Last news in Fakti

13 Януари, 2021 13:45 4 320 20

Гешев посети Галиче и Мездра (ВИДЕО)

  • галиче-
  • мездра-
  • иван гешев

И в двете населени места бе извършено убийство

Гешев посети Галиче и Мездра (ВИДЕО) - 1
Снимка: ПРБ

Главният прокурор Иван Гешев, главният секретар на МРВ Ивайло Иванов и окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков посетиха село Галиче, където разговаряха с кмета Страхил Стоянов и местни жители.

Точно преди една година Иван Гешев посети Галиче във връзка с жестоко убийство на 18-годишно момиче, извършено в селото на 11.01.2020 г. Тогава главният прокурор заяви, че ще бъде направено всичко възможно престъплението да бъде разкрито и извършителят да бъде наказан. „Тук сме, за да покажем, че има държава и държавата си върши работата“, каза той.

По време на разговорите днес Иван Гешев посочи, че е постигнато възможно най-тежкото по закон наказание за убийство, извършено от непълнолетен (за това престъпление Наказателният кодекс предвижда 12 г. затвор).

В началото на ноември 2020 г. подсъдимият А.О. бе осъден на 18 години затвор с решение на Окръжен съд-Враца, което по-късно влезе в сила. Освен за убийството, А.О. бе признат за виновен за проникване в чуждо жилище и изнасилване.

„Колегите от МВР и Окръжна прокуратура–Враца си свършиха бързо работата, след една година вече има присъда“, каза Иван Гешев пред жителите на село Галиче.

Главният прокурор заяви, че съвместните действия на прокуратурата и МВР за противодействие на „битовата престъпност“ дават резултати и изрази увереност, че ще осигурят повече спокойствие на жителите на малките населени места.

По-рано те посетиха и град Мездра във връзка с инцидента, при който в петък бе открито мъртво 8-годишно дете.

Двамата се срещнаха с окръжния прокурор на Враца Владимир Сираков, изпълняващия функциите районен прокурор на Районна прокуратура –Враца Камен Каменов, наблюдаващия случая прокурор Цветомила Пашовска, директора на ОДМВР-Враца старши комисар Янко Янкулов, началника на районното управление в Мездра Красимир Митов и със следовател Симона Конова.

Главният прокурор Иван Гешев изрази увереност, че „ще бъде проведено бързо и всеобхватно разследване, което в максимално кратки срокове да разкрие обективната истина по случая“.

По случая с постоянна мярка „задържане под стража“ е 38-годишният Д.Й., който е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 338, ал. 3, вр. ал.1 от НК за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    44 1 Отговор
    Гешев в Галиче,при Чоков ли е ходил да го види
  • 2 Каренин

    36 2 Отговор
    При лилавото електорат ходи и пушки им раздава
  • 3 Бай Ганьо

    38 1 Отговор
    И к'во като ги е посетил?!
    Ааааа да, рекламата върви с пълен ход.🤣
  • 4 ТаУмВзе

    35 1 Отговор
    Каскета, като мутропитека обикаля села и паланки, за да се крие. Чекмеджето и записите бе шебек! Кога? Падаш, заедно с мутропитека бе.
  • 5 888

    35 0 Отговор
    ПАК ЗАПОЧНАХА ДА ИЗЛИЗАТ ОТ ДУПКИТЕ ДА ОБЛЪЧВАТ И ЗАЛУГВАТ ХОРАТА........ПОУСПОКОИХА СЕ,ЧЕ ЩЕ ИМ СЕ РАЗМИНЕ.НАГЛЕЦИ ЛЪЖЛИВИ
  • 6 Аххаха

    19 0 Отговор
    Това сигурно е част от кампанията на дпс
  • 7 Народ

    23 0 Отговор
    На Бойко свърталището кога ще посетиш да видим парите и злато с какъв произход е?
  • 8 Да има

    12 0 Отговор
    калабалък по пътищата и масраф на Ганьов гръб ! Че и медиите , и те отразяват панаирите !
  • 9 само питам

    13 0 Отговор
    За цяла година едно престъпление ли разкриха ?
  • 10 Светкавично

    16 0 Отговор
    Малко след посещението на Гешев в Мездра около 50 роми са потрошили къщата и две коли на задържания Д. Й.
  • 11 Българка

    14 2 Отговор
    И Гешев тръгна на пиар екскурзии. Вместо да си върши работата и да се бори с корупцията по високите етажи като започне с Баце, той прикрива мафията и си прави ПР акции по малки населени места. Очеизвадно е, че не си върши работата като главен прокурор, но и излъга какво е свършил като действащ прокурор. Стана известно, че за много години той е подписвал основно споразумения с обвиняемите и от негавата дейност не е влязъл 1 лев в хазната. Това навежда на подозрения за користна дейност и топли връзки с криминален контингент.

    Коментиран от #14

  • 12 пройчо

    7 1 Отговор
    Българският "вариант" на Паоло Борсалино--Иван Каскетя !..отврат.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Уффф

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Преди да пишеш и говориш си измий устата
    за дезинфекция. Пръскач бацили.
  • 15 Галиче

    1 0 Отговор
    Да беше отишъл при кмета на Галиче когато крадеше и се подиграваше с хората
  • 16 ПОСЛЕ

    2 0 Отговор
    посети Дубай, Мароко, Сеййшелите, Малдивите, Тувалу.....с две думи с тоя ПРОфашистки режим ще посети много приятни места, само да не дойдат другите.....
  • 17 Абе

    2 0 Отговор
    не знам защо, но някак си тая фамилия не ми се връзва с нещо добро....камо ли да раздава правосъдие!
  • 18 Гешев, ти

    2 0 Отговор
    Си ПОЗОР И СРАМ, КОГА ЩЕ АРЕСТУВАШ ЛИЦЕТО БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ. ДА НЕ СИ ЗАБРАВИЛ ПАЧКИТЕ В НОЩНОТО ШКАФЧЕ , ПИСТОЛЕТА И КЮЛЧЕТА ЗЛАТО. ОТИЧАТЕ В КАНАЛА ВСИЧКИ ДО ЕДИН И ЩЕ СИ ПЛАТИТЕ ЗА ВСИЧКИ ЗУЛУМИ. НЕ СЕ КРИЙТЕ ПО СЕЛА И ПАЛАНКИ, МАРЕШКИ Е ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК, КОЙТО ЩЕ БЪДЕ В ЗАТВОРА!!!
  • 19 Фотото кърти от всякъде...

    1 0 Отговор
    Няма нужда от коментар....Всичко се вижда на кадрото....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.