19 Януари, 2021 23:56 1 826 3

Задържаха 44 355 таблетки лекарствен продукт на "Дунав мост" 2

  • дунав мост 2-
  • лекарства

В багажника на колата са били установени куфар и лични вещи

Задържаха 44 355 таблетки лекарствен продукт на "Дунав мост" 2 - 1
Снимка: Агенция Митници

Митнически служители задържаха 44 355 таблетки лекарствен продукт в района на ГКПП Дунав мост 2 Видин-Калафат. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК.

Около 13,15 ч. на 14.01.2021 г., в района на ГКПП Дунав мост 2 Видин-Калафат, митническите инспектори са отклонили за проверка лек автомобил „Мазда“ с английска регистрация, управляван от българския гражданин Г.Г. 46-годишният водач е обяснил, че пътува за Великобритания. В багажника на колата са били установени куфар и лични вещи. Митническите служители са съпроводили шофьора до ТИР Терминала във Видин, където е била извършена щателна проверка на превозното средство.

В естествена кухина под задната седалка са били открити блистери с таблетки с надпис Bensedin 10mg (diazepam). Въпросният препарат е включен в Списък III - Рискови вещества към Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични. Още от същия лекарствен продукт митническите служители са открили и в други кухини в автомобила - в предната лява врата, двете задни врати и пространство в багажника над бронята. Общото количество на задържаното лекарство е 2957 блистера, в които се съдържат 44 355 таблетки.

Г.Г. е бил привлечен в качеството на обвиняем и задържан за незаконно пренасяне през границата на страната на наркотично вещество. Съдът е наложил на обвиняемия мярка за неотклонение „домашен арест“. Разследването по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Брата на онзи

    1 0 Отговор
    Защо само Борисов? Не виждаш ли, че всички с власт и много пари, са Болни. Това важи не само за България, а за цялото Човечество! А Бойко(на.сра.ли.я се) е едно нищо! Просто изпълнява, и си мисли, че е свободен. Хахаха Робеее.....