15 Януари, 2021 15:34 1 816 3

Разследват сигнал за изтезаване на 11-месечно момченце в Мадан

  • 11-месечно момче-
  • мадан-
  • изтезаване

Прокуратурата е разпоредила изготвяне на социален доклад по случая

Разследват сигнал за изтезаване на 11-месечно момченце в Мадан - 1
Снимка: Shutterstock

Районната прокуратура в Смолян наблюдава досъдебно производство за изтезаване на малолетно лице, съобщават от прокуратурата.

На 13 януари е подаден сигнал, че в жилище в Мадан 25-годишна жена е малтретирала 11-месечното си момченце. Според получената информация тя ударила детето с шамари и го блъснала на леглото, защото не искало да спи. Веднага е започнало разследване. Установено е, че детето има леко зачервяване в областта на челото и наличие на одраскване. Липсват други травматични увреждания по главата и тялото. Бебето се намира в добро общо състояние след извършен медицински преглед и издаден амбулаторен лист за обективното му състояние.

И в момента по случая се извършват процесуално-следствени действия. Уведомени са Отдел „Закрила на детето“ в Мадан. Прокуратурата е разпоредила изготвяне на социален доклад по случая. Назначени са множество експертизи – съдебномедицинска, съдебнопсихиатрична и психологическа, както и видеотехническа.

Ако се съберат доказателства срещу майката, ще бъде повдигнато и предявено конкретно обвинение. За подобно престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до три години или „пробация“, както и „обществено порицание“.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    5 3 Отговор
    в този регион се надявам общественото порицание да не се изразява в замеряне с камъни на площада......
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Рошко

    3 1 Отговор
    Може да е била някоя присадена помакиня