13 Февруари, 2021 10:41 2 771 14

Разбиха българска група за просия във Франция

  • група за просия-
  • трафик на хора-
  • хора с увреждания

По случая са установени над 30 български граждани, пребиваващи на територията на Франция, които са станали жертви на престъпната група. Повечето от тях са били хора с физически увреждания

Разбиха българска група за просия във Франция - 1
Снимка: Shutterstock/Илюстративна

Специализирана прокуратура е наблюдавала досъдебно производство срещу престъпно сдружение, действало на територията на Република България и чужбина. Целта на сдружението, освен користна, е и съгласувано извършване на престъпления в страната – по чл.159б от НК, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години.

Властите във Франция установяват наличието на незаконно селище с около 150 жители, самонастанили се във временни постройки в района на стадион „Муниципал“ в Тулуза. Те са се занимавали с просия.

По линия на международното сътрудничество българските власти са информирани, че в Париж е установена организирана престъпна група, занимаваща се с трафик на български граждани за Франция с цел просия, която да се осъществява в Тулуза. В тази връзка френската полиция е задържала десет български граждани, по подозрение в организиране и експлоатиране на други българи, които след упражнена принуда са просили по улиците на Тулуза. По случая са установени над 30 български граждани, пребиваващи на територията на Франция, които са станали жертви на престъпната група. Повечето от тях са били хора с физически увреждания, като набирането им е осъществявано на територията на България. Пострадалите лица са предимно от села от районите на общините Долни Дъбник и Искър.

По делото на Специализирана прокуратура са събрани доказателства и за извършени вторични престъпления – набиране и транспортиране на отделни лица с цел да бъдат използвани за сексуална експлоатация.

От събраните доказателства по делото, водено във Франция, се установява съпричастността на пет лица - български граждани, спрямо които и по разследването на Специализирана прокуратура са били налице доказателства за участието им в организираната престъпна група, извършваща трафик и експлоатация на лица с цел просия от България за Република Франция в периода от 2015 г. до настоящия момент. В условията на чл. 479 от НПК досъдебното производство е трансферирано във Франция, където лицата са осъдени от съда в гр. Тулуза.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С кво я разбиха?!?

    7 0 Отговор
    Като глесам снимката, май с динамит! Само осколки са останали!
  • 2 Пурко

    17 2 Отговор
    "Българска" Хаха, да бе, ама от зелените българи

    Коментиран от #10

  • 3 Сидерчо

    10 2 Отговор
    Дайте некои лев.

  • 4 гадно

    6 2 Отговор
    Ингилизова и вие ли сте с българско гражданство като тия от групата???
  • 5 Пак

    18 2 Отговор
    Ли бе ваща майка ненаситна лилави противни нагли човечетА
  • 6 7555

    4 2 Отговор
    Гербаджии, крадът без срама
  • 7 Минаващ

    7 2 Отговор
    Ромите с Българските имена Иван,Георги и Стоян от Факултета кеартала в София викали Ние сме Българи ето лична карта документу пише .И евро полицайте се чудели кви са тия такива Българи. И Крум черния циганин ром беше по Франция фалавер било . Иначе май е Турски Циганин майчиното му име е Ибирям Фикри Мехмедалиев сега се казеа по лична карта БГ Крум Иванов Богомилов .
  • 8 Бай Стою касапина

    16 2 Отговор
    Лилавите ни прославят по цяла Европа. Правят ни страшен имидж. И няма кой да обясни на европейците що за напаст са тия аборигени.
  • 9 Бай Ставри

    0 0 Отговор
    Избита е.....
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пурко":

    цигани принуждават бедни да процят не им дават нищо
  • 11 БПФ

    7 0 Отговор
    Първо - в документите за самоличност трябва да се вписва РЕАЛНИЯТ етнос на всички лица. Стига хъхреци са ги представяли за Българи.
    Второ - наказанията за такива - дето реално са поробили беззащитни хора, трябва да бъде същото - да бъдат продадени робство. Вярно е, че международните правни текстове забраняват робството - ама то се отнася за хора - каквито тия не са.
  • 12 дедо

    9 1 Отговор
    Циганска група Ингилизова, не смееш да го кажеш за да не ти изстине мястото вероятно.
    Само в робска България наричат циганите роми (римляни) и дори българи.
    Кога ще се научите да наричате нещата с истинските им имена ?
  • 13 Гошо

    3 0 Отговор
    От наще мароканци
  • 14 МАРОЦИ

    2 0 Отговор
    НЕКА ФРАНЦИЯ ДА СПРЕ ИЗНОСА НА БЪЛГАРСКИ МАРОКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ -- НЯМА ДА НИ ТРЯБВАТ, НЕКА СИ ГИ ИНТЕГРИРАТ ИЛИ ДА ГИ ДАДАТ НА МЕРКЕЛ КОЯТО ИМА ИНФРАСТРУКТУРА ОТ БАЩА И , ДА ГИ ПРЕТОПИ !