Last news in Fakti

20 Януари, 2021 06:52 2 381 12

6 години затвор за шофьора украинец от катастрофата при Лесово

  • лесово-
  • присъда-
  • шофьор-
  • затвор

При инцидента на 9 октомври м.г. загинаха трима души, а 12 бяха ранени

6 години затвор за шофьора украинец от катастрофата при Лесово - 1
Снимка: БГНЕС

Шест години лишаване от свобода наложи Ямболският окръжен съд на украинския шофьор, причинил катастрофата на пътя за Граничен пункт Лесово, предаде БНР.

При инцидента на 9 октомври миналата година загинаха трима души, а 12 са със средни телесни повреди.

В ранните часове на 9 октомври 51- годишният Октавиян Бекиян е спрял в изчакваща колона от тирове, за да премине през ГКПП Лесово. Шофьорът заспива, междувременно камионът остава сам на платното, в нарушение на Закона за движение по пътищата. Малко преди 6 часа микробус със сливенска регистрация, пътуващ за Одрин се блъска в камиона. При удара загиват трима пътници, 12 са със средни телесни повреди.

Прокуратурата обвини Октавиян Бекиян, че е нарушил Закона за движение по пътищата, като неправомерно е спрял на платното и така по непредпазливост е предизвикал тежкия инцидент.

Прокурор Милен Божидаров заяви: „Установено, е че (подсъдимият) е паркирал МПС- то в продължение на часове на пътното платно, като по този начин е бил преграда за всички движещи се по този пътни превозни средства. Установено е, че много (автомобили) са го заобикаляли и са се опитали да го предупредят, но не са успели“.

Съдията по делото Пепа Чиликова мотивира 6-годишната ефективна присъда, като посочи, че и водачът на микробуса, който е една от жертвите, има вина за случилото се. Тя уточни, че и държавата носи вина, тъй като не е създадена подходяща инфраструктура, а движението на тежкотоварните автомобили не е било регулирано.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицо

    33 1 Отговор
    А турския шофьор от ДПС кога?! А наркоманчето с Q7-та кога?! Подозрително някои дела доста се проточват във времето, а се вижда от други, че може и по-бързо да се приключват.

    Коментиран от #5

  • 2 И на

    16 0 Отговор
    колко е осъдена "държавата" ?
  • 3 КОЛЬО ДИПЛОМАТА

    26 1 Отговор
    ЧОВЕКА НЕ Е ВИНОВЕН
    ВИНОВЕН ЗА ТОВА Е ПРОЕКТАНТА НА ПЪТЯ, НЯМА ОТБИВКА ЗА ПОЧИВКА
  • 4 Реалист

    19 0 Отговор
    Да осъдят и самия камион. Съдиите са малоумници
  • 5 Българин

    26 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ицо":

    Има тарикатчета, които забиват колата си в невинни хора, оставят семейства без родители, но получават условна, а тук за нарушение, за което основна вина има шофьора блъснал се в камиона, хоп 6 години...съдиите в България са най-отвратителнпто нещо
  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 0 Отговор
    Човека от молдова е изкупителна Жертва на Корупцията във власта на бг!Спор няма ,той е нарушител,но.....На колко години осъдиха водача камиона убил Комшев???Държавна сигурност използва дълго време тази двуходовка!!Слага ги на невидими места,като преди това анализира поведението на избрания обект!!Добрите шахматисти тези хватки от живота ги знаят,но добрите борци не...Бъдете Предвидливи!
  • 7 Чук Ундуров

    6 1 Отговор
    Ех някой ако беше да спре и да му почука на стъклото да го събуди, нямаше да има жертви. Ама пусто му и безразличие...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 без мозък към прогрес

    13 0 Отговор
    тази присъда ще се изучава в учебниците като най-абсурдната присъда на балканите а можеби и на европа ! няма по-гулпави съдии от българските незнам с какъв конкурс ги избират но това е повече от нелепо !!! но нали потърпевшите са от цветните трябвя да има някой виновен понеже изтинския виновник си получи присъдата още на място... срам ме е за пореден(хиляден) път от тази прогнила и за нищо неставаща система отврат
  • 10 Covid

    10 0 Отговор
    Пълна измет! Освободете човека! Къде е убиецът на Милен? Защо делото не е стигнало до никъде, а осъдихте набързо този сиромах, без да е виновен за нищо?
  • 11 нако

    5 0 Отговор
    Айдееее , пак примери от българското правосъдие !!! Тия " юристи " да не би да са завършили " Право" в пернишкия университет !? За какво е виновен тираджията , че този с микробуса се е забил в него ???!!!
    Много е гот да събираш парични такси от чужди автомобили и нищо да не правишза т.н. инфраструктура ! Или къв им е проблема като си плащат !!!
  • 12 Мъдрият

    7 0 Отговор
    Това е безумна несправедливост!

    Невинен човек ще вкарвате в затвора?! Вие добре ли сте бе?

    Всички съдии - срочно трябва да се прегледате!

    Надявам се, че на следващата инстанция ще отменят това безумно решение!