12 Януари, 2021 13:20 9 642 14

Лъснаха тайни за стрелеца по хорото

  • ловеч-
  • жена-
  • простреляна

Мъжът разбрал какво е направил чак на другия ден, като изтрезнял, но не се обадил да се предаде

Лъснаха тайни за стрелеца по хорото - 1

Стрелецът от Ловеч Христо Йочколовски, който рани жена, докато играе хоро навръх Нова година, е искал да осуети разследването, съобщава „Телеграф“.

Той разглобил незаконната си пушка, изгорил приклада, а другите части укрил в скали в близко село. Това стана ясно вчера в съда в Ловеч, който го остави в ареста.

Мъжът излъгал първо разследващите, че е разглобил оръжието и го е хвърлил в близка кофа за боклук в кв. „Младост“, но истината се оказа съвсем различна.

Криминалистите усетили, че Христо ги лъже, и тръгнали по други следи, докато открият оръжието му. Той направил самопризнания, но с условието, че бил пиян и не помнел много от нещата. За всичките му близки и съседи от години било ясно, че той злоупотребява с чашката.

От районния съд в Ловеч обявиха, че мъжът действително употребявал високоградусови напитки както при инцидента на Нова година, така и по време на ареста му.

Освен това имало информация, че той ставал агресивен, когато се напие. Освен това оръжието му било незаконно. Той купил въздушна пушка, която впоследствие била преправена за стрелба с бойни патрони.

Именно един от тях – 22-ри калибър, беше открит до ранената, а другият все още е в тялото ѝ, Медиците обявиха, че няма да рискуват да го извадят, тъй като може да се засегне нерв и Теодора да остане инвалид. Възложена е съдебномедицинска експертиза, която да установи каква е степента на телесна повреда, която е нанесена на жената.

В хода на гледането на мярката стана ясно още, че Христо и ранената жена са приятели и познават семействата си.

Мъжът разбрал какво е направил чак на другия ден, като изтрезнял, но не се обадил да се предаде. Изчакал да види дали ще стигнат до него и едва тогава обясни, че е той, но лъгал и искал да осуети разследването.

Освен това е установено, че в предишни периоди обвиняемият е използвал пушката и в апартамента си, като дори я е предоставял на малолетния си син. Христо е бил осъждан за шофиране в пияно състояние, но е реабилитиран.

Той се съдил и с майката на детето си за родителските права преди години. Адвокатът му поиска по-лека мярка, за да може да ходи на работа, но магистратите отказаха


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    43 4 Отговор
    И тоя палавник ще е Условна нали!
  • 2 ммм

    55 2 Отговор
    Това направо си е опит за предумишленно убийство.
  • 3 8sd9sc00sd

    40 1 Отговор
    Аз не мога да схвана, това нещастен случай ли е или опит за убийство?
    Да се напиеш и стреляш, а без да сиакш да уцелиш човек е едно. Съвсем друго е да пуснеш на някой 2 куршума.
  • 4 ГPAД КOЗЛОДУЙ

    9 11 Отговор
    и мен в новогодишната нощ ме простреляха двама психопати
    оше не ми се е свил cфинkтера ме боли
    психопати престъпници
  • 5 Верно ли?

    18 2 Отговор
    То ясно,че ще е лека телесната повреда по нашето законодателство.Не само,че не е загубила орган(маса-тегло),а дори са й добавили безплатно!
  • 6 Аз ......

    24 0 Отговор
    Такава случка се разигра и в с.Елов дол Пернишки окръг преди 3г.65г. тогава,простреля с незаконно притежавано късоцевно нарезно простреля в бедрото съселянин.От тогава до днес няма повдигнато обвинение от Прокуратурата в Перник??????????????

    Коментиран от #8, #12

  • 7 яко ни лъжат

    12 1 Отговор
    ОПИТ ЗА УБИЙСТВО, МОЖЕ БИ ИМА И ЛЮБОВЕН МНОГОЪГЪЛНИК И СТРЕЛЕЦА Е РОГОНОСЕЦ И РЕВНИВЕЦ.
  • 8 Stormtrooper

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "Аз ......":

    В Перник не е ясно съдопроизводството по какви закони е. Това е град пълен с абсурди.
  • 9 сектант

    8 1 Отговор
    заслужава тая жена да му играе хоро на гроба
  • 10 Българин

    10 0 Отговор
    Незабавно гръцки съд да издаде присъдата на този изрод.
  • 11 Освен

    0 1 Отговор
    това
  • 12 Право на куково лято

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Аз ......":

    Ако, делото на стрелеца се гледа в Перник, пострадалата жена могат да я накарат да доказва, че не е виновна. За да стане Перник нормален град, трябва да се заменят абсолютно всички структори с хора, които не са от региона. Колкото и недостатъци да имат, Перник няма да е толкова абсурден. Що за право е в пернишкия съд да те карат да доказваш неща, които вече си доказал в дело, което И си спечелил на всички инстанции, а тези неща НЕ СА предмет на делото.
  • 13 Бог-ариите

    1 1 Отговор
    Тръмп победа - Тръмп победа - Тръмп победа ! ! ! На тази змия овила се около планета земя ,дали ще и смачкат главата този път ? Някой ,ако знае - нека пише ! Поздрави от Вашингтон

    Коментиран от #14

  • 14 Обичаш Бога !

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Бог-ариите":

    Този път ,май на ВАВИЛОНЦИТЕ ще им се стъжни - окончателно ? ! Слава на Бога ,всичко ще се оправи и доброто ще възтържествува АМИН - НЕБЕСНИ ТАТКО ! Бог да благослови Тръмп - Доналд Тръмп ,и неговото дело ,както и на всички добри и истински хора АМИН АМИН АМИН ! ! ! 127