Last news in Fakti

14 Декември, 2020 12:51 2 802 6

Арестуваха българин, опитал да прекара 13 нелегални мигранти през страната

  • мигранти-
  • нелегални мигранти-
  • свиленград-
  • младиново-
  • афганистанци

Трафикантът натоварил афганистанците на автомобил, но катастрофа провалила плана му

Арестуваха българин, опитал да прекара 13 нелегални мигранти през страната - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Районна прокуратура - Свиленград привлече като обвиняем и задържа 35-годишен мъж за подпомагане на 13 граждани от Афганистан да преминат незаконно през страната, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Ф.П. /35 г./ е бил уличен в това, че на 12 декември в землището на село Младиново, община Свиленград, противозаконно подпомогнал чужденците да преминат през страната в нарушение на закона.

Установено е било, че афганистанците влезли в България от Гърция през "зелена граница" в землището на Свиленград. Наблизо с автомобила си ги чакал обвиняемият Ф.П., който ги качил, след което се насочил към вътрешността на страната. В землището на село Младиново обаче възникнала катастрофа с друг лек автомобил.

Обвиняемият Ф.П. напуснал местопроизшествието, като изоставил и нелегалните мигранти в моторното превозно средство. За случая бил подаден сигнал на тел. 112.

Незабавно били предприети издирвателни мероприятия от служители на "Гранична полиция", в хода на които е бил издирен извършителят. Чуждите граждани са били настанени в център за мигранти.

Ф.П. е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура - Свиленград, допълват от прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 2 Отговор
    мигрантите да си отидат там от където са дошли
  • 2 Като

    0 4 Отговор
    не им е платил ?!
  • 3 Не ги сакаме

    3 5 Отговор
    Оти че ни намразат Македонците с Българско гражданство а па и Ромънците по чужбина със БГ регистрацйите а па ние им пращаме АЛО измамници по хотелите да ни цакат отДалеееко. Само ГЕРБ
  • 4 Българин от Индииски произход ( трафикан

    4 0 Отговор
    А бе ази съм Ром и подпомагах братчедите че чааветата гладни бе бате.
  • 5 Аз40

    1 1 Отговор
    Бъдете човечни, пуснете хората да ходят в македониЯ.
  • 6 Шерлок

    0 1 Отговор
    Логистика сър