Last news in Fakti

11 Април, 2021 06:49 4 448 6

Родители видяха снимка на детето си във фалшива кампания за набиране на дарения

  • дете-
  • кампания-
  • пари-
  • родители

Те ще внесат жалба в прокуратурата в понеделник

Родители видяха снимка на детето си във фалшива кампания за набиране на дарения - 1
Снимка: БГНЕС - илюстративна

За измама с дарителска сметка в социалните мрежи съобщи БНТ. Половин година след като приключват събирането на средства за лечението на малката Димана, родителите ѝ разбират, че непознат използва нейна снимка в нова кампания в интернет.

Посочена е и различна банкова сметка - в Германия. Родителите ще сезират прокуратурата.

Само на няколко месеца Димана е диагностицирана с коварната диагноза Инфантилен фибросарком на меките тъкани на дясната ръчичка. В България лекарите предлагат ампутация.

Родителите ѝ обаче успяват да намерят клиника в Турция, където започват лечение с химиотерапия. То струва скъпо, но парите се събрани миналата година бързо чрез кампании в социалните мрежи. Сега Димана вече е здраво момиченце.

"Вече кампанията е приключила. Пари не събираме. Диманка е здрава, бяхме на първия контролен преглед след приключване на лечението и за наша най-голяма радост всичко е наред с Диманка", казва майката на момиченцето Силвия Димитрова.

Изненадата на Силвия е огромна, когато научава от близки, че в социалните мрежи отново се разпространява информация за набиране на средства.

"Направо се втрещих като погледнах – това е снимка на Димана, която е правена юни месец 2020 година. Текстът е копиран от страницата на Димана, а сметката, която е посочена, е в Германия. Ние нямаме такава сметка и не познаваме този въпросния човек, който събира средства за Димана", казва майката на Димана.

Информацията се споделя от три профила със сходни имена и снимки.

"Писах му да изтрие, че това не е вярно, че тази сметка не е на Димана, но той така и не отговаря. В неговата страница има снимки и на други дечица, където сигурно също хората не знаят, че той събира пари за тяхното лечение", казва Силвия Димитрова.

Родителите на Димана заявиха, че ще внесат жалба в прокуратурата още в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Болен

    3 5 Отговор
    Пазете се от турските клиники. По-големи мошенници от българските са и после вдигат рамене

    Коментиран от #4, #6

  • 2 324

    20 1 Отговор
    Охолният живот изисква всякакви средства. Най бързо, а и хората виждат как става в демокрацията ~чрез измама. Измамите започнаха още от 90 година. Политически и битови. Я колко забогатели има, нали не вярвате, че е станало с труд?
  • 3 dfер

    18 6 Отговор
    Нaмeрих инфoрмaция зa измaмникa ! A пoзнaйтe oт лилaвитe e ! В Гeрмaния хoдят вeчe caмo oт тях ,нoрмaлeн бял нямa дa зaминe зa тoaлeтнaтa нa Eврoпa - жaлкaтa гeрмaния !

    Коментиран от #5

  • 4 сила

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Болен":

    Не трябва да плюеш, дай доказателства. Хиляди отиват в Турция да се лекуват защото в България не могат. Както майката на момиченцето е писала, че в България предлагат ампутация, а в Турция предлагат лечение и, че детето вече е добре.
  • 5 дай и ние да видим

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "dfер":

    Дай да видим колко е лилав
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.