Last news in Fakti

12 Април, 2021 09:32 3 284 10

Мъж нападна с нож бременна в столичния кв. "Дървеница"

  • нападение-
  • нож-
  • дървеница

Той е на амбулаторно лечение, на което според неговия лекар, не ходи. Осведомена е и прокуратурата, но от там не се взимат мерки

Мъж нападна с нож бременна в столичния кв. "Дървеница" - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Мъж тормози хората в столичния квартал „Дървеница". Съседите му твърдят, че той ги преследва и заплашва с нож. Нападнал и бременна жена.

Децата от близкото училище също са сред потърпевшите. Има и снимки, на които се вижда как мъжът спи навън, под покрива на кооперацията си.
„Въртим се в един параграф 22. Първо мъжът не беше освидетелстван. Вече той е с диагноза психично разстройство - първа фаза на шизофрения. Мъжът обаче не се лекува.

Той е на амбулаторно лечение, на което според неговия лекар, не ходи. Осведомена е и прокуратурата, но от там не се взимат мерки”, казва една от съседките в квартала - Златка Керемедчиева.

По думите ѝ в случая няма имотен спор, а мъжът продължава да живее сам.

„Последното нападение над мен е от 12 март. Нападна ме с чадър и ме удря. Всички казват, че роднините му трябва да вземат решение, но те не го правят”, разказа още тя.

„Той събира боклуци и трупа където реши - по тротоара, около входа на близкото училище. Беше организирал есента изложба от пластмасови туби.

Нашият районен кмет казва, че единственото, което можем да правим е да чистим след него. Човекът има нужда от грижа и лечение”, разказа друга съседка.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Избирател

    19 2 Отговор
    Браво, ГЕРБ! Държавата, управлявана от Вас работи прекрасно. Иначе Боката доста се хвали, но обикновения българин това не го грее.
  • 2 ГИО ПИКА

    0 14 Отговор
    Оставете клошара намира ! Той човечеца без причина няма да нападе никой ! Ееей лоши хора !!!
  • 3 Това да не е Бацо

    4 0 Отговор
    след изборите
  • 4 Честито

    10 0 Отговор
    Във всеки по-голям град,във всеки един квартал на тези градове, има по един болен/луд, който се разхожда с нож и тероризира хората. Наскоро имаше статия за такъв в софийския "Люлин",сега този...кой знае колко са, дали си пият лекарствата и доколко са опасни за живущите наоколо. Хората подават сигнали-институциите дигат рамене. Явно чакат такъв субект да убие някого, че чак тогава да се задействат ли...а на роднините какво им пука:"Луд си е, няма оправия!" Или вече няма места в психиатриите, или на никой не му се занимава.

    Коментиран от #10

  • 5 Гнойко Дрисов

    5 3 Отговор
    Слава ГЕРБ
  • 6 Точно ГЕРБ

    14 1 Отговор
    Затвориха един куп домове за психично болни. И пак, както винаги за всичко е виновна тиквата. Един ден на внуците ми ще трябва да обяснявам, че за мизерията в която живеят един селски тиквоч е виновен и ще им показвам негова снимка в гугъл.
  • 7 Само в България

    14 1 Отговор
    Само в България психично болните се разхождат по улиците, ако не си взимат лекарствата в Холандия или пък не им действат, се вкарват в психиатрични заведения и там им се бият инжекция, които действа по цял месец.

    Коментиран от #9

  • 8 Иван

    6 0 Отговор
    Ако убие пак ще го пуснат
  • 9 Руменов Ралчев

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "Само в България":

    Ти против нашта демокрация ли имаш нещо?
  • 10 324

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Честито":

    Ама не знаете ли : те имат права и никой не трябва да им ги нарушава дори и човек да убият. Тях също искат по еврооатлантически ценности да ги интегрират! С две думи да се махнат от главата на институциите, а ако роднините имат пари може и да го настанят в някой дом.