Last news in Fakti

22 Януари, 2021 08:04 2 708 12

Продължава съдебната сага за смъртта на Чората

  • чората-
  • дело-
  • смърт

Процесът се точи вече 15 години

Продължава съдебната сага за смъртта на Чората - 1
Снимка: БГНЕС

Съдебната сага по делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората продължава днес във Върховния касационен съд. Димитров загина на 10-ти ноември 2005-та година в Благоевград при полицейската операция „Респект”. Тя беше разпоредена от тогавашния вътрешен министър Румен Петков.

След това беше съобщено, че арестантът е бил пребит от полицаите, участвали в акцията по задържането му. Обвинени и дадени на съд са петима униформени.

И макар процесът да продължава вече 15 години, веднъж вече се стигна до финал - петимата обвиняеми бяха изпратени зад решетките. Месеци по-късно обаче делото беше върнато за ново разглеждане.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАМБАРА

    17 4 Отговор
    АМИ ТОЯ РУМЕН ДАЛИ ИНА СПОМЕН СПИ СИ ДОВОЛЕН И ГО БОЛИ К0Р@
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хипермен

    39 3 Отговор
    Има си закони,не мое да биеш до смърт вързан човек.Тия плъхове си заслужават пандиза.
  • 4 пешо

    22 3 Отговор
    обикновенните хора като нарушат закона и си носят последствията но щом са полицаи може да си правят каквото искат
  • 5 Bai nudals

    16 2 Отговор
    Най силното ОПГ у нас е това на уж"полицията"ни...
  • 6 XYZ

    12 3 Отговор
    Каква е тази държава, какво е това измислено и корумпирано правосъдие?! Колко години ще занимават полиция, съдебна система, и нас, с това дело? За кого става дума - доколкото разбрах тогава, това е един индивид с тъмно минало, пишеше, че е разпространявал дрога, за да го арестува полицията, не е без причина. Какви жестоки убийства се случиха оттогава, умишлени, пък всичко беше - ден до пладне, както се казва. Какво са виновни полицаите, че той е оказал съпротива при арест? Това не е причина за смъртта му, има много случаи, в които хората умират внезапно. Не ви е срам, съсипахте живота на тези млади и кадърни полицаи, и на техните близки, и продължавате да го съсипвате. За каква измислена справедливост става дума? Вземете пример от вашите приятели, американците, там полицията първо стреля, после пита. Да, но това не ви изнася. Не ви изнася да има ред и законност в тази държава, защото тогава трудно ще управлява мафията. Този измислен процес е такава порнография, цели се да се унижат хората на реда и да скланят глави на "недосегаемите". Това се дирижира от най-високо място, иначе всички отдавна щяхме да забравим този фарс. Това в една нормална държава никога нямаше да се допусне. Кой ще плати на полицаите толкова години тормоз, дела, разкарване по съдилища? Явно, в тази държава е по-добре да си от другата страна на барикадата, защото на българската Темида превръзката й е прозрачна, а джобовете - широко отворени.

    Коментиран от #11

  • 7 Срамота

    5 2 Отговор
    Румен Петков тогава каза, че застава зад служителите си. Е не го виждам да е на подсъдимата скамейка.
    А в щатите видяхме какво стана като по подобен начин убиха Джордж Флойд.
  • 8 Генерал Боеко

    0 4 Отговор
    Убий човека и му кажи “извинявай”!
  • 9 Гошо

    2 1 Отговор
    Начи сега ако подкараме Бойко, Доган и дебелия, слънчевата система няма да устиска да ги види осъдени!
  • 10 Обективен

    6 0 Отговор
    Схемата е малко по различна, освен наркоразпространител с полицейски чадър, Чората им беше и основен спонсор и лихвар и в един момент всички тези момчета/полицайте от ГДБОП/ на подсъдимата скамейка бяха много задлъжняли към Димитров респективно към Кьоравия, т. като последния му беше най добрия работник, а и Чората си беше тежък наркоман, основно правило е наркоразпространението е дилъра на високо да не се докосва до белия прах, почнеш ли да шмъркаш нищо не става, и е дошъл удобни момент с акция респект полицайте да се отърват от задълженията и лихвите, и до ден днешен няма ни вест ни кост от прословутия лихварски тефтер на Димитров, а един друг наркоразпространител на високо ниво от Югозападна Стефан Назъров по прякор Брежанеца, изчезна безследно и няма ни вест ни кост от него, в тези среди е така, ако не те за стигне олово, ти намират цаката по друг начин, гледайте Филма "Копланд", или по новия "Сикарио", и вижте как полицията и тайните агенти на DEA, се отървава от наркобароните.
  • 11 стоян георгиев

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "XYZ":

    стига писа глупости.във всяка нормална страна тия отдавна трябваше да са в затвора.убиха вързан човек пребиваики го от бои.шестима на един.кво ги различава в случая от обикновенните престъпници?след това се почна цирк как да ги ониевинят и така 15 години.убиеца си е убиец независимо с кви дрехи е обечен.тия са такива.
  • 12 кочо

    1 0 Отговор
    нужна е реконструкция на мвр-полиция.