18 Януари, 2021 07:09 4 748 5

Шестима задържани при акция срещу наркотиците в Пловдивско

  • наркотици-
  • пловдив-
  • сопот-
  • употреба на наркотици-
  • наркоразпространение-
  • дрога

Образувани са четири бързи и едно досъдебно производство

Шестима задържани при акция срещу наркотиците в Пловдивско - 1
Снимка: БГНЕС

Общо шестима души са били задържани при специализирана операция в Пловдив за противодействие на престъпленията, свързани с разпространението и употребата на наркотични вещества, предаде Радио "Фокус" – Пловдив, позовавайки се на МВР.

В хода на акцията, проведена от служители на Трето Районно управление на МВР, са задържани наркоразпространител, двама мъже - в момент на притежание на различни видове и количества наркотик, и двама водачи, управлявали превозни средства след употреба на наркотици. Под надзора на компетентната прокуратура са образувани четири бързи и едно досъдебно производство.

Мъжете, задържани за престъпления по пътищата, са на възраст 26 и 30 години и са извършили криминалните деяния на територията на областния град. Полицаи спрели за проверка лек автомобил, управляван от 26-годишен мъж от гр. Сопот и в хода на работа установили по надлежния ред, че той шофира под въздействие на амфетамин, метамфетамин и марихуана. При последвал обиск на лицето и превозното средство били иззети повече от 4 гр марихуана и амфетамин. Справка в масивите на МВР сочи, че това не е първата подобна проява на задържания.

"Бонзай" е иззет от друг 30 годишен пловдивчанин, който също управлявал автомобила си след употреба на наркотици. Автопатрул спрял водач на МПС за проверка, а полевият му тест реагирал положително на употребата на амфетамин и канабис.

За държане с цел разпространение на наркотични вещества в ареста е 20-годишен младеж от село Кадиево. При личен обиск от проверения били иззети амфетамин, марихуана и електронна везна. Различните видове високорискови вещества са с общо тегло над 12 грама. Наркотикът бил прикрит в опаковка от ядки. За притежание на марихуана и амфетамин е задържан и 38-годишен жител на Пловдив. От него са иззети 30 гр марихуана и около 4 гр амфетамин.

Работата по документирането на случаите продължава.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бивш Служител

    9 1 Отговор
    Добре, че махнаха оня пенсионер началника Симов на трето в Пловдив, че им тръгна работата. Това младото момче Хаджиев сега който е началник ги вкара в ред и контрол. Оня предишния се чудеше само къде да отиде да яде без пари по заведенията в Северен. Дано в бъдеще практиката да е такива пенсионери да си търсят работа другаде а не в МВР.
  • 2 Славян

    0 3 Отговор
    Когато изгониме евроджендърите тези ще ги съдят старейшините.
  • 3 България е

    12 2 Отговор
    единствената страна в света, в която марихуаната се води високо рисково наркотично вещество!!! Банова държава с бананови навици
  • 4 Аз40🏴‍☠️

    10 2 Отговор
    Да не лъжат хората с тъпащините им. Това са количества за лична употреба, а не за разпространение. Отчитат дейност, нищо повече. Хващат употребяващи, пак терор над населението. Знаят всичко много добре и дилърите от кого купуват.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.