Last news in Fakti

15 Януари, 2021 15:30 1 715 10

Прокуратурата разследва изхвърлянето на епруветки с кръв край детска градина във Варна

  • кръвни проби-
  • епруветки с кръв-
  • варна

Биологичните отпадъци са установени на 13 януари 2021 г. до контейнер за смет в централната част на града

Прокуратурата разследва изхвърлянето на епруветки с кръв край детска градина във Варна - 1
Снимка: Facebook

Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за откритите епруветки до контейнер за смет в центъра на града,съобщиха от пресцентъра на Районна прокуратура – Варна.

Биологичните отпадъци са установени на 13 януари 2021 г. до контейнер за смет в централната част на града. Сред отпадъците имало и епруветки с кръв. Досъдебното производство е започнато на 14 януари 2021 г. за престъпление по чл. 353б от НК – за управляване на опасни отпадъци не по установения ред, с което се създава опасност за живота или здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди за околната среда.

Предвиденото за това престъпление наказание е лишаване от свобода от 1 до 5 години и глоба в размер от 5 000 лева до 30 000 лв.
На 14 януари 2021 г. е проведен оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства. Действията по разследването продължават.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    10 2 Отговор
    Алоооу Бокоо???
    Виждаш ли какво се случва в държавата ни???
    Пълен разпад, благодарение на теб мутр0!!!

    Коментиран от #4, #8

  • 2 др Гей Билтс

    7 2 Отговор
    А видели ли сте един изхвърлен антигенен или ПЦР тест. Събират ви ДНК-то и ви готвят холокост.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хайде стига глупости. За много

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    неща може да ви е виновен Бойко, но че някой гази правила и закони във Варна няма как конкретно Бойко да има вина. И друг да управляваше в момента тъпото говедо, което ги е изхвърлило нерегламентирано си носи вината.Друг е въпросът, че лесно няма да го открият.

    Коментиран от #9

  • 5 Трябва да ги унищожават, а не да ги

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "др Гей Билтс":

    изхвърлят. Големи разбирачи сте тук.
  • 6 Рошко

    3 0 Отговор
    Чудо голямо, всяка общинска болница изкарват такива отпадъци и си ги горят в задните дворове покрай контейнерите даже мога и клипче да ви нааправя, ама ако им погледнете в графа разходи ше водите че уж плащат за специални контейнери и фирми, нищо че собствениците на фирмите може да не знаят откъде са те и отпадъци освен ако не е на някой лекар от същата болница, иначе ревът ли ревът за пари

    Коментиран от #10

  • 7 Луда работа

    2 0 Отговор
    Е колко пък да разследва,просто трябва да се прочете от коя лаборатория или болница(клиника) и приключва загубата на време и ресурси. Има вариант да се разследва до край като с кристиянчо УБИЕЦЪТ НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ задълбочено с 148097 експертизи вещи лица олигофрени колкото искаш ега ти съдебната система
  • 8 Шамара

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Ало РадеФ фатмаков юмруков кво става бе ти май само можеш да периш юмруци ? Къде си бе на бузлуджа ли?
  • 9 А какво

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хайде стига глупости. За много":

    каза Прокуратурата за съдържанието на едни шкафчета и какво е наказанието за нерегламентирани недекларирани нетрудови доходи?
  • 10 Уточнявам

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Рошко":

    - в двора на бившата Окръжна болница на Варна има къщичка за унищожаване на опасни отпадъци... Значи ли, че тези материали са от друга болница?