Last news in Fakti

19 Март, 2021 10:16 5 336 19

Беззаконие: системен бракониер опря мачете в гърлото на горски стражар

  • бракониерство-
  • бракониери-
  • мачете-
  • разлог-
  • горски служител-
  • горски-
  • сеч

Пореден случай на агресия срещу горски служители – този път в Разложко

Беззаконие: системен бракониер опря мачете в гърлото на горски стражар - 1
Снимка: БГНЕС

Бракониери са нападнали горски служители край Разлог. При спречкването е пострадал единият от стражарите, а нападателите са стари познайници на властите заради многобройните си нарушения в гората. Горските служители настояват за по-строги мерки и контрол, за да могат да вършат по-лесно работата си.

Георги Николов и Борис Пупнев спрели за проверка лек автомобил, в който открили незаконна дървесина. Служителите поискали превозен билет, но видели, че дървесината е без контролна марка.

„Започнаха обиди и заплахи, че ще ни утрепят и заколят. Единият изкара от джипа си мачете и тръгна заплашително към нас. Той ми го опря в гърлото. В опит да се защитя го избутах, в следствие на което имам наранявания по ръцете”, сподели пред "Нова телевизия" единият от нападнатите Георги Николов.

Бракониерите са системни нарушители. При този случай успяват да избягат. Нападенията над горски служители в района за последните години са 5, твърди началникът на служителите – Костадин Лечков. Сред най-фрапиращите случаи е нападение с моторен трион.

„Спешно трябва да се предприемат действия по промяна на законодателството. На тези хора трябва да им се делегират права, сходни на служителите на МВР и всяко нападение над тях да се счита като нападение срещу държавен служител”, призова той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    20 4 Отговор
    Стражари ли имаме пак ⁉️
  • 2 Маняк

    24 0 Отговор
    В балканът , законите са същите както в джунглата. По-силният оцелява.
  • 3 Миризлив пор

    35 0 Отговор
    Ей журналисти голяма сте работа! Кога системен нарушител скочи да бие горски а вземе горския се защити и "ваааааййй мутри на държавна служба пребиха човека". Кога бият горските "ми няма държава".
  • 4 Пенкелер

    40 0 Отговор
    Дайте оръжия на горските и разрешете да отстрелват тия сиганйе! В щатите горските рейнджъри са по-опсни и от полицаите, а тук ги бият, като маче у дърво! Разрешете им "на месо" и ще приключи този сигански "бизнес" !

    Коментиран от #18

  • 5 Троянеца

    34 0 Отговор
    Интересно ми е какво щеше да се случи на ромовете ако бяха горските стражари от Texas.

    Коментиран от #8

  • 6 Редови Гражданин

    14 0 Отговор
    Каскета ходеше по села и паланки, за да отчита дейност и да се рекламира. Сега се скри в миша дупка. Да иде да разследва подобни измекяри.
  • 7 Сър Пичук

    18 1 Отговор
    Разбойници и цигани бият полицаи, късат им пагоните, влачат ги, взимат им оръжието, та какво остава за едни горски.
    Горската мафия има политически чадър от влиятелни политици, за което си плаща. Отделно, много местни полицаи, прокурори и служители на Темида се ползват от услугите и и затова почти няма заловени и наказани бракониери.
    Познавам жена, чиито съпруг, горски, е станал милионер само за една година.
  • 8 Комита

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Троянеца":

    А,аа не закачай електората , все пак Избори се задават!
  • 9 Бай Коко

    6 3 Отговор
    Сложете в проблемните райони по 2ма роми за охрана и го нахранете така както журналист при фалшива новина и ще си решите проблемите.
  • 10 безпартиен

    10 0 Отговор
    Всички страни които си пазят гори,реки и езера си имат "горски"!!!И винаги те са въоръжени и с правомощия за използване на оръжието!От какво се страхуват нашите политици?Че ще дадат още оръжие този път и на горските?Как ще се опазят от циганите горите ни?С циганите?Ами в историята до сега е позната само една интеграция на този етнос-по време на Османската империя!Свързана е с мого бой и е..не!
  • 11 от балкана

    10 0 Отговор
    Даите им оръжие на тези хора те ни базят земята. Даите им пари и оръжие. Не искам някакви мръсни крадливи боклуци да се хаврят със единствените хора дето наистина пазят тази страна.
  • 12 БПФ

    8 0 Отговор
    Гнъсният плeшив темерут (дето лови фиктивни "шпиони") да излезе и да каже: защо незаконната сеч не се наказва със затвор, както е по наказателен кодекс и защо нападения с оръжие срещу държавни служители не се наказват ????

    Последните трима главни прокурори са за директен разстрел !!!!
  • 13 Горски

    6 0 Отговор
    Така,щом са секли незаконно дървета,сега ги накарайте да ЗАСЕЯТ 5 пъти по толкова млади дръвчета и след това да се грижат за тях,докато се научат,че ВСИЧКО СЕ ПЛАЩА,ПРЕДИ ДА СЕ ПОЛЗВА,безплатен ОБЯД НЯМА.
  • 14 Виждащ

    3 0 Отговор
    То за това няма мераклии за горски,заплата малка и нападения при среща с патладжани в гората и бракониери.
  • 15 333

    2 0 Отговор
    мвр, прокуратура , съд, директори на горското, шеф на оздп са във най тесни връзки със мафията , затова горските не знаят какво да правят и попадат в капана, попадат в затвора, време е да има ,,рестарт" време е да бъдат назовани поименно престъпниците от съответните институций, време е горската ,,мата-хари"да бъде посочена, позиционирана в благоевград ежемесечно пълни шкафчето на тиквата, горските обекти се изсичат в троен размер от фермерите, лично те поръчват кой горски да сменя директора от въпросни обекти, лесно проверимо, мафиотските фермери си отиват на обекта със свой горски, това се прави толкова нагло че външен човек не може да повярва, РЕСТАРТ. ???? долу горската мафия, стражарите не са мафиотите а техните шефове, или играеш по свирката на шефа или си в затвора.
  • 16 Bai hoi

    0 0 Отговор
    Всяка областна дирекция трябва да се отчита в София месечно със определена сума Х която, се се набавя от такси... Така се стимулира масовата сеч. Колкото повече, толкова повече. А тия с двата кубика са дребни риби.
  • 17 😁😁😁😁

    1 0 Отговор
    Я пуснете онзи горски служител Бруслито дето беше смлял от бой бракониер който искал да го стрела с пистолет
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Уйке

    0 0 Отговор
    Горските стражари са въоръжени но ги е страх да използват оръжие от една страна, че ще бъдат съдебно преследвани и от друга страна, че ще бъдат малтретирани семействата им от циганите!