31 Март, 2021 22:14 4 377 7

Пловдивски криминалисти разкриха две оранжерии за марихуана

  • марихуана-
  • наркотици-
  • наркоразпространение-
  • звъничево-
  • клисура

Действията срещу наркоразпространението са осъществени на територията на Клисура и пазарджишкото село Звъничево

Пловдивски криминалисти разкриха две оранжерии за марихуана - 1
Снимка: МВР

Oперация по противодействие на производството и разпространението на наркотици са провели от пловдивската полиция под ръководството на Окръжната прокуратура в Пловдив, съобщиха от МВР.

Действията са осъществени на територията на Клисура и пазарджишкото село Звъничево. След получена оперативна информация за лица, занимаващи се с отглеждане на марихуана в Клисура, служителите от ОДМВР – Пловдив предприели проверка в неработещ цех на търговско дружество. На мястото е открита модерно оборудвана и добре замаскирана лаборатория за производство на марихуана.

Незаконната фабрика е била снабдена с осветителна, вентилационна, поливна и отоплителна система. В помещението са намерени растения от рода на конопа, както и суха марихуана. Открити са и уреди за измерване на влажност и температурата. В хода на процесуалните действия са събрани данни за съпричастност на няколко лица от Карлово и Пазарджик.

Предприети са претърсвания и изземвания и на адреси в Пазарджик и областта. При последвали действия в с. Звъничево е открита още една лаборатория, разположена в помещение от жилищна сграда. При претърсването са иззети 47 растения от рода на конопа в напреднал стадий на растеж. Към момента са задържани четирима по ЗМВР. Други двама, съпричастни към извършваната дейност, са обявени за издирване.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив пор

    5 0 Отговор
    Ако имаше и огънче тук щеше да е рай!
  • 2 Знайко

    29 2 Отговор
    Половината свят легализира марихуаната. А нашите законотворци и милиционери. Вместо да ловят побойниците и грабителите на стари хора по селата. И изнасилвачите на бабички. Се занимават с унищожаването на оранжерии. Вместо да ги облагат с данъци. Кой ли има интерес, марихуаната да е незаконен бизнес и по този начин да СЕ вдигат много цените и у нас?
  • 3 Браво

    8 0 Отговор
    На Мимето оранжерии са.Вече мислех че нарочно ги пишете лаборатории за да дразните хората .
  • 4 Lion

    1 0 Отговор
    Подценяваш ...това всичко е по план, събират за изолация на кочината 😂
  • 5 Елементарно, Уотсън

    4 0 Отговор
    Ами който не се отчита и не "благодари" - това го чака! А пласьорите на дрога, цигари и тютюн си "работят" спокойно! Те спазват правилата.
  • 6 Хехеее

    5 1 Отговор
    Питайте тези в парламента га бяха новобранци пушеха канабис в тоалетните 1 година и после решиха,че е много слабо и минаха на кока шмъркат постоянно докато са седнали,прави,клекнали нема миризми,слага на китката и смуче като прахосмукачка.Питайте лекетата джамбаски и симеонов тях ги хваща най здраво
  • 7 НякойБешеКазал

    1 0 Отговор
    Цветята се гледат в саксии, a не във вази!