Last news in Fakti

14 Януари, 2021 19:45 2 076 9

Втора оправдателна присъда по делото за взрива в Горни Лом

  • горни лом-
  • завод миджур

Трагедията в завод „Миджур“, при която загинаха 15 души, стана на 1 октомври 2014 г.

Втора оправдателна присъда по делото за взрива в Горни Лом - 1
Снимка: БГНЕС

Делото за взрива в Горни Лом в завод „Миджур“, при който живота си загубиха 15 души, приключи с втора оправдателна присъда, съобщи бТВ.

Софийският Апелативен съд потвърди присъдата на Окръжния съд във Видин от юни 2018 г. Тогава четиримата подсъдими, сред които и тогавашният собственик на завода, бяха признати за невинни.

Трагедията в завод „Миджур“ край видинското село Горни Лом, стана на 1 октомври 2014 г. При избухване на боеприпаси в злополучния цех, загинаха петнайсет души, сред които и синът на собственика, а четирима бяха ранени.

Решението на Софийския Апелативен съд подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАКТ :

    21 2 Отговор
    За българският "независим" съд доказателствата срещу платежоспособните престъпници почти(99%) винаги са недостатъчни и спорни...
  • 2 истина е

    22 2 Отговор
    Парите правят чудеса , а магистратите по няколко хотели с тях !
  • 3 защо

    15 0 Отговор
    избирателно правосъдие - ако ми убият детето или маика или мн близък - рано или късно няма да са живи
  • 4 защо

    7 0 Отговор
    жялко че в правовоа държава не се ли стигне да се разправиме с управляващите и да имат наум следвашите няма да се оправиме - ама вс гледа настрни докато не го зстигне лично - гогава нададе глас - ама преди гледал настрана
  • 5 защо

    9 0 Отговор
    мн са смели вс отстрани - поле се крият като мишоци - робски манталитет "да бе мирно седяло не би чудо видяло "- замислете се лично колко от вас сте подвивали опашки като има проблем
  • 6 АНОНИМЕН

    10 3 Отговор
    Съдиите може и да се купят с крадените пари! Но краденото не стига до трето коляно! Ако не децата, внуците, ако не внуците правнуците на тия хитреци ще са издухали, изшмъркали, изпили..... краденото имане! Господ си събира вересиите когато си иска,а не когато го поканиш!
  • 7 Подлеци

    13 2 Отговор
    Напълно очаквано
    Масонското лоби си свърши работата
    Няма да ме изненада ако изкарат виновни жертвите ,че в този ден са били на работа и с това са допринесли за трагедията и са съпричинители.
  • 8 Иван

    8 1 Отговор
    Българския независим съд за пореден път каза че в България никога няма виновни за нищо само кокошкарите ще лежат по затворите
  • 9 Собствениците

    3 1 Отговор
    Ами основният виновник - синът на собственика загина при взрива. Кой длуг да е виновен освен лакомите собственици.