Last news in Fakti

21 Януари, 2021 11:11 2 712 2

Окончателна развръзка по едно от най-скандалните пловдивски дела

  • темида-
  • съд-
  • мерки

Окръжният съд провел собствено съдебно следствие, но обвиненията паднали едно по едно

 Окончателна развръзка по едно от най-скандалните пловдивски дела - 1

Окръжният съд в Пловдив сложи точка на една от най-скандалните съдебни дела, които в последните градини се разходиха по инстанциите на Темида. Става въпрос за скандала между адвокат Атанас Костов и децата на бизнесмена Ангел Батаклиев – Николета и Красимир, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че въпросната случка разтресе улица "Цоко Каблешков на 8 април 2019 г. Тогава Костов си тръгвал от кантората си. Бил спрял отпред, но се оказал запушен от черен автомобил, паркиран там от Красимир Батаклиев. Костов започнал да маневрира и все пак успял да измъкне автомобила си. Тогава при него дошла Николета Батаклиева, която твърдяла, че Костов е ударил автомобила на брат ѝ. Възникнал тежък конфликт, дошъл и Красимир, който предложил на Костов да отидат в гаража и да се "разберат като мъже“. Скандалът приключил след като Николета подала сигнал на телефон "112“.

Случката придоби голяма популярност след няколко публикации в медиите, където беше публикуван и клип, в който са записани реплики между Костов и неустановено лице, както и Николета, която произнасяла фразата "и ме удря“.

Последваха редица съдебни дела. Николета твърдеше, че е била ударена от Костов, той пък - че болничният ѝ е фалшив. Във въпросното дело, заведено от Костов и разгледано преди дни от окръжния съд, Николета и Красимир са признати за невинни за изричането на клевети и обиди.

Първото дело за клевети и обиди Костов заведе и загуби в Районния съд. Разпитаните там свидетели не били възприели обидни реплики от страна на Батаклиеви, а точно обратното. Един от разпитаните разказал, че Костов заявил "не се бъркай, не знаеш какви боклуци са, тормозят целия квартал“ на случайно присъстващ свидетел, който защитил Николета. Според свидетелите, единственото, което можело да бъде изтълкувано като вербална агресия били призивът на Красимир да отидат в гаража и да се "разберат като мъже“ и укорите на Николета, че Костов е ударил нея и колата на брат ѝ.

Пред следващата съдебна инстанция, Костов посочил още двама свидетели за разпит. Те потвърдили за обидите, но съдът не кредитирал показанията им, защото си противоречали с тези на другите.

Окръжният съд провел собствено съдебно следствие, но обвиненията паднали едно по едно. Затова и присъдата, с която Николета и Красимир Батаклиеви са обявени за невинни, била потвърдена. Решението е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор
    Не сме хора,не сме човеци
  • 2 Пръцко

    2 0 Отговор
    Аман от "невинни" б@кluци от сорта Божа кравичка във Филибето, майна! :(