2 Март, 2021 16:29 3 739 24

Спецпрокуратурата с последни данни за разследването на имотите на Божков

  • васил божков-
  • имоти

Повод за съобщението на Спецпрокуратурата е материал на сайта Биволъ, в който се твърди, че Васил Божков притежава изключително скъп имот в центъра на Париж за 20,6 милиона евро

Спецпрокуратурата с последни данни за разследването на имотите на Божков - 1
Снимка: БГНЕС

Във връзка с многобройни запитвания на медии, относно публикация от 02.03.2021г. в сайта „Биволь“, касаеща имущество на обвиняемия Васил Божков, Ви информираме, че под надзора на Специализирана прокуратура и към момента се провеждат всички възможни действия по разследването. Целта на същите е разкриване на обективната истина, обезпечаване на годни доказателства, доказателствени средства и предприемане на мерки по обезпечаване на глобата, конфискацията, и отнемането на вещи в полза на държавата.

Това се казва в официално съобщение от пресцентъра на Специализираната прокуратура, което публикуваме без редакторска намеса:

"Следва да се отбележи, че действията по досъдебното производство, водено срещу Васил Божков, с предмет на разследване извършени множество престъпления против финансовата и данъчната системи, и такива срещу културно-историческото наследство на страната ни, са съобразени със съдържащата се информация в публикацията за притежавани имоти в чужбина. В тази връзка са извършени и се извършват активни действия по разследването, включително и такива по реда на международно-правното сътрудничество".

Повод за съобщението на Спецпрокуратурата е материал на сайта Биволъ, в който се твърди, че Васил Божков притежава изключително скъп имот в центъра на Париж в импозантна сграда на брега на Сена. Имотът е закупен за 20,6 милиона евро през есента на 2008 г. Има данни, че Божков притежава и още един скъп имот в близост до Триумфалната арка, чиято цена засега не е известна.

Според откритите от Биволъ документи, имотът е закупен от фирма регистрирана във Франция, собственост на Васил Божков. Инвестицията е с пари от офшорна фирма, която според Панамските документи е също собственост на самия Божков още от 2003 г. Чрез друга негова офшорка той е инвестирал в самолети, сочат файловете в офшорните регистри.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    22 25 Отговор
    Стига с тоя!!!!! Гласувайте за него и вас ще купи цялата България а вие ще му работите Гратис за едно талонче.

    Коментиран от #8, #15, #16, #19

  • 2 КОТарАК

    27 4 Отговор
    в тази държава всички знаем много добре как стоят нещата , но ни харесва да бъдем коне с капаци
  • 3 Френдо

    49 11 Отговор
    Майко мила, все Божков ви е трън в очите, а за баце, маце и сие мълчите като нас.ани!
  • 4 Subaru STI

    50 15 Отговор
    Купил е имот със собствени спечелени средства. А кога ще се разследват нощните шкафчета на гангстера борисов?

    Коментиран от #24

  • 5 Bai nudals

    5 12 Отговор
    Българско лято,сме ние...
  • 6 3,14К

    39 11 Отговор
    За къщата и магазина в Барселона какво ще каже прокуратурата? Случая е преди този на Божков!
  • 7 Що да

    30 5 Отговор
    няма имот в Париж ? Я колко червени и ДС субекти имат прескъпи имоти в Лондон , Виена, Берлин , Барселона и и и ! По цял свят !!! Със заграбени народни милиарди закупени !
  • 8 Френдо

    26 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    А на Тиквунций и приближени за какво работим? Имал ВБ акъл, изкарал пари, инвестирал ги умно и така... Някой да те е бил по главата и да те е накарал насила да си купиш талонче? Апропо– точно от мизерията, в която живее цял народ, се надяваше на лесна печалба от талончетата.
  • 9 Аноним

    14 12 Отговор
    Имоти да искаш БСП изкупи Лондон
  • 10 Васил Ботев

    8 4 Отговор
    Гледайте интервюто с този и ще се сетите дали е прав или не. Още един който влиза в политиката заради нашия, на заем да го дадеш и да не го потърсиш, премияР Боко Методиевски Борисович.
  • 11 РАДИО ЕЛТО

    15 4 Отговор
    у нас прокуратура няма има каскетура мафия иземване на удобни апетитни бизнеси като се преписват крими нарушения един вид законен ама незаконен рекет
  • 12 сусс

    10 13 Отговор
    Божко... ти си жив комунист. С парите на народа си купи апартамент в Париж. НАпълно недопустимо!! НО по-гадното е, че ОЩЕ искаш да ЛАПАШ.
  • 13 дядо курти от село пиперково

    15 2 Отговор
    А за имотите и парите на тиквата кога ще се изкаже каскетурата?
  • 14 YUI

    11 2 Отговор
    За Божков знаем, кажете какво се случва с разследването на едни премиерски шкафчета?
  • 15 Фриман

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    Вярвам му повече отколкото на Борисов. Последния се крие зад държавната машина, а първия давал работа на 50000 души. Парите си ги заработил, някъде със спекулации, но не ги е откраднал директно от бюджета. Сега какво се получава, ако не даваш пари на премиера, той ти ги взима. Да го оставят на мира,помислете по-добре за днещното управление, защото скоро ще гласувате и не правете грешки при избора, защото после пак ще ревете.

    Коментиран от #18

  • 16 РАДИО ЕЛТО

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    БОЙКО е престъпник
  • 17 Анджело

    10 4 Отговор
    Борисов иска да настани мис Гащи в таз кооперация. Ми кво стана с парите дето Божков давал на Севда?
  • 18 Френдо

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "Фриман":

    Много си прав и вероятно под спекулация имаш предвид финансово действие,което не гарантира сигурност на капиталовата инвестиция и възвръщане на основната сума. ВБ е играч от класа и просто е имал късмет, а най–вече финансов нюх, така че е изиграл правилните ходове на борсата. От бюджета крадат само некадърните нарциси.
  • 19 Анджело

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    Ей тъпоъгълник. Ще гласувам за който си искам. Ха ха
  • 20 Бай Шиле

    2 4 Отговор
    Тролчета,добре ли плаща вашия човек? Много сте прозрачни.
  • 21 Не мога да повярвам

    6 0 Отговор
    Че един от най-големите крими артисти на прехода ще “Управи “ България!Трябва да си доста наивен да ги повярваш ,че змията ще те целуне
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Subaru STI":

    Те ако са честно спечелени няма да ги върти през офшорки ! Няма и да има проблем!