2 Април, 2021 11:30 4 299 3

Известен пласьор от Пловдив опита да прекара хероин за 90 бона от Турция, използвал за муле жена

  • пласьор-
  • пловдив-
  • дрога-
  • хероин-
  • турция

Наркотикът бил разпределен в три пакета, облепени с тиксо около тялото на жената

Известен пласьор от Пловдив опита да прекара хероин за 90 бона от Турция, използвал за муле жена - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Известен наркодилър от Пловдив и 37-годишна жена са арестувани край Свиленград след опит да прекарат хероин за 90 бона у нас. Те са участвали в канал за трафик на дрога, съобщи TrafficNews.

Пловдивчанката е влязла в България с автобус от Турция на 25 март. При извършена щателна митническа проверка служителите на ГКПП - Капитан Андреево се натъкнали на 1 килограм хероин. Наркотикът бил разпределен в три пакета, облепени с тиксо около тялото на жената.

Пратката била на стойност от 90 хиляди лева. Жената е била арестувана, а в последствие се разбрало, че хероинът бил предназначен за Пловдив. 37-годишната е трябвало да предаде стоката на 42-годишен съгражданин.

Още същия ден той е бил задържан от служителите на ГДБОП. Според прокуратурата той е основен двигател в схемата.

Мъжът и жената са от етническия квартал Столипиново. 42-годишният е добре познатият пласьор на едро Йосиф Асенов – Йозо. Той многократно е бил задържан през годините за наркосделки и пласиране в махалата.

Йозо само преди 6 месеца е бил освободен от турски затвор. Той е получил сериозно наказание в южната ни съседка отново за трафик на дрога. На границата бил спипан с пакети дрога, предназначени отново за пловдивския пазар.

От половин година Асенов е у дома и отново е в играта. Източници от квартала разказаха, че още докато е бил зад решетките в Турция е дърпал конците на нелегалния бизнес. С излизането си на свобода Йозо отново е продължил с престъпната си дейност.

Той е вербувал жени, които са без криминални регистрации, за да не се набиват на очи. Такава е и задържаната 37-годишна. Тя е жителка на махалата, неизвестна за органите на реда и неосъждана. Тя е пътувала сама, а Йозо я е чакал след границата.

Асенов и съгражданката му са привлечени като обвиняеми. Жената е с обвинение за трафик на дрога, а Йозо за подбудител и помагач.

Преди ден Окръжен съд им е определил мярка за неотклонение „задържане под стража”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дявола

    13 2 Отговор
    Трябва да се избере закон който го хванат със наркотични вещества затвор до живот иначе няма управия и във затвора какво си изкара това ще яде не да го храним ние
  • 2 Рошко

    12 0 Отговор
    Утре ще го пуснат, де да го бяха набарали комшиите че при тях няма джендърски правосъдие
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.