Last news in Fakti

12 Април, 2021 17:03 3 237 12

Комисията на Цацаров конфискува имущество за близо 1.8 млн. лева

  • комисия-
  • цацаров-
  • конфискация-
  • имущество

Решения по три дела са постановени от съда във Видин

Комисията на Цацаров конфискува имущество за близо 1.8 млн. лева - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

С решения на съда, антикорупционната комисията конфискува незаконно придобито имущество за 1 719 153,79 лв., съобщават от КПКОНПИ.

Решения по три дела са постановени от съда във Видин, с които от Захари В. и свързано с него лице е отнета сумата от 59 069,15 лв. Мъжът е обвинен от прокуратурата за държане на цигари в специално пригоден за целта тайник в товарен автомобил. Освен парите, комисията конфискува и паричната равностойност на два автомобила Ауди А6, един автомобил Ауди А4, един автомобил Мерцедес и един автомобил Пежо. Решението по това дело е окончателно.

От Петко М. и Албена М. е отнето имущество в полза на държавата в размер на 370 825,18 лв., представляващо суми по банкови сметки, както и три леки автомобила. Проверката на КПКОНПИ е започнала след уведомление от прокуратурата за повдигнато обвинение срещу мъжа за измама. Той е действал като пълномощник на компания за недвижими имоти и е въвел в заблуждение лица, че ще им построи и ще им прехвърли собствеността върху недвижими имоти, като за целта е приемал пари от тях.

От Петър В. и свързано с него дружество е отнета сумата от 948 577,55 лв. Той е осъден да заплати и съдебните разноски в размер на 21 208 лв. Мъжът е обвинен от прокуратурата за това, че е участвал в организирана престъпна група, както и в пране на пари, свързано с банкови преводи в размер на близо 1 млн. лв., като е можел да предположи, че средствата са придобити чрез измама, извършена във Франция. За целите си той е ангажирал хакери, специализирани в осъществяването на електронно-банкови фалшификации, чрез разбиване на паролите за достъп и сигурност на клиенти (физически и юридически лица) на френски банки. Сумите са били превеждани на другите участници в престъпната група и са били изнасяни с последващи преводи до Русия и Израел.

Съдът в Кърджали е уважил искова молба на КПКОНПИ срещу Хасан Х. и свързано с него лице на стойност 63 573,50 лв. Отнет е апартамент в с. Черноочене, обл. Кърджали, два леки автомобила и парични суми. Мъжът е обвинен от прокуратурата за трафик на хора през границата с Турция.

А с решение на съда в Хасково е отнето имущество в полза на държавата от Валентин П. и свързано с него лице на обща стойност 58 306,11 лв. В отнетото имущество са и два леки автомобила "Мерцедес", един лек автомобил "Фолксваген Пасат", суми по банкови сметки, както и равностойността на вече отчуждени автомобили. Мъжът е обвинен от прокуратурата за държане и разпространение на цигари.

Съдът в Плевен е уважил иск на комисията срещу Тодор М. и свързано с него лице. Отнема се имущество за 218 802,30 лв., което включва - двуетажна къща в с. Буковлък, общ. Плевен, два автомобила, пари и златни накити. Частично е отхвърлен искът на КПКОНПИ за отнемане на пари от банкови сметки. Мъжът е обвинен за производство на акцизни стоки без разрешение.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    19 3 Отговор
    Цацата при бай Ставри!
  • 2 гадно

    23 3 Отговор
    А какво праИм с чекмеджетата???

    Коментиран от #3

  • 3 прокypатypата

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "гадно":

    Слагаме им каскет невидимка !
  • 4 xaxaxaxa

    14 2 Отговор
    За времето необходимо им да "получат" решенията на съда по трите дела са изхарчили сигурно двойно повече а?
  • 5 Ся в

    15 1 Отговор
    Дебелариума ще си раздадат половината от тази сума като бонуси към заплатите...
  • 6 Буха ха

    13 0 Отговор
    С такива кокошкарски конфискации не могат да си покрият заплатите
  • 7 Ха Ха Ха

    10 0 Отговор
    КПКОНПИ харчат повече за заплати и премии отколкото прибират.От тези чантаджии файда няма!!!
  • 8 4646

    8 0 Отговор
    Само не разбрах ,щом са им конфискували имущество явно заради измама и престъпни дейности, защо няма никой вкаран в затвора?
  • 9 Българин

    6 0 Отговор
    Системата е в полза на мафията
  • 10 безпартиен

    2 0 Отговор
    За да се вземат тези 1.8 млн.лв.колко се платени от държавата на всички по веригата-полицаи,следователи,прокурори,съдии и тези на Цацаров?Колко струва всичко -заплати,консумативи издръжка,данъци,осигуровки?Това е важното,че може да се окаже -взел лев похарчил 2!!!
  • 11 чекмедже 2

    0 0 Отговор
    дребни суми,направо нищожни ..на фона на милиарди в чекмеджета на властта..
  • 12 СусБе

    0 0 Отговор
    На фона на милиардите потънали в чекмеджетата това си е равно на жълтите ме стотинки дето не ми стигат и за кафе-машината.... цацаровщина!