Last news in Fakti

17 Февруари, 2021 07:05 3 416 2

Заловиха четирима бракониери, излезли да ловуват незаконно в Пазарджишко

  • лов-
  • бракониери-
  • бракониерство-
  • изпълнителна агенция по горите

За установените нарушения са съставени актове по Закона за лова и опазване на дивеча

Заловиха четирима бракониери, излезли да ловуват незаконно в Пазарджишко - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Четирима бракониери са били заловени на територията на Регионална дирекция по горите – Пазарджик, в района на ловна дружина Паисиево, съобщиха от отдел "Информационно обслужване и връзки с обществеността" на Изпълнителната агенция по горите.
Нарушението е констатирано от екипи на регионални дирекции по горите София и Пазарджик по време на проверка в землището на селата Лисичево и Горно Вършило.

Горските служители са спрели две моторни превозни средства, в които са пътували четирима души. В автомобилите са намерени извадени от калъфите и сглобени ловни пушки, както и две ловни кучета. Инспекцията показала, че нарушителите са без разрешителни за лов, като едно от лицата и без ловен билет за 2021 г.

За установените нарушения са съставени актове по Закона за лова и опазване на дивеча. Незабавно е потърсено съдействие на РУ на МВР и четиримата бракониери са задържани.

По-рано днес в Изпълнителна агенция по горите е била проведена работна среща, на която са набелязани мерки, свързани с ограничаване на бракониерските прояви и предприемане на съвместни действия между прокуратурата, МВР и всички горски структури по превенция и контрол по Закона за лова и опазване на дивеча. На срещата са присъствали ръководството на Изпълнителна агенция по горите, директори на държавни предприятия и регионални дирекции по горите и представители на ловните сдружения в страната - НЛРС - СЛРБ, БЛРС и Лесотехническия университет.

Изпълнителна агенция по горите призовава при съмнения за нерегламентирано ловуване, гражданите незабавно да подават сигнали на телефон 112, за да се предприемат своевременни действия от страна на контролните органи.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 адаша

    3 4 Отговор
    Имало ли е престрелка? Нали всички са въоръжени, та затова питам...Нещо като екшън, трилър. Иначе е скучно...
  • 2 Антимафия

    4 0 Отговор
    Какви актове, бе мижатурки?
    Конфискувайте им оръжието ,
    и до живот , без право да са ловци?
    Или, са пак някой "калинки" ,
    които си мислят ,
    че закона е" за другите", но не и за тях?
    "Променихте" хиляда закони ,
    но тези ,
    които са за промяна,
    си ги оставяте,
    защото , едва ли някой простосмъртен ,
    ще излезе на организиран лов ,
    по този престъпен начин?