Last news in Fakti

31 Март, 2021 17:34 2 368 8

Прокуратурата иска брата на Рачков в ареста

  • съд-
  • темида

Предстои Районен съд-Средец да насрочи заседанието си

Прокуратурата иска брата на Рачков в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Районна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо брата на Димитър Рачков – Петър. Той е обвинен за това, че държал в себе си метамфетамин. Престъплението, което e квалифицирано по чл.354а, ал.3, т.1 от НК, е осъществено на 21.03.2021 година на път в землището на село Дебелт, общ. Средец.

Рачков е обвинен и за това, че на посочената дата на два пъти оказал съпротива на полицейски служители, пречейки им да изпълняват служебните си задължения. При първия от случаите, не се подчинил на подаден звуков сигнал от служителите на реда. Той не спрял управлявания от него автомобил, за да избегне проверка. Използвал заблуждаващи маневри и навлязъл в лентата за насрещно движение, с което създал предпоставка за настъпване на ПТП. При втория случай, блъснал застигналия го полицейски автомобил, движейки се на заден ход, след което оказал съпротива при арест – буйствал и бутал полицейските служители с ръце. Престъпните деяния са квалифицирани по чл.270, ал.1, вр. чл.26, ал.1, вр. чл.23, ал.1 от НК.

Припомняме, че Рачков е осъществил престъпленията в изпитателния срок на присъда, постановена му за разпространение на наркотични вещества. Същевременно той е предаден на съд от Окръжна прокуратура – Бургас за противозаконно държане на високорискови наркотични вещества, с цел разпространение.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 верваи ми

    7 5 Отговор
    Никои не си избира роднините. И ко толкус, омаскарете и Димитър сега.
  • 2 Строгият

    10 0 Отговор
    Дреме ми на фазомера
  • 3 Запумнете ДОБРЕ. МНООООГОТО

    3 2 Отговор
    Пари носят БЕДИ И НА СОБСТВЕНИКА И НА РОДНИНИТЕ МУ. Затова старите генерации аристократи остават наследниците си в пьрвите им младежки години почти без ресурси.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Bai Nudals

    7 1 Отговор
    Все тях ги бутат,и блъскат все са те ранени,и онеправдани те бг.милиционерите.
  • 6 Изпатилов Знаев

    3 1 Отговор
    ПРОКУРАТУРАТА МОЖЕ ДА ИСКА НО СЪДИИТЕ НАКВОТО РЕШАТ. ПРИМЕР ПРОКУРАТУРАТА КАЗВА НЕВИНОВЕН ПРИ ВТОРИЯ ПО ВИШ СЪД ПРОВЕРЯВАЩ ВЪЗЗИВЕН А СЪДИИТЕ КАЗВАТ ВИНОВЕЕЕН И ХОП ПРИСЪДА И В ЗАТВОР. И ТЕ НЕ НОСЯТ ОДГОВОРНОСТ ПО КОНСТИТУЦИЯ БГ. ТЕ СА ГОСПОДАРИТЕ НА ЖИВОТА НА ХОРАТА В БГ А НЕ ПОЛИТИЦИ И ДР. СИГОРНО ДОСТА ПАРА ЩЕ МУ СТРУВА СВОБОДАТА В БГ.
  • 7 556829

    5 1 Отговор
    Брат му има пари ще го измъкне.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.