Last news in Fakti

30 Март, 2021 09:24 1 843 7

Заловиха албанец с 5 килограма марихуана на границата със Северна Македония

  • марихуана-
  • наркотици-
  • гюешево-
  • албанец

Първи случай на контрабанда на наркотици на ГКПП „Гюешево“ от над две години насам

Заловиха албанец с 5 килограма марихуана на границата със Северна Македония - 1
Автомобилът, в който е открита дрогата. Снимка: Прокуратура на РБ

Около 5 килограма марихуана са били открити при митническа проверка на автомобил Mercedes с косовска регистрация на ГКПП „Гюешево“, съобщиха от прокуратурата. За 72 часа е задържан албанец, гражданин на Северна Македония, който е осъждан там.

Митничарите са демонтирали задните седалки на автомобила и са установили специално пригоден тайник в резервоара. В него са били открити 17 пакета. При извършения полеви наркотест съдържащото се в тях вещество е реагирало положително на коноп (марихуана). Общото тегло на дрогата е 4,757 кг.

Водачът на автомобила с инициали С.Д., заявил, че преминава през България транзитно, като крайната му дестинация е Турция.

За престъплението законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Образувано е досъдебно производство за контрабанда на наркотични вещества през българската граница. Предстои Окръжна прокуратура - Кюстендил да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Значи

    16 2 Отговор
    За 5 кила трева 10-15 години, а за две прегазени (и убити) с кола жени 3-4 години... Абсурдистан и съдебната му система
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Bai Nudals

    7 0 Отговор
    Тая схема е там от 40г. Когато Югославските пътуваха свободно и прекарваха. Тука не бяхме и чували.
  • 4 беге демокрация

    2 0 Отговор
    там е така от 68, хайде 70 година, значи общо 50 години вече, оказва се че са работили за много малко пари югославяните в началото, и са били вързани за определена компания, както са в момента в Катар и Кувейт, но който е издържал и съвестно е работил, сега има добра пенсия, жилище, и нормален живот в Германия
  • 5 Оня с рикията

    4 0 Отговор
    Ако си спокоен на митницата може да пренесе и 100 кила заедно с три автомата, ама тоя нещо се е изнервил и са го проверили. Това, че две години не са хванали нищо не означава, че не е пренасяно...

    Коментиран от #6

  • 6 Мехмед

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Оня с рикията":

    Някой го е издал заради 5 кила нищо не струваща трева, за да може докато са ангажирани митничарите с него да прекарат 50 кила хероин.
  • 7 Абе,

    2 0 Отговор
    да не е била бартер за паспорти...