Last news in Fakti

7 Декември, 2020 09:02 9 590 33

Отнемат коли и палати за милиони на телефонните измамници (ВИДЕО)

  • имоти-
  • имущество-
  • пари-
  • ало измамници-
  • телефонни измамници

Водят се множество дела

КПКОНПИ проверява меката на телефонните измамници - Горна Оряховица, Левски и Ветово, съобщава Glas.bg. Дела са заведени за палатите и скъпи автомобили на хора без образование и без декларирани доходи, които мамят с лекота.

Миналата година при мащабни акции на МВР и Главна прокуратура бяха разбити две от най-големите групи телефонни измамници. Тази на Борислав Димитров-Бобито в Горна Оряховица, извършили измами за над 2 милиона лева. И тази на Димитър Серафимов –Келеша в Левски.

След поредица от разследвания на Нова ТВ и след няколко мащабни акции, резултатът не закъсня.

„Телефонните измами са един сериозен обществен проблем и статистиката напоследък от тяхното намаляване показва, че когато държавните институции работят заедно има резултат. Резултатите за тези две години, въпреки пандемична обстановка са доста добри. Ние сме проверили над 40 телефонни измамника, като Комисията води дела за отнемане на имущество за може би над 1.5 милиона лева. За тази година имаме реално отнето имущество за над 800 хиляди лева от някои от знаковите фигури на телефонните измами. Илюстративен пример е делото което образува комисията миналата седмица за един от тарторите така на телефонните измами, от него освен всичко друго искаме и златни накити за близо 62 000 лв." Това обясни Николай Колев-директор на Териториалната дирекция на КПКОНПИ във Велико Търново.

Златните накити са на Димитър Серафимов-под прякор Келеша. При акция на МВР и Специализираната прокуратура бяха задържани той, синът му Васил и групата им от Левски. В момента всички са в затвора.

Дело за отнемане се води и за част от къщата на друг задържан от групата на Келеша - Янко Янакиев –Зубето. Проверка се извършва и на имуществото на брат му Васил.

Отнети къщи и дела за отнемане се водят и в квартала на богатите в Калтинец - Горна Оряховица. Всички от групата на Борислав Димитров – Бобито се проверяват от Комисията.

„Народопсихологията на българина е такава, че той се стряска тогава, когато му се бръкне в джоба и ефектът от нашата работа е точно такъв. Аз винаги го давам като пример, един от телефонните измамници, когато беседвахме с него така с изненада констатира, че "аз каза нямам присъда". И му обяснихме за коя точно телефонна измама става дума и той каза: “Ама аз това не съм го лежал.“ Нали за него наказателната репресия в случая, понеже той не я е претърпял, почти не я е усетил. Когато имахме влязло в сила решение, с което му отнехме къщата, няколко скъпи коли и златни накити, тогава вече, ефектът тук беше доста сериозен“, допълни Николай Колев.

Сигурно това е начинът и във Ветово да има ефект. Града, за който неведнъж сме ви разказвали. Показвали сме ви тартори и въртачи, и схемите им. Градът, където основно занимание на собствениците на големите къщи е измамата по телефона.

Тук къщата на Атанас Паскалев, в която момента живее Димитър Димитров под прякор Митьо Очите е отнета в полза на държавата. Дело за отнемане в момента се води и за къщата на Георги Димитров Парушев под прякор Стържито.

Във Ветово са отнети и още къщи на телефони измамници. Водят се и дела. Докато сме там ни следва този автомобил. Разбираме, че водачът е Митко под прякор Купона. Става ясно, че е притеснен заради визитата ни, защото по наша информация, но не потвърдена от полицията, наскоро направил измама за над 50 хиляди евро. Наши източници твърдят, че измамата е направена в Гърция. На последното пиршество въртач от групата му- Стефан Иванов обещава догодина "да сложи 1 милион евро на масата".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутрите от парламента ги взеха

    78 5 Отговор
    Колко банди подобно на тази има в България знаете ли ? Тези бяха наредени от техни хора ... полицията няма заслуги за нищо !!! В България полиция няма ..испънители на поръчки са ,не полицай

    Коментиран от #33

  • 2 питам

    88 9 Отговор
    А еврата и златото от чекмеджето защо не са конфискувани !!

    Коментиран от #6, #29

  • 3 Интересно ми е

    74 1 Отговор
    дали след като "конфискуват" милионите на измамниците ще ги върнат на ограбените хора...?

    Коментиран от #13, #25

  • 4 Невероятно но факт

    22 2 Отговор
    А в Перник има Концлагер но това е дреболия!
    Това е ново за вас и си мислите,че е майтап но не е!

    Коментиран от #8

  • 5 един от многото

    52 4 Отговор
    А на баш измамниците от управлението на България?
  • 6 Конфискувани са

    34 3 Отговор

    До коментар #2 от "питам":

    от народа в продължение на 3 мандата.
  • 7 Последния Софиянец

    45 1 Отговор
    А имуществото на ,, телевизионните измамници,, кога?
  • 8 Възможно е

    20 1 Отговор

    До коментар #4 от "Невероятно но факт":

    Там все пак се намира "винкел-щрасе" така,че нищо чудно да има и други нацистки структури.
  • 9 само питам

    53 1 Отговор
    След разследване на Нова телевизия ??!

    Ако не беше телевизията , органите щяха ли да си мръднат пръста ?
    И защо първо телевизията трябваше да разследва ? "Органите" защо не си вършат работата ?

    Коментиран от #15

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 20 Отговор
    После Гешев бил лош ,най добрия прокурор , ами олигарсите плащат да га махнат знаят какво ги чака ,за жалост българския съд е слабото звено в системата

    Коментиран от #30

  • 11 Те от

    28 2 Отговор
    120 години все им ги отнемат !
  • 12 Лили

    10 12 Отговор
    На комунистите кога?

    Коментиран от #14

  • 13 Бой-COVID-59

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "Интересно ми е":

    Ще дойдат в моето чекмедже...
  • 14 само питам

    27 3 Отговор

    До коментар #12 от "Лили":

    На Баце , Цветан Цветанов , Цецка Цачева ,Плевнелиев ,Пламен Нунев ......... - кога?

    Коментиран от #31

  • 15 Нищо няма

    20 0 Отговор

    До коментар #9 от "само питам":

    да се случи на тези м.нгали.Нали разследване на същата телевизия разкри някакви корумпирани селски КАТ-аджии и да не би да осъдиха някой от тях...?
  • 16 Аз40

    11 1 Отговор
    ГЕРБ ще си раздават екстра-екстра бонуси за празниците.
  • 17 Sofia

    10 3 Отговор
    Вceки дoшъл в грaдa oт рaзни ceлищa , кoитo зa дa ги нaмeриш , първo трябвa дa ce изгубиш cлeд кaтo ce пoшмaткaт и cмeнят някoлкo рaбoти , къдeтo ecтecтвeнo иcкaт дa ce рaбoти , прoбвaт в пoлициятa и aкo нe мoгaт дa cтaнaт пoлицaи , cтaвaт тaкcимeтрoви шoфьoри.

    Коментиран от #18

  • 18 от провинцията

    14 2 Отговор

    До коментар #17 от "Sofia":

    Аз софиянец дето да работи още не съм виждал . Да не говорим че всички печеливши фирми в провинцията ги прилапаха / приватизираха/ софиянци.
  • 19 Мале мале

    10 0 Отговор
    Що народ са измамили и какви пари са взели бедна ви е фантазията....Палати палати лимузини, Злата с килограмите хахахах
  • 20 Северозападнал

    11 5 Отговор
    Нас ни съсипа селяндур от Банкя.Затвори болниците,обезлюди селата и ги засели със сигани,раздаде земите на мутри.Сега строи магистрала,която да отреже много села от картата на България.Неговите тирове ще бръмчат по неговите магистрали и ще пълнят неговите чекмеджета

    Коментиран от #23

  • 21 уникално

    0 3 Отговор
    Затриват горския фонд на к-г Градина
  • 22 Факултету

    2 0 Отговор
    Саму Бат Бойчу ша упрай рабтата !
  • 23 Прав си

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Северозападнал":

    но преди него ви "минаха" още доста "управници".Агонията ви започна със затварянето на Химко-Враца за което трябва да "благодарите" на Костов.
  • 24 Корадо Катани

    4 1 Отговор
    Не разбрахте ли че Мафията е една:
    Ало мафия,
    Дървена мафия,
    Строително-брокеро-банкерска мафия,
    Прокурорско-полицейска мафия,
    Нарко-сводническа мафия,
    Бързи и бавни кредити мафия,
    Авто джамбазка мафия,
    и много, много други, са просто отделни пипала на Октопода.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 8343

    3 0 Отговор
    А ще ги върнат ли на ощетените или от дребните крадци (телефонните измамници) нещата ще отидат при избраните с избори крадци???
  • 27 Мимч

    3 1 Отговор
    Правилното е по голямата част от тези пари, да отидат за пенсионерски домове и подобни,а другата част да им върнат,понеже са имали излишни пари и са ги харизали на ц.......и ,та да им е за урок.По колко пъти се съобщава,да не дават,ама те си ги дават без насилие.Явно са им излишни и помагат...
  • 28 Павел Пенев

    4 0 Отговор
    Дори и да ги отнемете,на кого ще ги продадете за да върнете парите–предмет на измамите.А в случай,че колите и имотите са на трети лица,а не на осъдените измамници–нищо няма да вземете.Тези публикации са предназначени за успокоение на общественото мнение и хвалебствия за Цацаров.
  • 29 Калоян

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "питам":

    Не бой се ,и това ще стане . Всяко нещо чака своето време и място ,за да стане !
  • 30 Калоян

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Нищо ново ! Просто конфликт на интереси .
  • 31 Калоян

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "само питам":

    Те ,всички те ,тези който ги изброяваш все още не са разбрали,че дяволът на когото се кланят ,плаща по-същият начин ,по-който те са платили на останалите ! Ако не са разбрали,то в най-скоро време ще го разберат ! Когато дявола/Луцифер ти дава власт и пари ,той ти отнема душата ,която е божествена и Безценна !
  • 32 манджура

    4 0 Отговор
    сега е време и те да починат от корона вируса
  • 33 Вечно недоволни

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мутрите от парламента ги взеха":

    Няма угодия ей! Всичко окрали, всичко конспирация. Ти си светеца на светците, я хвани оправи държавата, или поне кажи за доблестните политици които ще ни спасят от сегашните тцтцтц