Last news in Fakti

28 Февруари, 2021 17:50 3 512 9

Горски служители гониха бракониери из гора във Врачанско

  • сеч-
  • бракониерство-
  • берковица-
  • бракониери-
  • дървесина-
  • дърва

Заловен е единият от нарушителите, както и четири автомобила с дървесина

Горски служители гониха бракониери из гора във Врачанско - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

През последния месец горските инспектори на мобилен екип – Мездра към РДГ – Берковица са задържали 8 автомобила на нарушители в горите, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ).

Екип на Регионална дирекция по горите – Берковица е устновил група системни нарушители в момент на незаконна сеч на дървесина в землището на село Враняк, област Враца.

Горските инспектори констатирали нарушението при рутинна проверка на района през вчерашния ден. По време на обход на горската територия, служителите чули шум от бензиномоторни триони, което ги насочило към мястото на сечта. При вида на проверяващите, нарушителите се опитали да избягат. След кратка гонка един от тях е бил задържан, а останалите успели да избягат. На мястото са били установени четири леки автомобила, натоварени с незаконна дървесина. Автомобилите и дървесината са били задържани.

Горските служители са уведомили РУ на МВР Бяла Слатина. Предстои санкционирането на нарушителите по Закона за горите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hmhmhm

    20 0 Отговор
    гонили ... направо трябваше да ги стрелят
  • 2 xaxaxaxaxa

    22 2 Отговор
    Бантускотовете секат и замърсяват като за последно.
    Добре че лошите комуняги им залесиха, че сега да могат да се видят какви са си отрепки.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Това са

    13 1 Отговор
    Само цигойне
  • 5 Един

    12 0 Отговор
    Като свършат горите какво ще секат!!
  • 6 Де Факто

    9 1 Отговор
    Само не разбирам, за к'во са ги гонили?!
    НИКОЙ НИЩО НЯМА ДА ИМ НАПРАВИ.
  • 7 Smooth Jazz

    18 1 Отговор
    Изсичането на горите ни трябва да се криминализира и виновните да гният по затворите. Ето защо аз смятам либералната демокрация за майка на анархията (безвластието). Човешки права? Директно в кауша, но не да лежи, а да копае и чука камъни до припадък. Тогава някой ще се осмели ли да унищожава природата ни, и то системно???

    Коментиран от #8

  • 8 БПФ

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "Smooth Jazz":

    Това че вие не сте чели Наказателният кодекс е несъществен проблем. Големият проблем е, че явно и престъпниците с тогите не са го чели... защото незаконната сеч е криминализирана и се наказва със затвор !!! Въпросът е защо законът не се прилага !!!
  • 9 БПФ

    13 0 Отговор
    Ще ги "санкционират" с глоби, които тия няма да платят и като ги пуснат пак ще секат !!! В същото време според НК незаконната сеч се наказва със затвор, само дето прокуратурата спи мъртвешки сън - повдигнати обвинения НЯМА, осъдени НЯМА - а още малко ще превърнат България в пустиня !!!

    Крайно време е да се търси сметка от тулупът с каскетът и от предшественикът му cвиня - за престъпното бездействие на прокуратурата в България !!! Ако ще парломентът да приема най-перфектните и строги закони в Наказателното право - каква полза, щом съдебната система отказва да ги прилага?