26 Февруари, 2021 16:21 3 510 11

Разбиха модерна лаборатория за марихуана за 500 бона в Ловешко

  • лаборатория-
  • марихуана-
  • румянцево

Лабораторията е разкрита при специализирана полицейска операция от Главна дирекция "Национална полиция". Тя се е помещавала в луксозен имот на територията на селото

Разбиха модерна лаборатория за марихуана за 500 бона в Ловешко - 1

Модерна лаборатория за марихуана е разкрита в луковитското село Румянцево, съобщи на брифинг окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Задържани са трима мъже, на които ще им бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", пише novini.bg.

Лабораторията е разкрита при специализирана полицейска операция от Главна дирекция "Национална полиция". Тя се е помещавала в луксозен имот на територията на селото, в близост до местното училище.

Открити са високо технологични съоръжения за производство, с цел разпространение на марихуана, в една от постройките са намерени около 1000 растения в процес на производство. Съседни постройки са били подготвени за разширяване на това производство. Намерено е и голямо количество сухо вещество, открито във фризер с вместимост 300 литра в една от постройките, готово за разпространение, заяви още Вълков.

Заместник-директорът на ГД "Национална полиция" старши комисар Калин Ленков поясни, че сигналът за модерната нарколаборатория е постъпил преди два месеца. На 25 февруари, късно вечерта, е проведена специализирана полицейска операция в резултат, на която са установени и задържани на място тримата мъже.

По думите му стойността на откритата продукция, която ще бъде иззета, е над 500 хиляди лева.

Валентин Вълков каза още, че съоръженията в нарколабораторията се оценяват по първоначална преценка между 500 хиляди и един милион лева, а голяма част от продукцията най-вероятно се изнася в чужбина.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maf1ata BG

    29 3 Отговор
    Вече никой не съди краставици и домати хихи
  • 2 Лаборатория

    37 2 Отговор
    за марихуаната??? Това да не амфетамини бре мисирки - оранжерия да, но лаборатория. Трагично ниво на мисирлък-като цялата страна.
    LIGALIZE IT!!!!

    Коментиран от #7

  • 3 Преди

    18 0 Отговор
    дни смениха шефа на полицията в Ловеч....
  • 4 Лудия касапин

    19 1 Отговор
    Хлапетата се тровят с Пико и други химии, ама една лаборатория няма разкрита. А оранжериите ги смляха, за два месеца вече 4-5 хващат. Легализация и плащане на данъци, ако гледаш, това е начина.
  • 5 Властта

    11 1 Отговор
    взима всичко и го препродава....това е истината..
  • 6 Не мисля

    9 2 Отговор
    че отговаря на определението ,,лаборатория,,. Във всяка лаборатория има машини за осъществяване на синтез, катализатори, епруветки, хладилници, а растителност обикновенно не се допуска, тъй като малко или много съществуват правила, за поне някаква стерилност, а растителността ще наруши стерилността
  • 7 Не само

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лаборатория":

    Според тяхната логика, природата е лаборатория, която синтезира трева, с едва ли не идеята, да продруса биологичните видове. Журналистите, много добре знаят, че терминологиите, които използват въобще не отговарят на каквато и да е истина или реалност, а защо го правят, не става ясно

    Коментиран от #9

  • 8 И после?

    7 0 Отговор
    Какво става със " съораженията" за 1 милион. Ми е интересно ?
  • 9 ...

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Не само":

    Защото бг е пълно с малоумници , които се връзват на всичко без да задават въпроси... как мислиш водиме рекорда 500 под робство и още стотици години под руско , немско и какво ли не влияние само не и българско
  • 10 еми дедазнам

    0 0 Отговор
    мога да го помириша от монитора
  • 11 НЕКАДЪРИЕ

    0 0 Отговор
    1000 растения в процес на производство.