Last news in Fakti

14 Януари, 2021 13:04 3 974 14

От КПКОНПИ поискаха отнемане на незаконно имущество за над 2 млн. лева

  • кпконпи-
  • сотир цацаров-
  • незаконно придобито имущество-
  • незаконно имущество

Решенията на комисията на Сотир Цацаров включват и искове за отнемане на 20 недвижими имота и 9 моторни превозни средства

От КПКОНПИ поискаха отнемане на незаконно имущество за над 2 млн. лева - 1

На първото редовно заседание за 2021 г., Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ прие решения за внасяне на искове за отнемане на незаконно придобито имущество в размер на 1 821 203 лв. Решенията включват и искове за отнемане на 20 недвижими имота и 9 моторни превозни средства, на обща стойност 446 731.60 лв.

В Окръжен съд – Кюстендил се внася иск срещу Спас Василев, на стойност 60 051.88 лв. Той е обвинен от прокуратурата в измама – за това, че в периода 2016 – 2017 г. е въвел в заблуждение 7 лица с твърдението, че ще им осигури изгодни самолетни билети.

В Окръжен съд – Ловеч се внася иск срещу Павел Александров, на стойност 147 090.27 лв. Претендира се и един недвижим имот. Александров е обвинен от прокуратурата в това, че през 2015 г., в качеството си на длъжностно лице – директор на Център „Фонд за лечение на деца“, е сключил договор с фирма, без да проведе обществена поръчка, като от тези му действия биха могли да настъпят немаловажни вредни последици.

В Окръжен съд – Видин се внасят два иска – срещу Евтим Стефанов и срещу съучастничката му Десислава Емилова. Искът срещу Стефанов е в общ размер на 466 534.28 лв. КПКОНПИ претендира и отнемане от него на 2 недвижими имота и 3 автомобила. Стойността на иска срещу Емилова е 88 223.28 лв., като се претендира и отнемане на 1 автомобил. Стефанов е обвинен от прокуратурата за това, че в периода 2011 – 2013 г., в качеството си на длъжностно лице - изпълнителен директор на Сдружение „Агенция за регионално развитие и бизнес-център – Видин“ е присвоил чужди парични средства на МРРБ и средства от фондове на Европейския съюз, отпуснати за финансиране на трансгранични проекти между България и Румъния и между България и Сърбия. Според обвинението, той е съставял неистински официални документи, за да удостовери възникналото право на плащане. Емилова е с обвинение в съучастие за това, че е улеснила действията на Евтим Стефанов, като е използвала неистинските официални документи.

В Окръжен съд – Хасково се внасят три искови молби срещу участници в организирана престъпна група, обвинени за изнудване и извършване на финансови сделки без разрешение. Общият размер на исковете е 686 495.29 лв., с претенции и за отнемане на 12 недвижими имота и 5 моторни превозни средства.

В Окръжен съд – Пловдив се внася иск срещу Димо Петров, на стойност 372 808.07 лв., като се претендира още отнемането на 5 недвижими имота и 2 автомобила. Той е обвинен от прокуратурата като съучастник при използване на лица за развратни действия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    28 2 Отговор
    А на Баце милиардите - кога?!

    Коментиран от #3

  • 2 Шехерезада

    14 3 Отговор
    Моето кога ?
  • 3 КАСКЕТура

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ники":

    НИКОГА.

    Коментиран от #14

  • 4 бачо

    13 2 Отговор
    То хубаво сте ги погнали тези по дребни бизнесмени,макар че да не се окаже след някой месец или година да ги оправдаят и да имат да вземат много повече от това което сте им отнели,а за големите риби явно ще трябва да почакаме ,все някога ще стане и това,дали след мсец ,година ,петилетка ,няма да е все така
  • 5 Васил

    13 4 Отговор
    Тази организация нищо не върши взима 2 милиона обаче за година разходите и са 100 милиона къде е келепира?
  • 6 ежко

    13 2 Отговор
    Всъщност на т.н. КПКОНПИ сигурно бюджета му за един месец е 2 милиона.Чудно е преди да се пръкне,кой отнемаше незаконно придобитото имущество?Защото такожа имущество жинаги се е конфискувало -и преди 10 ноември и след това.
    Изобщо КПКОНПИ е една от бесмислиците -да покажем,че се борим с корупцията някак си....
  • 7 Стефан

    7 2 Отговор
    Трябва да се закрие полза няма от нея
  • 8 Ани

    9 2 Отговор
    Още колко ще има да отнемате за напред. Тези дребни риби ги оставете давайте с политици и техните кръгове със стотици милиони за отнемане от кражби и далавери
  • 9 Брат Галев

    6 3 Отговор
    Леле прочетох Кюстендил и примрях,казах си сестра ни Галева изгоря.
  • 10 Другар

    7 2 Отговор
    А кака Кури и Р. Овч.кога?
  • 11 Гост

    3 5 Отговор
    А токсичното трио,Вера с уврежданията и льотчика,кога?
  • 12 Ахахх

    6 2 Отговор
    Тулупско имущество кога?
  • 13 новапартия

    0 0 Отговор
    да започнат от министерски съвет там е сигурно че няма да се обърка нищо
  • 14 обичам герб

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "КАСКЕТура":

    по важни са жизнените показатели