13 Декември, 2020 11:02 4 204 5

Арестуваха мъж от Берковица, обявен за международно издирване в Германия

  • арестуван-
  • берковица

Той е запалил автомобил

Арестуваха мъж от Берковица, обявен за международно издирване в Германия - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Окръжен съд – Монтана взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 27-годишен жител на Берковица, обявен за международно издирване заради престъпление, извършено в Германия.

Според Европейска заповед за арест, издадена от съда в град Вайсенфелс, ФРГ, на 1 май 2019 г. на паркинг в квартал „Бурвербек“ Ц. Д. А. запалил кашони, поставени под лек автомобил „Опел Астра“, собственост на българския гражданин И. Б., вследствие на което се запалил и автомобилът.

На 7 декември т. г. издирваният Ц. Д. А. е бил открит от полицията в Берковица и задържан. В Окръжен съд е постъпило искане от Окръжна прокуратура – Монтана за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Ц. Д. А. с цел обезпечаване на изпълнението на Европейската заповед за арест и производството по екстрадиция на лицето във ФРГ.

След като се запозна с доказателствата по делото и изслуша Ц. А. Д., който поиска по-лека мярка за неотклонение, съдът му наложи мярка „Задържане под стража“.

Макар че е с чисто съдебно минало, мъжът се занимава с дърводобив, често отсъства от постоянния си адрес и има опасност да се укрие, обяви съдът. Делото бе гледано по видеовръзка със Затвора в град Враца. Определението може да се обжалва в 3-дневен срок пред Апелативен съд – София.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Голям престъпник! Шефа не муе пратил

    11 1 Отговор
    Като е резал гора за него, драснал е кашоните под Опелчето, щета за 2000лв!голям Престъпник са хванали, няма що!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кво като съм сиганин

    2 0 Отговор
    Защо само сиганите харестувате?
  • 5 Марио Ангелов

    1 0 Отговор
    Идете в саудитска арабия да екстрадирате някой талибанин.