Last news in Fakti

15 Януари, 2021 14:51 3 162 6

Осъдиха ЧСИ Тотко Колев, свързан с продажбата на либийския танкер "Бадр"

  • тотко колев-
  • бадр-
  • танкер бадр-
  • badr-
  • емона

Присъдата на частния съдебен изпълнител, ощетил Община Несебър с 98 000 лева при продажба на имот в село Емона, не е окончателна

Осъдиха ЧСИ Тотко Колев, свързан с продажбата на либийския танкер "Бадр" - 1
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Бургас осъди частния съдебен изпълнител Тотко Колев, чието име придоби обществена популярност около скандала с продажбата на либийския танкер "Бадр", на 1 година и 6 месеца "лишаване от свобода", което наказание отложи за изпитателен срок от 3 години, за нарушаване на служебните му задължения.

Окръжните магистрати признаха подсъдимия за виновен в това, че в качеството си на длъжностно лице заемащо отговорно служебно положение, е нарушил служебните си задължения при продажба на имот, с което ощетил Община Несебър с 98 800 лева. Това съобщиха от пресслужбата на съда.

По делото се е установило наличие на престъпна схема за неправомерно придобиване на общински имот. Става въпрос за продажба на имот в землището на село Емона. Според обвинителния акт Колев издал постановление, с което възложил на взискателя И.И. недвижимия имот без съгласието на Службата по вписванията в Несебър. Няколко месеца по-късно Колев извършил и опис без чаканото разрешение за възбрана и без извършена проверка на собствеността.

Подсъдимият е лишен и от правото да заема длъжността "частен съдебен изпълнител" за срок от 5 години.

Присъдата на Окръжен съд - Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    15 0 Отговор
    "Сготвили" са го съвсем друго нещо. За издънката с въпросният танкер - ни дума, ни вопъл, ни стон!
  • 2 Аз40🏴‍☠️

    16 2 Отговор
    Пак врътки да го скатаят, че уж нещо са направили. Аман от несправедливост в България. Искаме да живеем нормално, идиоти! Срам и позор!
  • 3 Мирко

    14 1 Отговор
    Преди 10 години осъдиха Ковачки на 1,5 години условна присъда за доказано откраднато 16 милиона данъци от ДДС. По същото време и мен ме осъдиха на толкова за протест срещу безаконието на ЧСИ. Справедливост в България ли?
  • 4 Киро Краваря

    3 1 Отговор
    Тотко на два ката изотзаде.😂
  • 5 Хаджи Хаджи Българин

    5 0 Отговор
    Гарван гарвано око не вади!
  • 6 яко ни лъжат

    1 0 Отговор
    НИЩО НЕ СА ГО ОСЪДИЛИ. НА ВРЕМЕТО ПРИ ТОДОР ЖИВКОВ ЗА ЛИПСИ 3000 ЛЕВА НА МАГАЗИНЕР СЕ ЛЕЖЕШЕ 3 ГОДИНИ ЕФЕКТИВНО. СЕГА УСЛОВНО ЗА МИЛИОНИ . КОЛКО СТРУВА ЕДИН 100 000 ТОНЕН ТАНКЕР???? ОВЧАРОВ И НЕГО ГО ОСЪДИХА УСЛОВНО ЗА КРАЖБА НА 22 МИЛИОНА.