25 Януари, 2021 20:12 5 110 10

Нови разкрития за драмата с мъртвото детенце в Свищов

  • 2-годишно-
  • газов бойлер-
  • свищов

Предстои тепърва да се изяснява дали неизправност на бойлера е причина за смъртта на детето

Нови разкрития за драмата с мъртвото детенце в Свищов - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Двегодишно момченце загина в дома си след инцидент с газов бойлер в Свищов. Майката също е пострадала. След престой в болница вече е вкъщи.

Трагичният инцидент е станал около 18 часа в неделя. Прабабата на детето Мария Тодорова, която живее в съседната къща, отишла, за да види внучката си.

"Аз бях в моята стая, викам си - чакай да отида да видя какво правят децата, отивам - навсякъде свети - в коридора, стаите светят, няма никой. Като отварям банята, гледам - детето по лице паднало, майката - по гръб", разказа Мария Тодорова пред Bulgaria ON AIR.

Възрастната жена веднага извикала Спешна помощ. Предполага се, че авария с газовия бойлер е причина за инцидента, но по думите на възрастната жена, не се е усещал мирис на газ.

"Само чухме, че вчера линейките минаха. Хубави и добри хора са", разказа съседката на семейството Сабрие Мухаремова.

Майката е приета в Спешна помощ с отравяне с газ, където е поставена на системи и ѝ е подаван кислород, съобщи началникът на Спешната помощ в Свищов д-р Камелия Киринкова. След три часа вече е стабилизирана и се е прибрала у дома.

От Окръжната прокуратура във Велико Търново разследват случая. Предстои тепърва да се изяснява дали неизправност на бойлера е причина за смъртта на детето.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Газко

    18 12 Отговор
    Само малоумник би прекарал газ в къщата си абе негледате ли новини и филми ????

    Коментиран от #6

  • 2 324

    41 3 Отговор
    Много сте зле откъм журналисти, действително са мисирки да не употребявам по силна дума. Какви са новите разкритията бе? Каквото вчера писахте, днес с ново заглавия. То бива да сте. прости, ама такова чудо , нямам думи.

    Коментиран от #7, #9

  • 3 Факт

    15 7 Отговор
    Наскоро избухна и сграда в Мадрид. Газ у дома не!
  • 4 РАДИО ЕЛТО

    15 2 Отговор
    БОГ да прости ДЕТЕНЦЕТО дано лекарите спасят майката
  • 5 яко ни лъжат

    7 0 Отговор
    мале мале газта така вони ,адски. ЯВНО ВСИЧКИ СА БИЛИ БОЛНИ ОТ КОВИТ НЯМАЛИ ОБОНЯНИЕ. НЕЩО Е ИМИТАЦИЯ . ЧУДНО Е НАШАТА ПОЛИЦИЯ И ПОЖАРНА НЕ ДАВА СМИСЛЕНА ПРИЧИНА ЗА НЕЩАСТИЕТО. НЯМА ВЗРИВ. СЯКАШ СА ЗАГИНАЛИ ОТ ОТРАВЯНЕ С ВЪГЛЕРОДЕН ОКИС. АУТОПСИЯТА КАКВО ПОКАЗВА?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Asdfg

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "324":

    Какво очакваш от Мара-УМНОТО!
  • 8 Зевс

    8 0 Отговор
    Друг подобен случай преди години. Жена от ромски произход използвала захранващ кабел (рекордоман) за простор. Щом простряла дрехите сещайте се какво последвало.
  • 9 212121

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "324":

    Не са прости , това са журналистически трикове . Да пускат същата статия с друго заглавия или подвеждащо .
  • 10 ШОП

    7 0 Отговор
    Тук става въпрос за отраввне с въглероде диоксид. При неправилно монтиране на газов бойлер се отделя големо количество въглероден диоксид вътре в помещението и това ги е отровило. Аларма за въглероден диоксид требва да има във всека къща в която има газ. Алармата струва 30-40 лв.