Last news in Fakti

25 Февруари, 2021 08:51 5 669 16

Арестуваха в Италия известен автокрадец от Враца

  • италия-
  • автокрадец-
  • траян ангелов бешков-
  • стефан николов стефанов

Седемте откраднати автомобила били SUV от висок клас

Арестуваха в Италия известен автокрадец от Враца  - 1
Снимка: БГНЕС

Известен врачански автокрадец е бил арестуван преди около 10 дни при мащабна акция на карабинерите в Италия, научи агенция BulNews.
За разбитата банда, с участието на врачанина Траян Ангелов Бешков и друг българин - Стефан Николов Стефанов, съобщава сайтът padovaoggi.it ТУК.

От медията посочват, че престъпната група е била разбита на 13 февруари в Падуа и определят бандата като организирана, професионална и безскрупулна
„Те са професионалисти от подземния свят, готови на всичко и тясно специализирани в кражбите на луксозни автомобили. Войниците на компанията Piove di Sacco арестуваха двама българи в Киоджа (Венеция), които се канеха да избягат от Италия с две рециклирани превозни средства с чуждестранни номера“, посочват от padovaoggi.it.

От медията уточняват, че разследването е започнало през декември 2020 г., когато във Венето започнали да изчезват скъпи автомобили. Впоследствие военните успяват да идентифицират района, където бандата е отседнала в Каварцере (Венеция), и оттам откриват навес в занаятчийския район, където се съхраняват откраднатите машини. Там бил организиран голям магазин за части и за пререгистрация на превозните средства.

Разследването установили, че готовите за износ автомобили с български, швейцарски и австрийски номера били практически неразпознаваеми. Инструментите, с които е оборудвана организацията, са много сложни и позволяват да се прихващат радиочестотите на дистанционното управление за затваряне на вратите и да се клонират дистанционно ключовете на автомобила и след това да се препрограмира напълно цялата вътрешна система чрез компютър.

Иззетите превозни средства, готови за износ, имали арматурното табло на кирилица. Иззети са и десетки регистрационни табели от чуждестранни дилъри, както и инструменти и прибори от всякакъв вид. Веднага щом бандата намери превозно средство, представляващо интерес те последвали жертвата, за да открият къде живее и дали е паркирал навън.

Седемте откраднати автомобила били SUV от висок клас, включително Lexus и Range Rover на обща стойност около 350 хиляди евро. Една от жертвите дори е видяла откраднатото превозно средство, докато е била хоспитализирана поради COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 паричо

    39 3 Отговор
    Идеално в Италия ще види закон , в затвора ще му направят ауспуха на генерация .Едни 20г не му мърдат

    Коментиран от #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 РАДИО ЕЛТО

    28 5 Отговор
    7 години след взрива КТБ делото се загуби в спец съда защото у нас мафията си има държава а КТБ си и финанцова пирамида много хора изгоряха някой си спасиха парите като ВЕЖДИ РАШИДОВ помогна му мутрата ПРЕМИЕР БМБ

    Коментиран от #4

  • 4 ПАРИЧКО

    4 16 Отговор

    До коментар #3 от "РАДИО ЕЛТО":

    То е ясно кой източи КТБ Цветан Василев и още не могат да го хванат като Дубайския и той източи държавата започнаха да му хващат схемите и започна да играе сечено ,защо иначе го е страх да се прибере защото знае че го знае няколко присъди

    Коментиран от #5, #8

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 6 Отговор

    До коментар #4 от "ПАРИЧКО":

    ЦВ ВАСИЛЕВ а у нас мафията си има ДЪРЖАВА

    Коментиран от #11

  • 6 Котарак

    11 3 Отговор
    Ми то от пустиняк, к'во да очакваш.
  • 7 Потърпевш

    4 1 Отговор
    Най после шпионина падна
  • 8 удивен

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "ПАРИЧКО":

    аа ха ха ха ! И как един човек ще източи една банка без знанието и участието на Вожда ? Божков всеки месец е давал милиони та банката ще откраднат някои без тои да е взел 80 процента
  • 9 ГРАД БАНКЯ

    12 2 Отговор
    И аз Б.М.Б., като млад съм се занимавал със същата дейност. Сега пак съм в подземния свят, но вече имам милиарди.
  • 10 Преминаващ оттук

    13 3 Отговор
    Тези врачански крадци са печени. Технически грамотни щом могат компютъра на арматурното табло да хакнат на кирилица. Явно, че не са случайни в този занаят. Доста акъл се иска за това. Жалко е. България пропилява умни и кадърни хора които от безпаричие и не оценяване на труда им започват да се занимават с престъпления.
    Това си е мое лично мнение за младите, умните хора които са притиснати в ъгъла заради дебилите наслагани навсякъде в иначе прекрасната ни държава.
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ИСТИНСКИЯ , ей фалшив стига краде никнейм да те пълнят като пуйка за коледа .
  • 12 Хипермен

    7 1 Отговор
    Те па щот жабарите малко крадат,нашите поне са интелигентни и технологични и са им направили едно показно...
  • 13 Кога ще арестуват българин

    5 0 Отговор
    За да му връчат нобелов приз, а не да го вкарат в пандиз....питам аз и отговор не чакам....поне в този милениум
  • 14 Хахахах

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "паричо":

    Глупости
  • 15 Поп Онуфрий

    3 0 Отговор
    Един наш лежа в Панкрац и стана голям гюведжар . И тоя врачанин ще стане голям герой у нас . Това е начинът за лапане на баницата
  • 16 Къдравата Сю

    1 0 Отговор
    Италиянците не са българската каскетура. Ще го тикнат в панделата да гние поне 20 години.