Last news in Fakti

11 Април, 2021 20:21 10 749 21

Проговориха близките на Стамбето и на убиеца му Младенов

  • станимир иванов-
  • стамбето-
  • владимир василев

Записи от охранителните камери в момента на убийството обаче няма. Според показанията на шофьора на началника самият той ги е изключил по нареждане на Владимир същия ден, около 17. 00 ч

Проговориха близките на Стамбето и на убиеца му Младенов - 1

Убийство в офис разтърси Стара Загора преди дни. На 24 март съобщихме за убит с два куршума в главата криминално проявен млад мъж, служител във фирма за бързи кредити. За първи път най-близките на жертвата и тези на задържания като извършител на убийството застават пред телевизионна камера.

Драмата се разиграва в офис на улица „Цар Симеон Велики” 142 в центъра на Стара Загора в късния следобед на 24 март. Сигналът към спешния телефон е подаден точно в 17:19 ч. Час по-рано жертвата Станимир Иванов идва за среща със своя партньор и работодател Владимир Василев, който по-късно е сочен за физическия извършител на убийството.

„Образувано е досъдебно производство по смисъла на член 115 по Наказателния кодекс който предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години. Работи се по няколко версии за убийството, като основната е именно финансови взаимоотношения и възникнал скандал между извършителя и пострадалия”, каза Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора.

Във фаталния ден зад тази врата Станимир е очакван от началника си Владо и неговия брат Милен. Братята бизнесмени са в конфликт със Станимир от близо месец, сочат разкази на свидетели.

За фаталният ден за пръв път разказва Десислава Николова - служител във фирмата за бързи кредити и заложни къщи и приятелката на Станимир.

„Той ми се обади да ми каже че Владо ни чака в офиса. И аз отидох до вкъщи да го взема. Той първи почука на вратата и влезна вътре. Аз изчаквах отвън във фоайето. После дойде и ми каза да вляза. Вътре бяха Владо, брат му и Данаил, едно момче което работи също за Владо. Каза на мен и Данаил да изчакаме отвън. Тогава Владо се обърна и каза на Станимир „Хайде сега разберете се с Милен””, разказа тя, предава Нова тв.

Малко по-късно началникът Владо отпраща охранителите си, праща и служителят си Деси за някакви документи. Отпраща всички от офиса с изключение на портиера-охранител Красимир Кирезов, който остава пред вратата на офиса и ясно чува скандала между тримата.

„Бях нащрек и си казах, ако стане нещо, ще вляза и ще ги разтърва. Чух закана и веднага скочих. Секунди след това се чу и изстрел”, каза Красимир.

Записи от охранителните камери в момента на убийството обаче няма. Според показанията на шофьора на началника самият той ги е изключил по нареждане на Владимир същия ден, около 17. 00 ч.

„Два-три дни след убийството се видях с Кольо, който е охрана и шофьор на Владо. Попитах го какво е станало. И той каза „Ами Станимир е нападнал Владо с нож и той затова го е застрелял”. Въпросът ми беше ако си нападнат с нож, кога имаш време да запретнеш блузата, да извадиш пистолет, да заредиш и да произведеш два изстрела от упор в главата”, разказа Пламен Митев, приятел на Станимир.

Убитият Станимир Иванов и Владимир Василев са дългогодишни партньори.

„Всичко между тях беше уредено. Те се бяха разбрали за заложната къща - Станимир колко пари ще получава, какъв ще е процентът, който ще взима”, обясни Десислава.

От месеци обаче между братята и Станимир възникнал конфликт. Както за пари, така и заради дребни интриги с Милен Василев, брат на сочения за стрелец Владимир.

„Имаше конфликт между тях, Станимир искаше да се разделят, да се оттегли от заложната къща на Владо и да си направи свой бизнес. Що се касае до финансовата част, с Владо имаха спор относно някакъв акт, който е бил оправен от него и той обвиняваше Станимир че трябва да го понесе. Ставаше въпрос за някакви 20 000 лева”, каза Пламен Митев.

Дали напрежението е било породено и заради желанието за отделяне на Станимир, който на практика е щял да се превърне в конкуренция в бизнеса на Владимир, все още не е ясно. За напрежение обаче потвърждава и съпругата на Владимир, която също застава пред камера за първи път.

„Владимир беше силно притеснен и разтревожен последния месец. Разговарях с него, за да разбера какво се случва. И той ми сподели, че е заплашван от Станимир”, разказа жената.

Според съпругата на Владимир, мъжът е стрелял при неизбежна самозащита.

„Аз съм абсолютно убедена, че Владимир се е защитавал. Той е защитавал живота си. Той по никакъв начин не би рискувал нашето семейство. Просто е бил провокиран, нападнат, защитавал се е. Цялото ми семейство сме християни. Владимир се занимава с благотворителност, имаме сплотено семейство, деца”, обясни Анна Колева.

Една от версиите по този криминален случай бе, че братя Василеви са нападнати с нож от станалия по- късно жертва Станимир.

„Намерен е нож в трупа на убития, но нямаме данни той да го е използвал по време на инцидента”, каза Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора.

„Станимир знаеше че ходят въоръжени. Абсурд е да изкарва нож”, каза Пламен Митев.

35-годишният Станимир е криминално проявен, известен в Стара Загора със своя буен характер, отстояващ своите интереси и мнение. Приятелката му допуска, че причина за убийството му е страхът на братята от него. А също и че е възможно да не е станало спонтанно.

„Те предварително са изключили камерите, мен ме отпратиха. Според мен не е така, както казват че е инцидент и че е тръгнал да ги напада. До колкото познавам Владо, а аз го познавам от 6 години, той не е първичен. По-скоро е човек който премисля нещата, никога не е взимал решения на момента”, обясни Десислава, приятелката на Станимир

37-годишният Владимир Василев няма криминално досие. Братята са наследници на богата фамилия. Баща им управлявал приживе просперираща фирма, занимаваща се основно със строителство и ремонтите. Двамата имат законно притежавани лични оръжия, с едно от които е извършено и убийството. Потърсихме Милен Василев в дома му - огромно имение в покрайнините на Стара Загора. Там обаче не намерихме никой.

Приятели на убитият Станимир обаче споделят опасенията си че влиятелното семейство може да въздейства на разследването и развоя на съдебния процес.

„Имам опасения, че може би няма да си получи заслуженото при положение, че е изключил камерите”, каза Пламен Митев.

За разлика от чистото досие на Владимир, убитият 35-годишен Станимир Иванов има богато съдебно досие и арести за сбиване и наркоразпространение. Според приятелката му Десислава обаче точно бурният характер на половинката ѝ както и досието могат да променят хода на разследването. Въпреки, че е наясно с криминалните прояви на Станимир, тя го вижда и в друга светлина.

„Той беше джентълмен. Само бях чувала какви глупости е правил, че е лежал в ареста, в затвора, но не съм обръщала внимание. Станимир искаше да си живеем нормално, каза че най-накрая е намерил нещо”, разказа Десислава.

Двамата адвокати на Владимир Василев се въздържаха от коментар, изчаквайки резултатите от назначените от прокуратурата експертизи. От коментар заради напредналата фаза от разследването се въздържаха и от прокуратурата. Равносметката – докато тече разследването за това, кой е виновен и кой не, две жени останаха сами, без партньорите в живота си.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това

    55 6 Отговор
    Чиста и подготвена предварително екзекуция. Сега ако си плати подобаващо, ще се измъкне.
  • 2 324

    43 0 Отговор
    Престъпниците "бизнесмени" се избиват и освобождават земята от боклуци.
  • 3 Тъп

    29 3 Отговор
    Смръдлива работа.
  • 4 Пръдлето

    3 1 Отговор
    от ложата: Хи хи какво пък са му казалали да проговаря?
  • 5 МИХАЙЛОВ

    22 8 Отговор
    ...МНОГО ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНО,
    ПЛАНИРАНО И ИЗВЪРШЕНО
    УМИШЛЕНО УБИЙСТВО -
    ...СПИРАНЕ НА КАМЕРИТЕ
    ...ИЗГОНВАНЕ НА
    НЕУДОБНИ СВИДЕТЕЛИ
    ...ОСТАВЯНЕ НА ДОВЕРЕНО ЛИЦЕ,
    КОЕТО ДА ДАДЕ
    ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗМИСЛЕНИ
    И УГОВОРЕНИ
    НЕВЕРНИ
    СВИДЕТЕЛСКИ ПОКАЗАНИЯ...
    ...НО СЕГА
    И ТРИМАТА ОРГАНИЗАТОРИ И УЧАСТНИЦИ В ТОВА УБИЙСТВО
    / ВКЛЮЧИТЕЛНО "СВИДЕТЕЛЯ",
    КОЙТО СТОЯЛ ПРЕД ВРАТАТА /
    ЩЕ БЪДАТ ОСЪДЕНИ
    НАД 15 Г ИЛИ ДОЖИВАТНО ЗАТВОР ЕФЕКТИВНО
    И ТО ЗА ПРЕДВАРИТЕЛНО ПЛАНИРАНО, ОРГАНИЗИРАНО
    И ИЗВЪРШЕНО
    УМИШЛЕНО УБИЙСТВО
    И ЗА ВЪЗПРЕПЯТСТВАНЕ
    НА ПРАВОСЪДИЕТО...
    ...НИКОЙ АДВОКАТ
    НЕ МОЖЕ ДА ГИ СПАСИ ТИЯ...
    ...САМО АКО НАПРАВЯТ
    ПЪЛНИ И ТОЧНИ САМОПРИЗНАНИЯ
    И СЪДЕЙСТВАТ НА СЛЕДСТВИЕТО
    ЩЕ МОГАТ ДА РАЗЧИТАТ
    СЪДА ДА ИМ ДАДЕ
    ДОЛНАТА ГРАНИЦА - 15Г....
    ...АМА АКО АДВОКАТИТЕ ИМ
    СА МНОГО АЛЧНИ,
    ЩЕ ГИ БАЛАМОСВАТ
    УЖ ЧЕ МОГАТ ДА ГИ ИЗМЪКНАТ
    ТА ДЕЛОТО ДА ПРОДЪЛЖИ
    НЯКОЛКО ГОДИНИ
    С МНОГО ЕКСПЕРТИЗИ,
    СЪДЕБНИ ЗАСЕДАНИЯ, ОТЛАГАНИЯ
    И ТАКА НА НЯКОЛКО ИНСТАНЦИИ
    ...ТА АДВОКАТИТЕ
    ДА ИМ ВЗЕМАТ ВСИЧКИТЕ ПАРИ...
    ....И НАКРАЯ ПРИСЪДАТА
    ЩЕ Е ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР...

    Коментиран от #8

  • 6 556829

    22 2 Отговор
    Предварително подготвено убийство.
  • 7 АНОНИМЕН

    15 0 Отговор
    Все пак коя е фирмата за бързи кредити! Щото верно и заложните къщи дават пари срещу нещо, но не са фирми за бързи кредити, или пък са фирми за бързи кредити?! Ако все пакзаложните къщи са фирми за бързи кредити - как ли са регистрирани и по кой закон?! Аз не, че нещо де ама все пак...!?

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 АНОНИМЕН

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "АНОНИМЕН":

    В интереса на истината, каквато и да е работата е ПУМИЯРСКА РАБОТА!
  • 10 Джим Бийм

    6 5 Отговор
    Когато става дума за пари... Чисто умишлено убийство. Въпросът е дали това ще се докаже в съда, защото няма да е лесно. Трудно можеш да впечатлиш с нож въоръжен с пистолет човек, особено от разстояние. А да гръмнеш 2 пъти в главата някого, докато те атакува с нож - може, но той трябва да е на поне 2 метра разстояние - докато измине първата крачка, на втората изваждаш пистолета, но дали ще уцелиш точно главата, когато те връхлита е относително... Разстоянието между стрелящият и екзекутираният може да се установи по барутните газове върху раната, балистичните данни от куршума и т.н. Но е видно, че умишлено са отстранени свидетелите...

    Коментиран от #12, #13, #15

  • 11 Каубойски

    3 0 Отговор
    екшън герои.... освобождавайте ни от вас по същия начин и занапред
  • 12 Чики

    12 2 Отговор

    До коментар #10 от "Джим Бийм":

    Я пробвай да извадиш пистолет, да свалиш предпазител, да заредиш и насочиш. Не една крачка, ами и три пъти ще съм те набол поне. Пък той човека дори не е извадил нож.

    Коментиран от #16

  • 13 Чики

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Джим Бийм":

    И спри да гледаш филми.
  • 14 Синдикат на Ало Измамниците

    10 6 Отговор
    ...... "той беше джентълмен"...... Наркодилър със законно оръжие....... 🙄. Просто 10 години ГЕРБ на власт, нищо друго не мога да кажа....
  • 15 Гост5949

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Джим Бийм":

    Не умишлено,в наказателния кодекс това се казва предумишлено, защото е добре подготвени и организирано и се е целял крайния резултат
  • 16 Каубоец

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Чики":

    Само дето пистолета ми нито е на предпазител,нито незареден....за колкото време ще извадиш ножа,за същото ще съм извадил пистолета....да ако тепърва ще вкарвам патрон в цевта нямам шанс,ама тогава ще съм индианец ,не каубоец

    Коментиран от #19

  • 17 Бат Мишо

    2 0 Отговор
    Гледах го по разбивачи на митове - с нож срещу пистолет от 2 метра - винаги печелеше човека с ножа С ЕДНО ИЗКЛЮЧЕНИЕ - случай когато пищовлията беше ГОЛЯМО ПРОФИ И ОЧАКВА НАПАДЕНИЕТО И ПИСТОЛЕТА Е БАРАБАНЛИЯ и тос са фърли на земята по гръб НАДАЗ -докът оня връхлита падайки и летейки назад извади барабанлията и със стрерла от кръста успя да ,,стреля,, при навеждането на оня ПРЕДИ да го ,,прободе ,, Експеримента не показа изстрела късе попада куршума и спира ли нападателя отхвърля ли го назад , но стигнаха до консенсус ЧЕ АКО барабанлията е Магнум 357 без предпазител при стрелба от кръста би го отхвъърлил с голямия си шоков удар и дал време за 2 изстрел .....ЕДИНСТВЕН ВАРИЯНТ - стрелеца да знае - да е тренирал , да отскочи назад ,падайки по гръб да е с стар барабанлия БЕЗ ПРЕДПАЗИТЕЛ и да улучи от кръста без насочване издърпвайки петлето -щото барабаните без предпазител са днойно действащи - опъваш - стреляш ЗА МОЙ ПОТРЕС ОНЯ УСПЯ и на края - калибъра да е от 357 Маг НАГОРЕ

    Коментиран от #18

  • 18 Бат Мишо

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бат Мишо":

    ПС При старите барабанлии ролята на предпазител е издърпването на петлето което в профи ръъце е бърз процес НО САМО В ПРОФИ РЪЦЕ И КОБУРИ щото стърчащото петле лесно се закача по елеци и блузи И РЪБЕСТИЯ СТЪРЧАЩ БАРАБАН -апропо такива пищови рядко се намират из българия 357 Маг с скъсена цев рядко се предлагат и рядко се купуват и имащите ги са обикновено притежатели по наследство из САЩ и ги произвежда все още 1 фабрика
  • 19 Бат Мишо

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Каубоец":

    ПС Пистолет Макаров МОЖЕ да бъде държан - макар да не е законно - с патрон в цевта И ВЗВЕДЕН УДАРНИК на предпазител - това е най бързото оръъжие от съвременните поради тая си конструктивна особеност -предпазителя с палеца надолу и дърпаш спусъка - НО АКО ЗНАЕШ ЧЕ ОНЯ ВАДИ НОЖ а не пари от джоба си
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.