Last news in Fakti

5 Януари, 2021 16:50 6 819 19

Ревнив охранител бие жена си с винкел, ръга я с вила и я изхвърли от кола в движение

  • охранител-
  • побой-
  • вила-
  • винкел-
  • жена-
  • карлово

Наричал я „курва, мастия, проститутка“, натяквал ѝ, че има връзки с други мъже

Ревнив охранител бие жена си с винкел, ръга я с вила и я изхвърли от кола в движение - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Жена от Карлово години наред търпи брутален тормоз от своя съпруг, но през миналата година чашата преляла, пише "Марица".

Жертвата на домашно насилие се обърнала към съда с молба за защита, който наредил на насилника да не припарва до нея.

Двойката сключила брак през далечната 1987 година. Имат две деца, които понастоящем живеят във Великобритания. През 1990-а си купили апартамент в Карлово.

Жената твърди, че тормозът започнал още 2-3 години след като като се врекли на вечна любов. От тогава живеела в непрекъснат страх от съпруга си, който наред с тежкия си характер, почти ежедневно употребявал алкохол и както в пияно състояние, така и когато бил трезвен, ѝ нанасял побои, тормозел я психически, наричайки я „курва, мастия, проститутка“, натяквал ѝ, че има връзки с други мъже, заканвал се, че ще я убие, ще я сложи в ковчег и други подобни.

Съпругът бил изключително ревнив, а тя не му давала никакви поводи да подхранва своята ревност, непрекъснато я тормозел, следял я, независимо дали отивала на работа или излизала да пазарува, или да се види с някоя приятелка.

Жертвата описва тормоз от 2000 г., изразяващ се в душене, връзване за леглото, побой с винкел, нараняване с метална вила, късане на дрехите, опиране на пистолет в челото ѝ и удари със същия. Споделила е пред съда и за по-пресните актове на домашно насилие. На 5 май миналата година я ударил с тава в гърба, вследствие на което ѝ били счупени два прешлена. На 4 август я изхвърлил от колата по време на движение.

След последните травми жената ползвала отпуск по болест и била на лечение с лекарства. Нейното състояние обаче не попречило на мъжа ѝ да продължи я тормози.

На 19 септември към полунощ, въпреки че трябвало да е нощна смяна, тъй като работел като охрана в поделение в Карлово, той се прибрал пиян. Жертвата спяла в кухнята и винаги на заключена врата, тъй като се страхувала от него. Събудила се от силното блъскане по вратата и от виковете му. Искал да му даде цигари. Тя му подала една цигара и се заключила. След малко пияният съпруг пак започнал да блъска по вратата, да се опитва да я отвори и да влезе.

Наричал я курва и мастия, и се заканил, че ще я изпрати с ковчег при баща ѝ. От страх се обадила по телефона на неговия началник с молба за помощ. Той я посъветвал да позвъни на полицията. Обадила се на тел. 112 и след половин час дошли двама полицаи и предупредили ответника да спре.

Уплашената жена ги помолила ги да го отведат, защото се страхувала от него, но те отговорили, че той е картотекиран при тях, тъй като се обаждала за помощ над 20 пъти, познават го много добре, но не могат да се намесят.

След като си отишли, насилникът продължил да беснее, да крещи, да се заканва, че ще я пребие, да плюе по вратата.

Към 5 часа на 20 септември се укротил и заспал, но на следващия ден, отново в пияно състояние, ѝ се заканвал и я наричал с цинични думи.
Психиката ѝ вече не издържала. Живеела в непрекъснат страх и под стрес. Винаги, когато била вкъщи се заключвала. Когато излизала навън се обаждала на приятелка да я придружи. Децата ѝ били травмирани и при всяко негово изстъпление били готови да си дойдат в България, за да я защитят.

Многократно съпругата искала да се защити по съдебен ред, но се опасявала, че това още повече ще агресира и провокира половинката ѝ да ѝ посегне. Чувствала се безпомощна и отчаяна и в крайна сметка се решила на важната стъпка – да поиска закрила.

Пред съда насилникът оспорил всичко и твърдял, че съпругата ми си измисля всичко, защото ѝ попречил да отпразнува рождения си ден. Заради безсмислените ѝ обаждания в полицията и заради образуване на настоящото дело, той изгубил разрешителното си за оръжие и работата си.

В крайна сметка преди дни магистратите от Районния съд в Карлово наредиха да се издаде заповед за защита. Съпругът е задължен да не припарва до жена си, като ще трябва да плати глоба и да поеме разноските по делото.

Последната дума обаче ще има Окръжния съд в Пловдив, ако охранителят обжалва.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Котито

    10 19 Отговор
    бии мъ щот мъ убича.

    Коментиран от #2

  • 2 BigBulgarianBoss

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "Котито":

    Млъ.Кни, сел.Як
  • 3 Asdfg

    46 1 Отговор
    МОДЕРАТОР, ако аз напиша к...а, или прост....а, ще изтриеш коментара. А в статията се повтарят по три пъти. Защо така МОДЕРАТОР?

    Коментиран от #9

  • 4 Несъстоялата се еволюция

    12 1 Отговор
    Дори ромляните си имат мешере .
  • 5 212121

    32 0 Отговор
    Просто няма закони в тази държава . Може ли да е бие , ръга с вила и да е изхвърли от колата си и кой знае от 87 година до сега колко пъти е бил . Това ако беше в някоя от по-развитите държава този щеше да е в затвора там да си лекува нервите . То е лесно да бие по-слаб от теб човек .
  • 6 Няма оправия тука

    25 0 Отговор
    В тая Държава е малко като дивия запад, жената просто трябва да го утепе тоя и да се приключва😂
  • 7 Надрусана Крава

    1 2 Отговор
    Пиявиците само това ги оправя!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 изтриван

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Asdfg":

    Ами защото е ТАКЪВ,както е писал...три пъти !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Уганда

    11 0 Отговор
    Тая извади психика признах я 20г да живее така евала миличко
  • 12 Роза

    15 0 Отговор
    Съжалявам жената,но не ми е ясно защо не се е развела със съпруга си?Ако беше направила това на трета та или четвъртата година от несполучливия брак,сега щеше да е забравила,че въобще е била омъжена за тоя!
  • 13 Гюро Кюмюро

    6 1 Отговор
    Щом "работи" с винкел трябва да е от Перник!
  • 14 Дългия

    2 0 Отговор
    Това е в България е ежедневие за много семейства.Ама се намирате на писане,като някой има познато псевдо журналистче и се оплачи и веднага хоп материалче.
  • 15 Една такава

    4 0 Отговор
    Ей тая вилица дето е размятал.. В челото и до там...Скапаняците трябва да се чистят от земята, като хлебарки 😎!!!
  • 16 аз съм Веска

    5 1 Отговор
    20 ГОДИНИ ТОРМОЗ.ТОВА ГО УМЕЕ САМО ЖЕНА , КОЯТО Е ЗАГУБИЛА СЕБЕУВАЖЕНИЕ .КЪДЕ И БЕШЕ УМЪТ, СЛЕД ПЪРВИЯТ ПОБОЙ .
    ТОЙ МОЖЕ ДА СИ Е ИЗВЕРГ,НО ТРЯБВА ДА НАМЕРИ И ПОЧВА ...
  • 17 Бай Шиле

    3 0 Отговор
    Може ли трите имена на умника от КОС,подписал разрешителното за оръжие на този лъчезарен охранител?
  • 18 факт

    1 0 Отговор
    подържа огъня на любовта!!!
  • 19 любопитен

    1 0 Отговор
    Тоз да не е бил импотентен или със слаба потенция ??? Само такъв тип мъже , са склонни към този начин на доминиране .