Last news in Fakti

9 Април, 2021 16:37 5 414 9

Мъж заля бившата си с бензин и тръгна да я запали насред улица в Добрич

  • палеж-
  • жена-
  • улица-
  • добрич

Жената успяла да избяга и този път подала сигнал в полицията

Мъж заля бившата си с бензин и тръгна да я запали насред улица в Добрич - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Съдът в Добрич постанови мерки за защита спрямо жена, жертва на домашно насилие и закана за убийство.

29-годишният, с когото 34-годишната потърпевша съжителствала до януари тази година, няма право да я доближава на разстояние по-малко от 100 метра, забранява му се да осъществява контакти с нея под каквато и да е форма, както и да посещава определени населени места, райони и обекти, в които тя пребивава или посещава.

Двамата съжителствали на семейни начала в продължение на няколко години, като през това време жената нееднократно ставала жертва на насилие от страна на мъжа. От страх тя не подавала сигнали към органите на реда за налаганите ѝ физически и психически тормоз.

През януари тя успяла да прекрати семейните си отношения с обвиняемия, но това не сложило край на насилието спрямо нея. Жената била следена, заплашвана и тормозена. Стигнало се до там, че на 24 март тази година бившият ѝ мъж се заканил да я убие. В ранните часове на деня, след като предварително причакал пострадалата да тръгне към работното си място, на улицата и пред очите на свидетели обвиняемият залял жената със запалителна течност и я заплашил, че ще я запали. Жената успяла да избяга и този път подала сигнал в полицията.

Към момента на мъжа е повдигнато обвинение.

Решението на Районния съд в Добрич е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 324

    30 1 Отговор
    Откъде събират тази злоба насилниците? Жалко, че жертвите не наемат няколко биячи, които да постъпят с него така както той с нея, а след това да видим дали пак ще я причаква?
  • 2 Ймкк

    8 26 Отговор
    Таз ще е цвете за мирисане.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Само с това

    14 0 Отговор
    ли ще се размине тоя у–род?
  • 5 отворко

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ймкк":

    Този ще е като теб !!
  • 6 тука

    11 2 Отговор
    Всички сме жертви.Нема някой да не е пострадал от насилие и агресия.Така ,че мислете когато гордо развявате трибагреника,защото това е страна в която властва злото и жалко за този който иска да изпита радост и любов.
  • 7 Иван

    3 0 Отговор
    Любов по български.
  • 8 Горо

    1 0 Отговор
    Такива психопати не трябва да са на свобода, защото те могат да осъществят пъклените си планове, както уви, не рядко се случва. Това определено е слабост в нашето законодателство. И тук трябва да се въведе съд по бързата процедура и насилникът да изчезне завинаги!
  • 9 Иван

    1 0 Отговор
    Като му се е правила на мъж