Last news in Fakti

9 Април, 2021 10:54 2 963 24

Деца и семейна двойка пребили и ограбили двете жени във Врачанско

  • тишевица-
  • побой

И други хора в селото разказват, че са жертви на системни кражби

Деца и семейна двойка пребили и ограбили двете жени във Врачанско - 1

Малолетен, непълнолетен и съседска семейна двойка нападнаха, биха и ограбиха посреднощ две възрастни жени в село Тишевица. Те първо изгасили електричеството на къщата, в която били двете жени. После влезли през врата, която е с повредена ключалка и не може да се заключва и се нахвърлили върху жертвите си с юмруци.

Откраднали са близо 12 хиляди лева. И други хора в селото разказват, че са жертви на системни кражби, предава NOVA.

„Бяхме си легнали, когато моята приятелка дойде и ми каза, че чува нещо в двора. Имаше двама души и се изплашихме много. Отвориха входната врата без шум. Влязоха в стаята и започнаха да ни бият”, разказва Благородка Петрова. Жените добавят, че са им били поискани пари. „Имах над 9 хиляди лева, които задигнаха”, добавя Благородка.

„Жените подадоха сигнал до мен. Токът на къщата беше изключен, а те имаха белези от насилие", обясни кметът на селото Минко Георгиев.

„Извършителите са установени. Те са четирима, едно от лицата е малолетно”, казват от МВР.

Майката на децата разказва, че не е знаела за деянието. Разбрала, когато полицията идва в дома им сутринта.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Честито

    72 0 Отговор
    Бой до умиране за такива агресори. За такова деяние в САЩ собственика трепе обирджията на място, защото ЗАКОНЪТ го пази. А тук...каскети, фуражки, обяснения.
  • 2 гузен негонен

    33 5 Отговор
    Тези работи се вършат със знанието на кметьовете.
  • 3 Пак лилаво..

    60 2 Отговор
    Абе колко години ще събирате кураж,за да кажете ясно и точно - от кой етнос са извършителите? Аа,разбрах-чакате да падне ЕС,и тогава.Ами добре..
  • 4 Бира с Ром

    31 3 Отговор
    Играли са на индианци децата
  • 5 me be re

    54 1 Отговор
    Алооо , държавата, до кога разни примати ще бият, изнасилват и ограбват нашите родители. Дайте право на хората да се защитават сами, явно друг вариант няма. Облекчен режим за притежаване на огнестрелно оръжие , но вкъщи, не по улиците. И като дойде човекоподобното да те обира ОГЪН.
  • 6 Си ган

    37 1 Отговор
    Това са чисти си гани тези извършители..
  • 7 Чакалите на бмб

    26 2 Отговор
    В действие
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 waw

    40 1 Отговор
    Докато Герб са на власт Циганите ще си правят каквото искат понеже гласуват за тях .
  • 10 Аха

    7 17 Отговор
    А парите върнати ли са, или са загубени някъде по трасето.......тия баби и те що държат такива суми вкъщи като знаят какво е положението в селото.......вместо да си оправи ключалката на вратата, тя стои отключена с голяма сума пари вкъщи, да ги беше сложила в някоя банка, нямаше да вземе лихви ама поне да са на по-сигурно там!

    Коментиран от #17

  • 11 Иван Грозни

    28 1 Отговор
    Къде сте бе бойчовци, най- многохилядното министерство. За вас е достатъчно в РПУ да има снимка на Боко и службата върви към пенсия. Няма ръководство на МВР. В това министерство трявба да се реже здраво, всичко гнило да изчегърта със скалпел. Пълно е с тюфлеци на пенсия и заплата и връзкари. Голяма реформа трябва. Много злини изват от това министерство.
  • 12 ИВАН

    25 2 Отговор
    Този проблем преди демокрацията го нямаше, или почти го нямаше ... и от 30 години никой не може да го реши, никой не се интересува от народа. Богаташите са се оградили и са охранявани добре, цели улици са заградени, но народа ... можеха да облекчат режима за притежание на оръжие, но и това не направиха

    Коментиран от #18

  • 13 БПФ

    33 1 Отговор
    Трийте ме, трийте. Тия ни изтребват ежедневно, ние треперим да не би случайно да ги обидим....
    ей-затова сме на тоя хал - защото дори нямаме право да се оплачем, камо ли да се защитим.
  • 14 Гост

    24 1 Отговор
    Непълнолетното да бъде скопено, а когато навърши пълнолетие да бъде вкарано в затвора, а всички останали веднага в кауша и бой докато разберат, че следващия път при такава проява ще бъдат елиминирани по същия начин, с бой докато мърдат.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Човека Коза

    18 2 Отговор
    Man-Гали сър! Не ги съдете хората, вчера празник имаха, нали трябва някой лев да могат да го отпразнуват... Чичо Ади, как ги изпусна тези... 😥
  • 17 Не са

    21 2 Отговор

    До коментар #10 от "Аха":

    виновни старите жени, а системата която култивира този ГЕНОЦИД. Кой знае къде наблизо има банка? Трябва дя се изринат Авгиевите обори, всеки да си плати с лихвите за престъпленията (без давност за това), лустрация и завръщане на заграбеното. Трябва да се смени конституция и законодателсво. Сегашните са нарочно създадени , за да обслужват статуквото. Законът трябва да е строг, за да буди страх у престъпниците, кратък, ясен, за да не може да се тълкува.
  • 18 Чук

    5 10 Отговор

    До коментар #12 от "ИВАН":

    Ако бъде облекчено притежанието на оръжие, ще бъде още по зле, защото с такова ще се сдобият тези дръзнали да влизат по къщите на хората. Как виждаш 2 баби на по 80 с огнестрелно оръжие?

    Коментиран от #20

  • 19 Във всяко населено място,нощно...

    14 1 Отговор
    Дежурство!Камери на основните кръстовища,табло със снимките на доказаните крадци и бандити , дежурни двама нощни пазачи ,въоръжени с ловджийски рязани пушки,очила за нощно виждане,мощни лед прожектори и превозно средство,с възможност за изнасяне и рециклиране на нарушителите грабители....Всеки кмет да се оправя сам!Държавата е завладяна и окупирана от мутропитеците...

    Коментиран от #23

  • 20 me be re

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "Чук":

    Не си прав, ако г-н крадеца знае че като дойде вкъщи може да го напълня с олово, ще се позамисли. Е в началото ще има няколко фира, но после ще се научат. Но облекчен режим за охрана на дома, не носене по улиците за бабаитлък
  • 21 ИВАН

    7 1 Отговор
    Тези прости бабки, щом са се оставили да им откраднат спестяванията, не ги виждам с огнестрелно оръжие, просто народа ни не е възпитан да борави и притежава оръжие .... но има хора, които желаят да се обучават, но и на тях не се помага - власта няма интерес, а всъщност - когато не се изнася от къщи навън, оръжието изобщо не е опасно, опасно е само за нападатели
  • 22 винкел

    9 2 Отговор
    Защо осакатиха закона за неприкосновенност на часната собственност?
    И този за неизбежна самоотбрана е много мъгляв!
    Беше много ясен и точен закона по времето на Костов после БСП го промениха.Ако новите управляващи върнат стария закон - само за тях ще гласувам.
  • 23 Храстов

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Във всяко населено място,нощно...":

    Кой плаща ? Този който е заделил 12000 лв за старини или тези които така и така са оскубани с какви ли не данъци ,такси и глоби за какво ли не. Колко да увеличим тройния за последните 4 години данък имот примерно в селата ? Иначе си е много добра идея ,но когато кажеш дай да оборудваме и да платим на хората ,става друго. Не им трябва стадион на село с 50 старци ,но няма програма и няма как да усвои кмета в обштината / значи няма интерес / пари за такова нещо. Подставените им лица с фирма може само да монтира някаква общинска камера в няколко села . Пример 50-60 камери,по две в село на краищата и 400 000 усвоени . Добре е ,нали и три години избиране и бавене за да се стигне до правилната фирма. Даже тя докуметно да може да докаже ,че не е създадена точно за това и натрупа оборот. За на братчеда фирмата говоря. Искате хората да пазят. не им пука освен за милионите натрупани в пари и имот от всички гербавки кметчета за 12 тина години. С 550 лв заплата кметска ,за 4 години натрупаха първия милион. Интересува ги само да има ромляни да им работят в частните имения. Другото да мре. За това ,че интеграция невъзможна следва намаляване на популацията чрез ваксинация с каквото трябва за намаляване на раждаемост. Две такива поколения и може би България ще оцелее. Иначе сме към Пенджап Индия.
  • 24 Панчев

    3 1 Отговор
    Всички НПОта като Хелзинкски и подобните изчадия вън. Когато признаят ,че става въпрос за целенасочен Геноцид и Терор защото те убиват ,увреждат здравето ,психиката с всяване на страх и стрес съпътствано с материални облаги които не са им по право както от частници така и от държава , посягат на стратегически обекти от сигурността на държавата / ЖП транспорт ,далекосъобщения , банков сектор , социални измами , енергопренос и много други / . От малки възпитават децата си да завладяват територии от населените места и да прогонват с бой ,камъни ,псувни без никаква причина Български деца от игрални площадки в центъра на малко села и градчета. На магазин не можеш да го пратиш детето за единия хляб. Същевременно интегриращите се към парите ни от цял живот данъци и вече усвоили ги ,са потомствено " безработни " са пияни още в микробусите които ги връщат от работа в близки населени места по-големи градове. Когато не са на робота са в каруци и микробуси из горите за да берат дърва дето баща им е сял и след като делят с горския започват да продават. Пътя им е и през ниви ,бостани ,градини и лозя много от които вече изоставени не защото няма наследник да ги работи ,а защото са обирани и няма смисъл. Така където има цигани или трябва точно обратното на интеграция ,значи циганизация за да оцелееш или се махаш и селото се превръща в гето . Последните оставащи страдат най-много . няма цена имот ,градина и труд . Не продаваемо и се разграбва от орките. За тях няма