Last news in Fakti

12 Април, 2021 17:32 2 821 7

Нова измама в интернет: Пращат фалшиви мейли от името на „Български пощи“

  • измама-
  • мейл-
  • български пощи

В тях се информира „получателят на пратка“, че е заявен грешен адрес на доставка и за да се коригира адресът, клиентът трябва да заплати определена сума

Нова измама в интернет: Пращат фалшиви мейли от името на „Български пощи“ - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

От „Български пощи“ предупреждават за разпращане на нов вид фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото на дружеството.

В тях се информира „получателят на пратка“, че е заявен грешен адрес на доставка и за да се коригира адресът, клиентът трябва да заплати определена сума.

„Български пощи“ обръща внимание, че не изпраща тези съобщения, не изисква по имейл заплащане на такси за доставка, освобождаване от митница, корекция на адрес и др., не провежда анкети или игри, не раздава награди, и при никакви поводи не изисква лични данни от дебитна или кредитна карта.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пурко

    8 2 Отговор
    Български пощи и без това нищо не доставят, та и грешен адрес :)

    Коментиран от #2, #6

  • 2 БългарскиПощи

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пурко":

    Говориш така, защото никога не си ги ползвал. Получавал съм от Български пощи над 300 доставки и никога нищо не е липсвало, да напоследък ходя до тях да си взимам нещата, но това за мен е по-добрия вариант, защото не седя по цял ден вкъщи.

    Коментиран от #5

  • 3 Боклук

    2 0 Отговор
    Тези нямат техника - много ръчен труд и се чака доста изнервящо на опашката. Но онези от еконт и спииди много дигнаха цените и ако намериш нещо изгодно с таксата се губи смисъла
  • 4 Пурко

    4 1 Отговор
    Добро утро мисирченца! Всеки ден се изпращат имейли от различни банки, пощи, НАП, пейпал, лотарий и тем подобни! Хайде да се напрегнете малко и да публикувате нещо ново и стойностно! Анадъмно?!?

    Коментиран от #7

  • 5 Антонн

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "БългарскиПощи":

    Aми те ако бяха много читави нямаше да има Е....,С....,Д.. и др.
    Пратки от А.. Е..... идват по тях,но там е друго и се чака 20-30дни.
    Вътрешни пратки най много да получиш честитка от К.. .
    Аз лично като намеря малко листче от рециклирана хартия в пощенската кутия.Директно го хвърлям не съм го получил,и не ме интересува за какво е.Абсурд на имейл да отговора,как се лъжат хората направо не знам.
  • 6 Пурко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пурко":

    Този Пурко не е автентичния и оригинален Пурко!!! Но се радвам че имам последователи и имитатори!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.