21 Януари, 2021 09:45 4 622 14

Близките на застреляния с калашник искат 900 хил. лв. кръвнина

  • петър валериев-
  • съд-
  • каалашников

Финансови драми стоят в основата на убийството на Петър Валериев, малолетното му дете остана полусирак

Близките на застреляния с калашник искат 900 хил. лв. кръвнина - 1
Снимка: БГНЕС

Роднините на убития с автомат "Калашников" бургазлия Петър Валериев Ангелов искат обезщетение за неимуществени вреди в размер на близо 900 хил. лв. Това стана ясно днес по време на делото срещу 33-годишния Иван Петров от шуменското село Мадара, който е обвинен в тежкото престъпление.

В съдебната зала стана ясно, че Валериев има 6-годишна дъщеря, която остана полусирак. Майката на детето, с която бургазлията живеел на семейни начала - Андреана предяви граждански иск от името на детето в размер на 280 хил. лева, както и мораторна лихва - обезщетение за забава. Родителите на Петър, брат му - Билян и сестра му - Ана, са частни обвинители и ищци, като поисканото от тях обезщетение е в размер на 150 хил. лева за всеки един от тях заради загуба на родственик.

По случая са извършени 22 експертизи, които безспорно показват, че Петров е гръмнал с оръжието своя приятел. Иван е обвинен и за това, че без разрешение е държал огнестрелния автомат и 26 боеприпаси за него.

Припомняме, че престъплението е станало на 16.11.2019 година в Промишлена зона „Север”, в близост до езерото Вая. След като го гръмнал, захвърлил тялото на Петър между жп линията на СО МАТ и кв. Долно Езерово, след ден го преместил на около 200 метра, където бе намерено от бургаско семейство.

Двамата се познавали от преди 10 години, работели заедно по строителни обекти. Финансовите им разногласия обаче довели до трагичната развръзка. Иван екзекутирал бургазлията Петър заради заем от 50 хил. лв., а парите били част от плячката в два въоръжени грабежа – през 2015 г. в Айтос и 2016 г. в София. Освен че множеството експертизи доказвали абсолютното участие на Петър и Иван в обирите, приятелката на бургазлия потвърди, че в началото на 2016 г. той се върнал у дома със сак, пълен с различна валута. Предполага се, че това са били парите от банковия клон в The mall в столицата, като средствата Ангелов проиграл на комар, твърди майката на детето му.

Защитникът на шуменеца - адв. Рачев, поиска от съда отново да бъде разпитан вуйчото на жертвата. Не е ясно какви са мотивите му, предвид че Петър е имал нормални отношения със семейството си, въпреки че родителите му са били разведени.

В четвъртък от 11 часа съседният състав на Окръжния съд ще изслуша Румен Чолаков, след което се очаква да се произнесе присъдата на Иван Петров. От момента на убийството до днес той бе задържан под стража.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    36 0 Отговор
    И 100000 няма да получат. Само ще плащат на адвокати и от там пари няма да получат.
  • 2 Ще видим

    28 0 Отговор
    Очевидно и двамата са боклуци ама единия е по-голям боклук от другия!
  • 3 сектант

    24 0 Отговор
    понякога забравям какви страшни боклуци си имаме тука по балканите
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 110

    20 2 Отговор
    "Ocвeн чe мнoжecтвoтo eкcпeртизи дoкaзвaли aбcoлютнoтo учacтиe нa Пeтър и Ивaн в oбиритe, приятeлкaтa нa бургaзлия пoтвърди, чe в нaчaлoтo нa 2016 г. тoй ce върнaл у дoмa cъc caк, пълeн c рaзличнa вaлутa. "

    Значи доказан (?) престъпник съди посмъртно друг за дял от престъпни пари? Вярно нема такава държава, както казва чалгалордът Слави.

    Коментиран от #9

  • 6 Срелец

    16 0 Отговор
    Добре, че не го е гръмнал с базука, че работата щеше да излезе над 2 милиона.
    Защо в заглавието е натъртено на това, че са го застреляли с автомат? Какво значение има това, та трябва да е набляга на него?
  • 7 Огнестрел

    13 0 Отговор
    огнестрелен калашников
    Аз имам един калаш дето е със лък и стреля със стрели.
  • 8 pbdan

    23 2 Отговор
    Вчера осъдиха един на 20г. затвор и 400 000лв. кръвнина. Кога нашият съд ще проумее, че затворникът няма откъде да вземе(или да му вземат) тия огромни суми? Той трябва да работи по 12 часа на ден, да изкарва поне 1500лв. и на вноски да изплаща сумата. Сега ще лежи пред телевизора и ще цъка на телефона, а ние ще го храним и плащаме охраната.
  • 9 раплорда

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "110":

    чалгалорд имаш заврян в едно място от към гърба ти само че малко по-надолу и къде слънце не грее никога и когато мръднеш той ти се набива все по-дълбоко и ти затова вииш така срещу хора които не познаваш за да си избиваш комплексарщината !!! и после ама защо имаме такава държава ??? ами вижте се бе колко сте жалки всеки гледа да оплюе някой друг но никой не гледа себеси какъв е какво е постигнал и какво е направил за околните за близки и далечни познати ...
  • 10 Леле каква драма

    7 0 Отговор
    Закво има разследване и съд изобщо, двама бандити се скарват за парите от грабежа голямо чудо , двама паразити по малко в България, даже трябва да се празнува😂
  • 11 Верно ли?

    10 2 Отговор
    Тая жена не трябва ли да бъде съдена за укривателство на престъпление.Гръмнатият донесъл една торба сак с пари и тя се кикотела от кеф,че е забогатяла!?Алооу,прокурора,спиш ли?
  • 12 К.К

    3 0 Отговор
    В Чечня ,се саморазправиха окончателно със тяхната мафия ,сега е ред и на Русия !

    Коментиран от #13

  • 13 К.К

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "К.К":

    До 2030г (краен срок), Русия ще прекърши гръбнака на мафията / организираната престъпност ,както и ще стане напълно независими от световните банки ( Ротшилд ) !
  • 14 АЛЛ

    4 0 Отговор
    ....и 900 лв няма да получат ,а и не трябва....много добре са знаели що за стока е сина им!!!