Last news in Fakti

24 Януари, 2021 20:13 14 580 50

Мъж остана без работа и книжка след грешен тест за дрога, ще съди МВР

  • мъж-
  • тест-
  • дрога-
  • кат

Йордан Майсторов вече 44 дни е с отнето свидетелство за правоуправление на МПС заради съмнителен резултат за наркотици

Мъж остана без работа и книжка след грешен тест за дрога, ще съди МВР - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Да останеш без работа, без кола и книжка. Това преживя пловдивчанин, който попадна в „дупката на закона” след едно неправилно паркиране на булевард „Руски”.

Йордан Майсторов вече 44 дни е с отнето свидетелство за правоуправление на МПС заради съмнителен резултат за наркотици. Младият пловдивчанин разказа пред TrafficNews как без вина му е сложен етикета „наркоман”.

Майсторов е шофьор към частна фирма. На 9 декември 2020 година той е спрял на булевард „Руски” автомобила си, за да посети магазин за мобилни апарати. Само за секунди на мястото пристигнал патрул на полицията.

„Да, бях виновен и не го оспорих. Дадох си книжката и ми съставиха акт. Докато единият униформен пишеше глобата, другият ме попита дали имам невръчени актове. Останах учуден, тъй като само преди ден си взех подновеното свидетелство. Обясних им, че ден по-рано съм бил в КАТ и съм си платил фишовете. Въпреки това униформените ми казаха, че трябва да ги последвам до Второ районно. Съгласих се и потеглихме. В сградата на полицията бе направена справка и се оказа, че имам действително невръчен фиш”, разказва Йордан.

След предоставянето на глобата обаче един от полицаите го попитал „Защо гледа странно и защо си върти очите”.

„Попитаха ме дали съм друсан или пиян. Бях в шок – все пак беше 14:00 часа, не употребявам дрога, а за алкохол и дума да не става. Все пак шофирайки си вадя хляба. Въпреки обясненията ми, те заявиха, че ще трябва да ме тестват. Повикаха колегите си, които чакахме 40 минути”, продължи Майсторов.

Междувременно пловдивчанинът е бързал за среща в банката. В 15:00 часа той е трябвало да подписва важни документи.

След 40 минути чакане се появил екипа на КАТ. Теста за алкохол показал отрицателен резултат. Последвал и тест за дрога.

„Всички индекси за видове дрога бяха червени, т.е. отрицателни. На амфетамина обаче нямаше реакция – нито положителен, нито отрицателен. Казаха ми, че при това положение ще ме задържат за 24 часа. Не бях съгласен, аз никога не съм употребявал наркотици. Оспорих резултата и заявих, че искам кръвна проба”, разказва още пловдивчанинът.

Той е бил откаран с патрулка до Хирургиите. Там са взели кръв на мъжа и отново е бил върнат в килията. Междувременно колата му останала без номера, а книжката и талона – отнети.

„Съставиха ми акт за дрогата, взеха ми документите, свалиха ми номерата на колата. Освен това срещу мен започна досъдебно производство. След 24 часовото задържане се обърнах към адвокат”, заяви Йордан. Така започна и дългото чакане на експертизата.

Кръвните тестове за наркотици се обработват единствено в лаборатория в София. Между 45 и 60 дни отнема изготвянето на резултата, през който период Йордан остава без работа, пари, кола и социален живот.

Преди дни резултатът бил готов.

„Оказа се, че нямам следа от нито един вид дрога, както и разбира се амфетамин. Експертизата обаче не ми е дадена, а остана в районното. Униформените ми казаха, че документацията ще бъде предадена на наблюдаващия прокурор. За да се прекрати делото срещу мен обаче ще отмине още време, в най-добрия случай месец. Още месец ще съм безработен”, заяви Йордан.

Пловдивчанинът е категоричен, че ще си търси правата по съдебен ред. Прекратявайки производството срещу него, той ще заведе иск за причинените му имуществени и неимуществени вреди.

„През тези 43 дни четох много. Оказа се, че според американски проучвания 15% от драг чековете дават неверни резултати или съмнителни такива. Процедурата при такива като мен, когато не е ясен резултата, е като при друсаните водачи. Без вина виновен заради дупка в закона”, завършва Йордан Майсторов.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да ги усъди

    146 3 Отговор
    Тия смърфове.
  • 2 Овчарник

    128 1 Отговор
    Такива като този човек са много..!Единствения изход е да работи срещу системата ...крадец,дилър или измамник,или умира от глад.

    Коментиран от #33

  • 3 РАДИО ЕЛТО

    105 4 Отговор
    това е корупсионен рекет
  • 4 Въртигъзов

    163 12 Отговор
    Добре дошъл в клуба.Ходи да гласуваш за простата Тиква.

    Коментиран от #10

  • 5 Съвет

    164 4 Отговор
    Ако не е бил друсан да иде да си извади медицинско и да ги осъди. Родните милиционери са врагове на народа.

    Коментиран от #12, #35, #44

  • 6 Борислав

    153 5 Отговор
    Абе тук е ясно превишаване на права на униформените. Откъде на къде ще ходи до районното да проверява за невръчени глоби?? Полицаите са превишили правата си, да им се търси отговорност!
  • 7 САМО РЕКЕТ

    80 4 Отговор
    ГАРАНТИРАНО ОТ ХУНТАТА
  • 8 Мимч

    86 1 Отговор
    От ясно по ясно е ,че ако има глоби,да са му ги връчвали.Той не е длъжен да търси такива...
  • 9 Честито

    121 2 Отговор
    "Защо гледа странно и защо си върти очите?" - ето тук се крие ключа на загадката. Как да гледа човек, който е шокиран от нелепите действия на шерифите? И как точно си е "въртял" очите-настрани, отзад напред или наопаки?

    Коментиран от #30

  • 10 гост

    85 2 Отговор

    До коментар #4 от "Въртигъзов":

    Не те е спирал полицай? Правят всичко лошо каквото закона позволява. Просто не трябва да общуваш с такива ,сред тях приятели няма . Те са за себе си.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Милиционер

    48 8 Отговор

    До коментар #5 от "Съвет":

    Врагове, не врагове, 'дигат ми заплатата и ми дават бонуси, за да ви "респектирам".🤣🤣🤣

    Коментиран от #36, #47

  • 13 Радио Ереван

    59 3 Отговор
    Абсолютно НЕЗАКОННО е, да ви бъркат в устата, и да ви взимат проби за дрога, защото по този начин ви взимат от телесния материал и ДНК.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ебре Майсторе

    19 1 Отговор
    Майсторов,тоя се е родил с името.
  • 16 Алекс

    67 7 Отговор
    И мен миналата година ме спряха трима хрантутници за проверка...
    Единият от тях ми погледна документите набързо и ги върна!!
    На тръгване им казах че липсва още един да ударят четворка белот, изгледаха ме на криво....!!!
    Аз не им мълча, защото като те усетят че си страхлив се правят на интересни,а иначе от всякъде са си прости!!!
  • 17 muzis

    48 3 Отговор
    Това са рекетите на мутрата за изборите пари трябват
  • 18 Тъп

    15 33 Отговор
    Кой знае какви ги е плещил, за да му направят тест.
  • 19 АЛЕКСАНДАР

    45 4 Отговор
    На 31.09.2020год в14.50ч излизам от кв.Прослав на орихите до Сачи стоят двама полицай с патрулна кола спират ме за проверка за алкохол.Пробата се оказа отрицателна. С единият полицай имах стар конфликт за написан акт които го оспорих пред съда и спечелих делото.Попита ме пак ли си пиян или дрогиран,аз му обесних че не употребявам такива екстри.След което ми казаха трябва да дойдеш до 2-РУ районо за тест за наркотици,че е наредил дежурния на 2ру да ме преберат.Карах след тях.Отидох до районото мотаха ме 1час и 40мин дойдоха служители на Кат-Пловдив дадох проба за наркотици-отрицателна,загубиха ми 2часа и 30мин.Казаха свободен си снимаха ми личната карта и шоф. книжка с което по закона на МВР нямат право да злопотребяват с лични дани.

    Коментиран от #28, #32

  • 20 Айхман

    51 1 Отговор
    Връща се милиционерският произвол от ранните години на социализЪма.
  • 21 кърлежи

    51 3 Отговор
    Всички ченгета са тъпи, половината саво тъпи и мързеливи (демек бутат службичка) другата половина са тъпи и нагли, демек престъпници. Живеят на гърба на данъкоплатците.
  • 22 Аха

    7 48 Отговор
    Защо не е дал кръв и урина за допълнителни изследвания, след като не употребява?! Дрогаж и всички му вярват щото полицаите са гадни, нали!!! Всички заслужават да ги изпотрепят подобни наркомани!

    Коментиран от #29

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Катаджия

    37 0 Отговор
    То и да ги осъди кел файда.Обезщетенията са нищожни и не покриват и малка част от нанесените му вреди.На полицая му се сторило че гледа странно.Ами то всеки който иска да се заяжда може да го каже.Като почне делото да го прати на психиатрична експертиза-може да има параноя.
  • 25 KЕRS

    35 2 Отговор
    Желая му успех и да осъди Еничарите! Макар че парите от присъдата ще ги плаща пак той, като част от народа...
  • 26 РАДИО ЕЛТО

    13 0 Отговор
    ДВЕ коли марка АУДИ имаме.с едната ме спряха две млади полицайчета и такъв файтон ми направиха че постоянно ги търся пак да ме спрат .ПСИХОПАТИ САДИСТИ
  • 27 Всичко

    15 0 Отговор
    Ми разчепкаха, но го имах. Даже помпа имам, казах, а те - Не се заяждай! Кой с кого, да се чуди човек.
  • 28 въпрос

    21 1 Отговор

    До коментар #19 от "АЛЕКСАНДАР":

    защо не ги съди за загубено време ? всеки оспорен акт в съда им подрязва по-малко крилцата има ли нередност не се колебайте да я оспорвате!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 маргинал

    14 0 Отговор

    До коментар #9 от "Честито":

    Тия ченгели ,ако приложат този метод с "въртенето на очите" на Ал Йо -дебелия евродупетат...и без всякакви тестове направо у затвора или някаква комуна ще го вкарат ...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Брахнапутра

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "АЛЕКСАНДАР":

    По дяволите чакрите и кришните! Проспал съм 31 Септември.....
  • 33 Нее да работиш срещу системата е

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Овчарник":

    Да емигрираш и да нямаш деца в бегето и да прекъснеш всички парични потоци към бегето така че политиците и техните капани за пари да останат с 1 човек от които грабят по малко

    Коментиран от #34

  • 34 тоест

    14 1 Отговор

    До коментар #33 от "Нее да работиш срещу системата е":

    тоест вместо да ме краде Тиквата, да ме краде Меркел ли? В Германия удръжките от заплатата стигат до 40 и няколко процента.
  • 35 Тео

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Съвет":

    След като свалят униформите с пагони къде отиват, нали и те живеят в тая помия
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Недялко

    11 0 Отговор
    Мафия=кат =МВР
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Задайте въпроса

    14 0 Отговор
    Отправете въпроса като медия към МВР и КАТ, защо прилагат тестове, които са 15% грешни положителни или отрицателни. Това реално е много опасно, защото може шофьорът да супер надрусан и в същото време да влезе в графата 15% грешни и да му излезе отрицателен. Това е изключително голям процент, даже 1.5 % е много, пък това си е направо неточност, за която патят и много невинни както човека от статията. Моля опитайте да о отнесете към по-горна инстанция, за да бъдат зададени тези въпроси. Просто не е нормално!
  • 43 волен сидеров

    14 0 Отговор
    СЪД ДО ДУПКА И КАТАДЖИИТЕ КОИТО СА ГО ОСТАВИЛИ БЕЗ РАБОТА -ДА ПОНЕСАТ СЪЩОТО НАКАЗАНИЕ ЗА СЪЩИЯТ ПЕРИОД-ОКО ЗА ОКО И ЗЪБ ЗА ЗЪБ

    Коментиран от #45

  • 44 Хайл

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Съвет":

    Веско Маринов каза, че ни пазят...този човек да ги съди до дупка.не е нормално тъмнокожи без образование,книжка,надрусани и пияни да карат коли и да не ги закачат,а РАБОТЕЩ ЧОВЕК ДА ГО ТОРМОЗЯТ С ТЕХНИ ПРОСТОТИИ
  • 45 Хайл

    5 0 Отговор

    До коментар #43 от "волен сидеров":

    Око за две,зъб за чене
  • 46 възмутен

    4 1 Отговор
    Такъв произволне си гое позволявала народната милилиция при ранния социализъм Настоящата полиция е политическа Пострадалия незабавно да заведе дело за нанесените му морални и материални щети Отделно уронване престижапред работодателя и името .
    Съд до дупка .
  • 47 Стрелата

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Милиционер":

    Хакан еее в налаааа милиционери хрантутници некадърнициии.
  • 48 гост

    6 0 Отговор
    Ако можеш ги съди тия гадове и жалба до инспектората на МВР.Да има наказания и уволнения.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Иванчо

    1 0 Отговор
    И мен ме спряха на скоро и излезе амфетамин а аз нито съм взимал някакъв вид наркотик или нещо подобно и в момента съм без книжка докато чакам кръвния тест