Last news in Fakti

11 Декември, 2020 14:50 5 798 6

Заловиха голямо количество контрабандни лекарства на ГКПП "Капитан Андреево"

  • лекарства-
  • медикаменти-
  • капитан андреево-
  • гкпп капитан андреево-
  • митници

Иззети са 751 опаковки с медикаменти на стойност близо 100 000 лева

Заловиха голямо количество контрабандни лекарства на ГКПП "Капитан Андреево" - 1
Снимка: Агенция Митници

Митнически служители от Териториална дирекция "Южна морска" са задържали 289 опаковки с хормон на растежа и 462 други опаковки с 33 160 таблетки с медикаменти с различно предназначение, съобщиха от Агенция "Митници". Контрабандните медикаменти са открити при проверка на ГКПП "Капитан Андреево".

На 08.12.2020 г. около 06.00 часа на входящо трасе на пункта пристига товарен автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която на различни места в шофьорската кабина са открити 289 опаковки – писалки с инжекционен разтвор с медикаментите “Genotropin“ и „Humatrope” – хормони на растежа. Открити са още 299 опаковки по 100 таблетки „Tiromel“ и 163 опаковки по 20 таблетки „Cabaser“ – лекарствени продукти с различни приложения.

Контрабандните 751 опаковки с медикаментите на стойност близо 100 000 лева са иззети. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. По разпореждане на ОП Хасково мъжът с инициали П.Ч. на 57 години е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1б “Д“ от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение гаранция в размер на 10 000 лева и забрана да напуска пределите на страната без разрешение на прокурор.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз40

    11 2 Отговор
    От Агенция Митници ги хващат първо, после ги пускат на пазара.

    Коментиран от #5

  • 2 страничен

    16 1 Отговор
    Не се е отчел на когото трябва..
  • 3 Dervent

    5 1 Отговор
    Да бяха минали през Лесово
  • 4 Гост

    23 2 Отговор
    СКЪПОТИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРСТВА, КАРА ХОРАТА ДА СЕ ЗАРЕЖДАТ ОТ СЪСЕДНИ НАМ ДЪРЖАВИ, КАТО СУМАТА ЗА ЕДНИ И СЪЩИ ЛЕКАРСТВА Е С ПОВЕЧЕ ОТ 70% ПО-ЕВТИНА!!!
  • 5 Крокодила Гена

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Аз40":

    И аз така мисля ! Колко пъти при залавяне на дадена пратка ,било то наркотична ,цигарена ,или лекарствена са ни показали на живо пред всички нас (обществото) какво става със нея ? Май николко . Както се казва : НИЩО ЛИЧНО, ПРОСТО БИЗНЕС ! Да покажат един път поне как унищожават пратка със кока ,херца,цигари,лекарства - като ги палят примерно видео ,е и преди това да направят полеви тест за да покажат на хората ,че няма шменти - капели и всички е наистина(не са подменили нещата )

    Коментиран от #6

  • 6 Bai hoi

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Крокодила Гена":

    Да бе, мечтай си!