Last news in Fakti

27 Март, 2021 10:52 1 863 4

Задържаха двама за трафик на мигранти

  • трафиканти-
  • хора-
  • мигранти-
  • кърджали-
  • задържани

В автомобилите са пътували 13 чужденци - мъже, на възраст от 18 до 31 г.

Задържаха двама за трафик на мигранти - 1
Снимка: БГНЕС

Районна прокуратура – Кърджали привлече двамата като обвиняеми за подпомагане на граждани на Ирак и Афганистан да преминат незаконно през страната. На 25 март около 4.00 часа близо до село Падало служители на Гранично полицейско управление – Крумовград спрели за проверка два леки автомобила, управлявани от двама мъже – на 28 и 21 години, припомня БНТ.

В хода на предприетата проверка е установено, че в колите пътували 13 чужденци - мъже, на възраст от 18 до 31 г., без документи за самоличност.

Установено е, че 12 от тях са граждани на Ирак и един - на Афганистан. Част от чужденците пътували в багажниците на автомобилите. Двамата водачи са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР, а чуждите граждани са настанени в миграционен център. Установено е, че имигрантите са преминали в страната ни през зелената граница с Гърция до близко населено място ги чакали двата автомобила.

Задачата на двамата шофьори била да ги откарат до населено място в област Стара Загора, а оттам чуждите граждани да стигнат до граница на изход от страната. Крайната им цел била държава в Западна Европа.

Под надзора на Районна прокуратура-Кърджали - Териториално отделение-Крумовград са извършени процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства и др.

Двамата българи са привлече като обвиняеми за това, че в съучастие, с цел да набавят за себе си имотна облага, противозаконно са подпомагали чужденци да преминат през територията на страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използване на моторни превозни средства и по отношение на повече от едно лице – престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Разследването по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 2 Отговор
    Моментално да бъдат осъдени на 100 лева глоба и 20 мин. обществен труд.

  • 2 Искам

    7 0 Отговор
    За каналджиите доживотен затвор задето вкарват бойци на ИДИЛ в Европа. Тия престъпници не си дават сметка че тая сган дето я прекарват след време ще ни коли и изнасилва жените и дъщерите ни.
  • 3 За мигранти

    6 1 Отговор
    Ковид няма. Мигрантите искат европейска птка. Те са мургави но искат бяло. Те вярват че като се смелят с европейците ще поумнеят малко. Ама да не стане точно обратното. Ще станат още по глъмави. И ще трябва да направим много огромна психиатрична болница. И така.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.