7 Април, 2021 20:27 2 229 5

Съдят мъж, опитал да прекара 70 килограма марихуана през ГКПП "Кулата"

  • наркотрафик-
  • марихуана-
  • кулата-
  • наркотици

52-годишният трафикант укрил наркотика в тайник в товарен автомобил

Съдят мъж, опитал да прекара 70 килограма марихуана през ГКПП "Кулата" - 1
Снимка: БГНЕС

Обвиняем за контрабанда на около седемдесет килограма марихуана през ГКПП "Кулата" е предаден на съд от Окръжна прокуратура - Благоевград, съобщиха от прокуратурата.

В обвинителния акт срещу 52-годишен мъж е посочено, че на 27 август 2020 година същият е пристигнал на граничния пункт "Кулата" от Гърция с управлявана от него товарна композиция - влекач с прикачено полуремарке. След регистрация системата на "Пътни такси и разширен режим" отчела, че то е с рисков профил. Товарният автомобил бил отклонен за щателна митническа проверка, по време на която било установено, че подът на товарното помещение в полуремаркето е покрит с плоскости.

Проверяващите констатирали наличието на фабричен улей, където е прикривано наличието на специално пригоден тайник. В него митническите служители открили 162 прозрачни пакета. При направения на място полеви наркотест откритото вещество реагирало положително на канабис, съобщават още от прокуратурата. В един от пакетите били открити и пет епруветки със семена от конопено растение.

Общото количество на превозваната от обвиняемия дрога е близо 70 килограма, чиято стойност възлиза на 276 хиляди лева, допълват от обвинението. От там посочват, че в хода на досъдебното производство е установено, че през 2013 година обвиняемият е бил осъден във Франция за контрабанда на 77 килограма хашиш с наложено наказание от една година "лишаване от свобода".

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото, допълват от прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    5 0 Отговор
    Като не си е платил "митото" нека го съдят!
  • 2 пътник

    5 0 Отговор
    не си е платил нещастника ...
  • 3 Мнение

    5 0 Отговор
    Голяма глупост е да си трафикант и да не се сетиш, че по границите има скенери!
  • 4 😁😁😁😁

    2 0 Отговор
    Обаче тариката все около 70 кила прекарва😁много го е харесал това число😁
  • 5 77 килограма, една година

    1 0 Отговор
    Тук з 1 цигара дават 5 до 10, хсхахсхсйсйсхс