Last news in Fakti

26 Февруари, 2021 10:55 2 906 13

Бивши шефове в ГДБОП на съд за подкупи от наркодилъри срещу протекции

  • цветан панков-
  • кирил ванков-
  • съд-
  • подкупи-
  • наркодилъри

Цветан Панков и Кирил Ванков искали подкупи до 50 000 лв. месечно като „хонорар“ за осигуряване на протекции

Бивши шефове в ГДБОП на съд за подкупи от наркодилъри срещу протекции - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу бившия началник на отдел „Наркотици“ в ГДБОП Цветан Панков. и бившия началник сектор в същия отдел Кирил Ванков Това съобщиха от държавното обвинение.

Те са предадени на съд за това, че от началото на 2017 г. до 25.06.2020 г. в качеството си на длъжностни лица, заемащи отговорно служебно положение, участвали в организирана престъпна група за получаване на подкупи от лица и групи за разпространение на наркотици - обект на наблюдение от отдела, в който служат.

Подкупите, вариращи от 20 000 до 50 000 лв. месечно, били искани и получавани като „хонорар“ за осигуряване на протекции - затрудняване или осуетяване на разработки на отдела срещу дадената наркогрупа, предприемане на действия и образуване на досъдебни производства срещу нейни конкуренти, предоставяне на информация за подготвяни полицейски операции с цел укриване на доказателства и на участници в престъпната дейност.

Обвинен и предаден на съд за участие в групата е и Д.Т. в качеството му на посредник на Цветан Панков и Кирил Ванков Той се свързвал с членове на наркогрупи, договарял с тях исканите суми, уреждал срещи с полицейските служители, събирал подкупи.

Досъдебното производство срещу престъпната група бе образувано от Специализираната прокуратура по материали на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР. На 25.06.2020 г.

Цветан Панков бе задържан в района на гара „Захарна фабрика“ в столицата при получаване на подкуп от участник в група за наркотици. Същия ден бяха задържани и обвиняемите Кирил Ванков и Д.Т.

Към момента бившият началник на отдел „Наркотици“ в ГДБОП е с мярка за неотклонение „домашен арест“. Мерките за процесуална принуда на другите двама участници в групата са „гаранция в пари“.

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 15.01.2021 г. на полицейските служители е наложено наказание „дисциплинарно уволнение“.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А в Нигерия

    5 1 Отговор
    са отвлекли 300 ученички за да ги дообучават на разни други техники...
  • 2 КАСКЕТура

    8 1 Отговор
    НЕВИННИ СА.🤣🤣🤣
  • 3 Българин

    11 1 Отговор
    А Мая Божкова за поправката в НК Ванко1 - кога....?????А Румен Петков от БСП министър на вътрешните работи и Георги Първанов от БСП тогава президент и шеф на НСО за подслушване на Политици,магистрати,съдии,птокурори- кога.....?????
  • 4 Хей

    11 0 Отговор
    Няма кой да лови наркоманите.Всички имат закрила.
  • 5 мако

    10 0 Отговор
    ех, да бяха само те в милата ни татковина. нароили са се като мухи в цялата администрация на бб. той затова им плаща и им увеличава заплатата на тримесечие. а от рушветите има и за шкафчето. да не си мислите, че никой не е знаел какво вършат тез дваминката цели три години?
  • 6 Перо

    8 0 Отговор
    В други страни присъдата е една - разстрел!!!
  • 7 Майна

    3 5 Отговор
    Не познавате хората, а вече ги осъдихте. Нека да мине делото и тогава да коментираме. Нагледахме се на медийни акции последните години, но в съда се гледатдоказателства, а не голи фрази подадени към журналистите. За момента единствено сигурно е че на тези пичове им се прецака живота.

    Коментиран от #9

  • 8 Ради ланеца

    6 0 Отговор
    Добре ги нареди ! Иначе години де отчиташе на този шеф. Стана милионер ,вече изпрал милиони левове ! Законни бизнеси си има за милиони . Обществени поръчки на негови фирми . А на таки доведения брат от овча купел вече взима поръчки за над 100 милиона !!! Така ,така !!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Разберете не може сички да

    2 0 Отговор
    Пьлнят чекмеджета а само НЯКОИ....
  • 11 Мехо

    5 0 Отговор
    Тия колко работливи били...Веско Маринов песен трябва да напише за тях. Това са истинските убийци на децата и младежите както и прокурорите и съдиите. А какво стана с онзи велик борец против престъпността дето беше откраднал от джепчииката лотарииния билет?
  • 12 ФИНЦИ

    5 0 Отговор
    ЧЕ ТО БЕЗ ТЯХ НЕ СТАВА БЕ НЕШО НОВО ЛИ СТАНА ЯВНО НЕ СА СЕ ОТЧЕЛИ КЪДЕТО ТРЯБВА СЕЩАИТЕ СЕ КЪДЕ В ШКАФЧЕТО БЕ
  • 13 666666

    5 1 Отговор
    Не знам ,ама пари в никой от тях не са открити .Освен мижавата сума за скалъпен подкуп при ареста.Нещата намирисват яко.