Last news in Fakti

17 Януари, 2021 16:15 7 351 35

"Слепите" цигани и "Маг Иванка" направили удар за 2 млн. в Израел

  • долни дъбник-
  • маг иванка-
  • палестинци

Според рекламата в интернет, баятелката лекува всякакви болести, разваля магии, предсказва бъдещето

"Слепите" цигани и "Маг Иванка" направили удар за 2 млн. в Израел - 1
Снимка: Shutterstock

Цигани от една фамилия бяха осъдени вече са в затвора за пране на пари. Ромският клан Маринови от Долни Дъбник натрупал милиони само за 3 години, мамейки с ясновидство наивни палестинци, съобщава "Труд".

Мошениците бяха разследвани и арестувани от ДАНС, МВР и прокуратурата през януари 2014 г., но делото се точи цели 6 години, защото 12 експерти не можаха да решат слепи ли са двама от подсъдимите. Имало е съмнение за незаконна търговия с оръжие, което така и не е било доказано.

Главният оракул от Долни Дъбник е майката „Маг Иванка“. Според рекламата в интернет, баятелката лекува всякакви болести, разваля магии, предсказва бъдещето. Обаче парите, които изкарва в България, не стигат за разкошен живот на семейството и то намира златна мина – болни и отчаяни палестинци. За всеки случай „лечителката“ предупреждавала, че ако не получи исканите суми, състоянието им ще се влоши. Чужденците продавали имотите си, за да платят, надявайки се на изцеление.

Врачката и щерка ѝ Елисавета няколко пъти летят до Тел Авив, за да нагледат лично клиентите и да намерят нови. Техни жертви за последно са станали три палестинки от град Рамала. Чужденките са ужилени с огромна сума в долари, а част от хонорара е под формата на златни накити.

Доказаните измами на „Маг Иванка“ и помощничката ѝ са 212. Стотиците хиляди долари отивали в сметките на синовете ѝ Горан и Станьо и на мъжа ѝ Иван. Обяснението за банките било – търговия със земя.

Разследващи обаче установили, че за трите години „бизнес“ с палестинци, кланът не е осъществил нито една подобна сделка.

Повече от 40 чужденци изгорели с пари, но последният превод от близо 100 000 долара, бил блокиран по искане на полицията. Общата сума, която семейството получило от палестинците от 2009 до 2013 г. е 3 523 934.58 лв., установило разследването.

Сигналът за съмнителните операции на клана от Долни Дъбник до прокуратурата е подаден от Дирекцията по финансово разузнаване към ДАНС. Арестите са предприети заради оперативна информация, че на 3 януари 2014 г. Станьо Маринов трябвало да дръпне пореден превод от 91 хил. долара. Като превантивна мярка срещу прането на пари министърът на финансите спрял тегленето в брой.

Първа в затвора се озова самата „Маг Иванка“, която излежава присъда от 8 години. През март. м.г. мъжа ѝ Иван почина внезапно, без да дочака присъдата му да влезе в сила. Синът Горан е с наказан с 3 г. и половина затвор и вече е зад решетките. Осъденият на 9 години негов брат Станьо, засега е в неизвестност. Присъдата на Елисавета като съучастник на майка си е условна.

Горна и Станьо привлякоха вниманието, след като във Фейсбук бяха открити десетки техни снимки и клипове как карат лъскавите си коли с над 200 км/ч. Братята никога не са работили, не са плащали данъци и нямат шофьорски книжки, защото ТЕЛК е постановил, че са слепи. Затова и получавали инвалидни пенсии от 2001 г., които по време на делото им бяха отнети. По документи Станьо има 100% загубена работоспособност, както и брат му. Лекарите от ТЕЛК-Плевен, които са преценили, че братята са незрящи и не могат без асистент, твърдят, че са сложили подписите си под становището заради решение на Административния съд в София.

Кланът Маринови има две големи къщи в Долни Дъбник, без братята да са работили и ден.

Според него Горан Станев наистина има проблеми със зрението, като магистратите се позовават на медицински експертизи на вещи лица. Личният им лекар обаче смята, че двамата изобщо не са инвалиди, а страдат само от хипертония и лека форма на диабет. Те често са му искали направления за специалисти по очни болести, но никога не са му показвали резултатите от изследванията.

Най-често младежите са ходили в клиники във Варна, където са получавали желаните епикризи. Медицинските удостоверения дадоха повод на чичо им Върбан преди време да каже пред съда, че милионите, които влизали в сметките на семейството, са от щедри дарители от чужбина, които ги пращали за лечение на братята.

Според него те били слепи по рождение. Нищо, че след като бяха задържани през 2014 г., поискали телевизор в килията си. Чичото оправда благосъстоянието на рода си със строителния бизнес на брат му, с който той се занимавал още от годините на социализма.

През пролетта на 2019 г. „слепите“ Горан и Станьо предизвикали верижна катастрофа в района на Ябланица. Автомобилът им се движел със 160 км/ч и блъснал други две коли, чиито шофьори са пострадали.

Возилото на братята се обърнал в дере край магистралата и никой от участниците в катастрофата не успял да види кой от двамата е седял зад волана.

В крайна сметка обаче вината поел 19-годишният Иван, един от синовете на Станьо. Потърпевшите тогава признаха, че се страхуват от братята заради техните връзки и влияние. Споделиха обаче, че покрай заведеното дело за катастрофата са похабили много нерви, защото Горан и Станьо упорито се опитвали да изкарат водачите на блъснатите от тях коли за виновни за инцидента. В крайна сметка обаче се доказало, че автомобилът на Горан и Станьо се е движел със 161 км/ч, което е далеч над допустимата скорост за този участък.

Германската полиция гони лелята Николина от Долни Дъбник, която проси на улицата.

Кланът Маринови живее в две огромни къщи в Долни Дъбник, които са от мрамор. Съседите им не смеят да говорят за тях от страх, че може да ги бият или подпалят.

Преди 2 г. Комисията за противодействието на корупцията за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) отне три от луксозните возила на семейството. Джипът „Ауди Q7” и двата мерцедеса 63 AMG бяха оценени общо за над 400 хил. лв.,

При акцията на полицията и прокуратурата срещу ромския клан бяха иззети и договори за покупко-продажба на други скъпи автомобили, сред които и лизингов мерцедес на името на Станьо Маринов за 427 000 лева.

Конфискуваните бяха и две кила златни накити на семейството - пендари, монети, гривни, синджири, пръстени и обеци за близо 250 000 лева. Сред тях са златни монети на Франц Йосиф, Наполеон и бижута от „Версаче“. Станьо може да се прости с имущество за близо 3 млн. лв.

Докато двамата чакаха дали Върховният касационен съд ще потвърди присъдите, повечето членове на клана със старейшина чичото - брат на покойния Иван, се изнесе в Германия. Там семейството се занимава предимно с просия. Бдителни българи даже заснели как германската полиция се разправя на улицата с лелята Николина Маринова.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    78 2 Отговор
    Темида е сляпа.ха ха ха

    Коментиран от #22, #29

  • 2 Дельо Хайдутин

    90 1 Отговор
    Аз си мислех че в Ивицата Газа са най големите бандити,ама нашите лилави ги излъгали.Евала майстори!
  • 3 Професора

    45 9 Отговор
    Какво общо има нац. сигурност с едни djipsy измамници, че чак ДАНС са се занимавали?
  • 4 Майна

    51 5 Отговор
    АА ТЕЗИ ,, МАГОВЕ,, ДЕТО СЕГА НИ ЗАПЛАШВАТ СЪС..СМЪРТ АКО НЕ СЕ ВАКСИНИРАМЕ ЩЕ ГИ ОСЪДИМ ЛИ...И ДЕТО ПРАВАТ ВТРЕЩЯВАЩИ ПРОГНОЗИ ЗА СМЪРТНОСТ ЗА ДА НИ ЗАКЛЮЧАТ ПО ДОМОВЕТЕ..
  • 5 Private Spaсe

    64 3 Отговор
    Горанов ощети хазната на РБ със 700 милиона обаче ДАНС не се занимаваха!

    Коментиран от #7

  • 6 Шпек

    61 3 Отговор
    Долни Дъбник е развъдник на мургавата престъпност заедно с Горнооряховският катун .Но мургавите гангстери се контролират от спецслужбите и работят за мутромафията във власта.В БГ битовата и Римска престъпност са лост за натиск над българските данакоплатци.
  • 7 Клик

    56 3 Отговор

    До коментар #5 от "Private Spaсe":

    Верно бе,безимотният бивш министър на финансите на Борисов е съучастник на Божков ощетил държавата с над 700 милиона лева. При бай Тошо Горанов щеше да чука камъни в кариерата на Скравена.

    Коментиран от #11

  • 8 Алфа Чакал

    42 2 Отговор
    Предизвикали катастрофа със 160 км/ч.Ами много ясно като са слепи и двамата.
  • 9 бай Киро

    32 2 Отговор
    От това подвеждащо заглавие,точно се зарадвах,че нашите прости цигани за измамили Еврей.Пфу...да му ева майката...то били палестинци.
  • 10 Бумбаристанец

    28 2 Отговор
    Последно, шилетата, дето са ги лъгали нашите лилавелки, палестинци ли са или евреи? Кво правят палестинци в Тел Авив?
    Явно са били евреи, но ги е срам, че са шилета. Евреите имат най-голяма вина за това ,че не наричаме "римските пехотинци" с правилното им име, а трябва да ползваме думата роми.
    И ето сега им се налага да се пишат палестинци.
    и един виц:
    Отива един при попа и го пита:
    -Отче, случи се така ,че измзмих един евреин. Това много голям грах ли е?"
    попа вика:
    -Синко, това не е никакъв грая! Това е подвиг."

    Коментиран от #17

  • 11 бай Газдов

    37 0 Отговор

    До коментар #7 от "Клик":

    Неее, никаква Скравена! При мен в спа-център "Слънчев Бряг " ловешко накратко наричана "Каменна кариера".
    Имаме много хубави и възстановяващи, спа процедури за такива "национални герои".
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 vazman

    19 0 Отговор
    Търсете това в Youtube и ще ги видите колко са "слепи"
    - "ОЩЕ ГОТИНИ МОМЕНТИ ОТ РОЖДЕНОТО ПАРТИ НА ГОРАН ДОЛНИ ДЪБНИК ЧАСТ ПЪРВА"
  • 16 Ето

    42 0 Отговор
    Това е доказателството, че МВР ,Съда и в ДАНС е пълно с ИДИОТИ...
    Горката държава - 8г шепа тъпи цигани я разиграват. А, пък ний искаме да хванат по-способните мошенници?
  • 17 бай Спас

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бумбаристанец":

    Е как какво правят Палестинците в Тел Авив?Те са си у дома си.По скоро въпроса трябва да е,какво правят жидовете в Палестина?Но статията за голямо съжаление става ясно,че измамените са палестици.
  • 18 Анонимен

    1 8 Отговор
    По ония години МАНДРИЦА (ударението, има и село мандрица) и там другите нейни деца.
    Калайдисваме тенджери, тигани по селата. И докато дойде обрали на старицата парите й и продължили да мамят, но на минутата бяха закопчани и пратени в Сливенския затвор. Има ли каладжии. Да ми калайдисат... Една красавеца българка таня, в д-град бе сменяла етикетите на чантите и тя.. Питахме мандица за нея.

    Много плаче. На стана раноти и плаче. 1989 се омъжи в Германия, на 39 и дали е щадтлива но бе красавица, баща й полковник, майката в дат счетовофител-касиер. Пиша, не по темата. Кой краде няма прошка. Отива ти живота. Но днес, 21 век, всичко може, ако си техен водач на всички.
  • 19 Анонимен

    0 5 Отговор
    Мандица... Греши компютъра, явно бавно следва
  • 20 Комисион

    12 1 Отговор
    Като не си плащат данък чекмедже Инструмента на Господ си върши работата.
  • 21 Гост

    33 0 Отговор
    Нали се сещате, че тези "вещи лица" и "експерти" са "българи"! И те трябва да са в пандиза, с двойно по-големи присъди и никога повече да не практикуват професията си!
  • 22 Е не

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ами протестирай и срещу Лозан Панов тогава!
  • 23 Доко

    16 0 Отговор
    А Горанов и Цветанов баба Пена ли ще ги разследва?
  • 24 В.В.П.

    26 3 Отговор
    Гласувам за БКП.!!!.Уверено.!!.Без съмнения.!!..Тогава,циганите работеха в чистотата,турците си гледаха тютюна,българите по фабриките,Доганов беше в кауша,Спас Гърнето,пишеше оди за социализма,Б.Б.гасеше пожари, Георги Иванов,полетя в космоса,Щурците записаха ,, Вкусът на времето,,,ФСБ изпяха След 10 год..Храна ,вода,и въздух имаше в излишък...Море бол.!!!.Всички доволен.
  • 25 Чифи

    3 5 Отговор
    Щом са крали от чуждите,мииииии... БРАВО!!!
  • 26 Гошо

    10 0 Отговор
    Циганин да си в България!
  • 27 Ями юги

    3 0 Отговор
    Конфискуваните бяха и две кила златни накити на семейството -.....тоя писал статията е по-черен от нощта
  • 28 Жулиен Гаков

    4 2 Отговор
    Очигледно са измамили евреи, ми сложете ги в книгата на Гинес! Тези са за награда а не за затвор!😂😂😂😂😂😂
  • 29 Даа,сляпа е

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    когато парата играе🙂
  • 30 А Гешев

    7 0 Отговор
    нахлупил Каскета спи.
  • 31 гост

    0 0 Отговор
    Евала на циганите, правят пари от въздуха. Българите нека да работим в заводите. Полакомили са се с такива големи международни парични преводи, иначе е можело още много милиони да изкарат.
  • 32 Прост

    0 0 Отговор
    А вие балами бачкайте за заплата по 15ч на ден
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 БПФ

    1 0 Отговор
    Интересно как тия години наред арогантно демонстрират богатство и луксозен начин на живот и нито една институция не се е заинтересувала? 6 години не могат да установят дали някакви гнъсни хъхреци са кьорави или не - а те карат скъпи коли, искат телевизор в килията, а Ютуб е пълен с техни клипове? Арестувани ли са корумпираните доктори от ТЕЛК, дето са ги изкарали кьорави?

    Тия ни се качиха на главите само защото има между нас продажници, които ги толерират и им помагат !!! Човек, продал се на хъхрешки престъпници и помагащ им да мамят държавата, трябва да бъде публично линчуван !!!