещу семейството му, които буквално разтърсиха всички, които ги познават.

Връх на изумлението предизвикаха думите на адвокат Алексиев, че Кристина е била сексуално насилвана от свекър си Васил. Това предизвика буря от гняв сред близките на семейство Трайкови.

Приятел на Васил коментира: Буквално щях да повърна, как е възможно подобно нещо, това е изключено, какъв е този адвокат, той познава ли хората, безсрамно да обвиняваш един човек в такова тежко престъпление, та този адвокат е за съд, говореше дългогодишният колега на дядото Васил. Междувременно стана ясно, че в момента Васил Трайков е в болница, в тежко състояние.

"Хората се мъчеха всячески да помагат на семейството на сина си, гледаха децата, издържа ги, баба им работеше на две места, а сестрата на Георги - Силвия ги обожаваше и гледаше като свои. Младата жена е в депресия сред случилото се, не спира да плаче. "Изрод, уби ми децата", само това повтаряла Силвия, която изпаднала в шок при гледката. Била след първите, влезли в жилището на брат си и колабирала при вида на двете дечица.

"Как ще спася собственото си дете от ужаса, който всички преживяваме", казвала Силвия на свои приятели, как ще живеем оттук нататък с тази мисъл, повтаряла сестрата, която е майка на 10-годишно дете. Близки на семейството на Георги категорично отричат Васил да е автор на сексуално престъпление към снаха си:

Георги може и да е упражнявал насилие, може да са имали проблеми, никой не знае какво е ставало вътре в семейството, но за Васко и останалата част от семейство Трайкови да се говорят подобни неща е престъпление, казват хората.

Семейството на Кристина мълчи... Говори единствено брат ѝ, който твърди, че сестра му е била подложена на унищожителен тормоз от страна на Георги, бита, принуждавана да подписва документи, че се отказва от децата си.

Според близки до семейството на Кристина, тя многократно е подавала жалби в полицията, в които разказвала умопомрачителни неща за съвместния им живот - Георги я биел, заплашвал я, че ще ѝ вземе децата, опирал пистолет в главата и... За всичко това има заведено дело за домашно насилие.

Кварталният полицай е бил запознат с проблемите в семейството, но полицията не се е намесвала силово, тъй като жалбите нееднократно са били оттегляни. Ден след убийството е трябвало да се гледа делото им за попечителство над децата. Бащата искал да ги вземе. Казват, защото виждал, че майката не е добре и не може да се грижи за тях.

Адвокатът на Кристина разкри, че е посещавала психиатър, който не установил психично заболяване, а само че се касае за временно състояние - тежка депресия на отчаян, измъчен и изтерзан човек.!

Според психиатри и криминални психолози, състоянието на Кристина наподобява така наречената "Психотична депресия", отключена от чувство за вина, отчаяние и страх за децата. Решението и е взето мигновено, използвайки първото "оръжие" пред очите ѝ, а именно нож, сатър, или каквото е имало. В момента, в който е действала, тя е мислила, че спасява децата си от голямо "зло", какъвто е бащата в нейните очи, каквито са институциите - съд, социални служби, намесени в семейната им история.

Насилието в семейството само е задълбочавало състоянието на болната жена. Решението ѝ не е планирано, взето е внезапно след настъпила мисловна буря за това, което ѝ предстои. За другия ден е било насрочено делото за децата. Вината за случилото се е комплексна. Близките, които неглижирали състоянието ѝ, криейки неговата сериозност и на мъжа ѝ, който също не е обръщал внимание на това, какво става в душата на Кристина. Лекарите казват, че подобни състояния не се отключват за ден, два.

Близки до роднините на Кристина твърдят, че много и помагали родителите ѝ, баба ѝ и дядо ѝ, в отглеждането на децата. Съветвали я да напусне Георги, с който не се разбират, но тя много пъти, против волята им отново се прибрала в семейното жилище. Според нейни приятели, виновник е Георги, че я е довел до тук с непрекъснати скандали, побоища, заплахи за децата.

Обвинения, че не е добра майка, и че ще и ги вземе. Кристина живеела в непрестанен стрес...., задълбочил психичното и разстройство. Дали е така знаят само Кристина и Георги. Другото са легенди и предположения.

В Пиринско по-жестоко престъпление не е имало. Майка да заколи двете си деца, не помним. Но е имало подобни случаи, в които болни хора са извършвали брутални, кървави престъпления по отношение на най-близките си хора. Изобретателна в лъжите си пред полиция, психолози и опитни криминалисти, бе полицейска дъщеря от Разлог, която бе с прикривано от семейството психично заболяване.

16-годишната убийца успяваше в продължение на месец да заблуждава разследващите, че сестра ѝ е жертва на нападение в дома им. Полицаите с дни търсеха описван от непълнолетната престъпница - убиец. Системно тя подаваше сигнали в полицията, че някои ги преследва, когато е със сестра ѝ, а в деня на престъплението бе преобърнала с краката на горе семейното жилище, за да имитира нападение.

Момичето закла собствената си сестра от ревност за любовта на баща им. Тя беше наранила и себе си по ръцете, за да потвърди, че се е борила с насилника, убиец на сестра ѝ. Разлог беше потресен от престъпната изобретателност на едва 16 годишната убийца.

Оказа се, че е била тежко болна, със сериозно заболяване, неглижирано от близките и. А престъплението, извършено за отмъщение към бащата, който проявявал повече обич към по-голямото момиче. Поставиха и диагноза, вкараха я в клиника, родителите и се разделиха и майката напусна Разлог, заедно с дъщеря си. Голяма трагедия коментирана с години.

За да отмъсти на близките си брат си и майка си, че искат да го вкарат в клиника за душевно болни, 18-годишен ученик от Благоевград взе мигновено решение и с нож накълца майка си и брат си, в деня, в който трябваше да заминат за столицата, за да го настанят в болница. После в ареста, идвайки на себе си, плака и търсеше майка си - известен благоевградски лекар.

Тогава в Благоевград се говореше, че майката от срам не е споделяла за тежките проблеми на голямото си момче, пращала го е на училище и никой от съучениците му не бе забелязал странно поведение у момчето. Но присъщо на заболяването, агресията се проявява винаги към най-близките с разни мотиви - от яд, през желание за мъст, до страх за тяхното бъдеще.

Каквато е и мотавицията на Кристина - страх, че ще и вземат децата и отмъщение към съпруга си Георги.

От ревност към съпругата му Панчо Панюков от Осиково закла двете си деца - брутално на улицата.... Едно след друго! После запали и фамилния си дом, за да убие и жена си. Не успя и получи доживотна присъда - обявиха го за невменяем.

Истината е, че психичните заболявания заемат застрашителни размери, а грижата за тези болни е крайно неглижирана от държавата. Грижата за психичното здраве на хората е подценена до краен предел, а болестите на душата са най-трудно лечими. И както е видно, тези заболявания, носейки огромно страдание за болните, застрашават и живота на околните....

Те се обострят, ако болният живее в непрекъснат страх и стрес, какъвто е случаят на Кристина Дунчева - убила садистично двете си най-мили същества.
В Сандански сипят клетви и обиди и към майката и бащата на двете деца. Хората съдят безжалостно. Явно е обаче, че и двете страни са имали сериозни мотиви за непрекъснатите разпри.

А щом се е стигнало да се "бият " за децата, значи че Георги вероятно е виждал в какво състояние е жена му, но не е търсил компетентна лекарска помощ и сам е приемал нейното състояние за несериозно, не като болест, а като неспособност да се грижи за децата.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъжи

    51 4 Отговор
    Жалбата ако стигне до прокурор той може да я продължи ... въпроса е защо жалбите никога не са стигнали до прокуроратура ,) Явно са били покривани от кварталния в едно шкафче , народна българска традиция...

    Коментиран от #10

  • 2 Активист на БКП

    47 10 Отговор
    Защо криете ,че съпругът е виден представител на ГЕРБ в града ?

    Коментиран от #19

  • 3 ПСР

    24 2 Отговор
    Лично аз не съдя никого.Нямам такива правамощия.
    Считам,медийните спекулации по трагичната тема за крайно неуместни.
    Следствието е на много ранен етап.Ужасът и емоциите наделяват.
    Имало жалби-после били оттегляни.Георги бил активист на партия.
    Кристина била с диагноза.Насилие.Поне десет версии и множество догатки.
    Нека коментарното,"психоаналитично",злобарско плюене започне сега!
    Е,затова,не мисля,че това е "подходящата"новина.

    Коментиран от #11

  • 4 Asdfg

    23 0 Отговор
    Марооооооооооо, престъплението е ЗЛОВЕЩО и ШОКИРАЩО! Твоите “разкрития” не са нищо повече от “факти” и то непроверени и неизяснени към момента.
    Бог да прости дечицата!
  • 5 Жоро

    40 5 Отговор
    Биячът мъж освен че е психар е член на ГЕРБ и контролира нещата.Селският полицай шушумига си е трайкал с години от страх.
  • 6 Грейс

    16 5 Отговор
    Преди да говори неща като сексуално то насилие от страна на свекъра тази адвокатска консултирала ли е клиентката си с психиатър, защото клиентката и може и да ги фантазира тези неща, което е присъщо на шизофренията. Може и гласове да е чувала и те да са я накарали да убие децата. Не мисля, че адвокатката, трябва да изнася непотвърдени данни и да зле поставя другото с~во.
  • 7 хай

    24 4 Отговор
    Мъжът и неосъществена мутра, тормозел жената да бъде съден, като съучастник.
  • 8 Хорейшио

    29 0 Отговор
    Всичко това може и да е вярно, но не може да оправдае зловещата и постъпка. Ако беше убила мъжа си, тогава това можеше да мине за защитна теза, но да заколи 2 невръстни деца?! Сори, не мога да и съчувствам
  • 9 Долу ЕС!

    17 7 Отговор
    Не знам кой е прав и вече няма значение. Збам само, че човек убил децата си, а първо е лъгал че са се убили сами! не трябеа да живее. Безмислено е и е абсрудно 45 г да я храним всички от данъците, какъв е смисъла от нейното съществуване? Само даваме поредния пример на следващия убиец, че можеш да убиеш колкото и когото искаш и ще си останеш жив!!! Това е абсурдно! Да й бият инжекцията.
  • 10 Причините са

    25 1 Отговор

    До коментар #1 от "Лъжи":

    Защото в България е позволено, ако е жена да я биеш, докато
    и" дойде акъла в главата".
    Битовата престъпност е била приоритет на Прокуратурата
    само, когато трябва да" лъскаме имиджа" на Гешев.
    Социалните работници са първото звено, което е тръгнало да се изживява, като Прокурори.
    Превенцията в случая , отцъства от дейноста.
    Тук България е доста изостанала с социалните разбирания за проблеми в обществото.
    Защо, не отделиха майката и децата на изолирано място ,там където, не може да бъде бита от съпруга си , и да анализират , произхода на проблема ?
    Един баща, който бие майката ,бие задължително и децата си ,той има психически проблеми .
    Шефа на Полицията ,не е получил" заповед от Калинките "в града
    "какво да правят"?
  • 11 Време е

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "ПСР":

    наричащите себе си журналисти /не всички са такива,дори и когато са назначени за такива, но "фирмата" има авторитет в обществото!/ да спрат да "коментират" подобни теми, за които нито имат достатъчно информация, нито компетентност. Дава ли си сметка някой от писачите докъде се стига с "този казал, онзи премълчал" , особено по такива въпроси и ситуации? Има една нечовешка трагедия - това е фактът. Нека професионалистите я разкрият, осмислят, анализират... а не лелята, чичото и комшиите - те винаги са пристрастни!

    Коментиран от #17

  • 12 Чудовищната

    9 8 Отговор
    ѝ същност стига до там , да обвинява пред полицията в самото начало дори закланите от нейна ръка дечица , да почиват в мир , че те сами са си го причинили.................... Мъжът ѝ според нея я биел , но нито една медицинска експертиза няма , същото и обвинението за сексуално насилие на свекъра - и за това няма медицинско ! Голи приказки и фантазии на злобна и психично болна жена !
  • 13 истината

    11 9 Отговор
    В дъното на този проблем е ПРЕСТЪПНАТА ДЪРЖАВА , която бе създадена целенасочено през последните 30 г , и достигна своя апогей на БРУТАЛНА ПРЕСТЪПНОСТ при управлението на Борисов. Ако властите в БГ си вършеха работата поне малко, съпругът-насилник отдавна трябваше да е в затвора а децата му сега щяха да бъдат живи и здрави. И един ден като излезе от затвора превъзпитан /ако и затворите си вършиха работата истински/ щеше да се върне при своето семейство като истински баща - променен и осъзнал грешките си от преди.
  • 14 Сила

    11 2 Отговор
    Вярвам на адвоката и! По тоя край са такива диваци.....! Нещо като Апалачите в САЩ!!! Иначе свекъра много добър човек а.....!
  • 15 С нищо

    12 1 Отговор
    не може да се оправдае детеубиец , а в този зловещ случай е собствената им майка !
  • 16 НИЩО

    13 0 Отговор
    ......не може да оправдае убийството на две невинни дечица и то от собсвената им майка!Тази няма вроден истински майчин инстинкт.МАЙКАТА е защитник ,лъвица ,готова да даде живота си в защита на децата и това не се влияе от никакви психични разстройства,защото е дълбоко кодирано.

    Коментиран от #20, #27

  • 17 ПСР

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Време е":

    Точно за това пиша-благодаря Ви за адекватният и смислен отговор!
    Бъдете здрави!
  • 18 МИХАЙЛОВ

    12 3 Отговор
    ...ВСЕКИ ШЕФ НА КВАРТАЛНО
    РПУ НА МВР СМАЧКВА
    ЖАЛБИ ЗА КАКВОТО И ДА Е
    ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
    СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ
    ОТ ИЗВЪРШИТЕЛЯ НА
    ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО....
    ...ТАРИФАТА - СПОРЕД
    ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО,
    НО МИНИМУМ ДВЕ ХИЛЯДИ ЛЕВА...
    ...А НАЙ - ЧЕСТО - ЧЕТИРИ ПЕТ
    ХИЛЯДИ ЛЕВА СА ДОСТАТЪЧНИ...
  • 19 Е не

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "Активист на БКП":

    И какво общо има тая драма, кой от коя партия е бе цървул?
  • 20 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "НИЩО":

    ТАКА Е!Човешки казано!ХВАЛА!
  • 21 Разбира се,

    7 1 Отговор
    че жалбите не са стигали до прокуратурата,защото бащата е плащал.Жената е била в капан-не я оправдавам

    Коментиран от #22, #26

  • 22 Толкова

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Разбира се,":

    била "страхлива" , че заклала с два ножа и сатър собствените си деца ?
  • 23 Психо патка

    5 2 Отговор
    Неглижирането на тежки психични заболявания в семейството може да доведе до трагични последствия, например хора с тежка параноя, мания за величие и шизофрения, да си направят партия, да станат кмет на София и премиер даже.
  • 24 Ако така разследвахте

    3 1 Отговор
    и нередностите в държавата, както сте захапали тези нещастници.
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор
    детеубийцо психопатке
    в ада дагориш
  • 26 умньо

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Разбира се,":

    Ти май неможеш да четеш,как да стигнат до прокурор жалбите като са били оттегляни , вярвам знаеш ,че който е подал жалбата само той може да я оттегли!
  • 27 Мъдреца

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "НИЩО":

    Абе хора, не разбирате ли че тука имаме драма от мащабите на Шекспир, и само един велик драматург може да проникне и да опише тази дълбока майчинска драма за нас простосмъртните. Че има насилие има, но всички сме разбрали че насилието ражда насилие. Че е имало заплахи, имало е, да! Това че е нямало обич и уважение в това порутено семейство, ето това е отровата от която тръгва ужасното деяние на тази майка. Трудно е човеку да обясни, па камо ли да приеме такава абсурдна драма, такова грозно деяние. Но както виждате - светът се променя, и българите също не оставаме по-назад.
  • 28 ААА

    1 0 Отговор
    Не разбирам , как ще и е опирал пистолет в главата , като служба КОС изземва личните оръжия , дори при първо оплакване за шамар от страна на жената , и този период продължава 3 години , без значение , дали жената си изтегля жалбата , и заяви , че е сбъркала. А при втори сигнал значи оръжието "на трупчета" почти до живот , има само право да го продаде.